Wypowiedzenie umowy o pracę.

Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
22-11-2023
Na L4 się nie chodzi....o tym decyduje lekarz.

anonim cytuj
22-11-2023
W przypadku choroby pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Policjany naruszył moją prywatnosć.
Zostałam dziś zatrzymana przez policję do rutynowej kontroli. Nie miałam zapiętych pasów(posiadam ważne zaświadczenie lekarskie o przeciwwskazaniu). Pokazałam zaświadczenie, policjant oświadczył mi że ciąża nie jest przeciwwskazaniem. Odpowiedziałam (zgodnie z prawdą) że nie jestem w ciąży a zaświadczenie jest wydane z innego powodu. Zaczął się dopytywać z jakiego. Więc powiedziałam że mam stomię. Na co pan policjant kazał mi pokazać brzuch żebym...
Odmowa wydania zaświadczenia.
Złożyłem wniosek o wydanie świadectwa ukończenia studiów. Regulamin przewidywał wydawanie takich świadectw z urzędu. Po wielu miesiącach walki dotrzymałem odpowiedź bez podania podstawy prawnej, że świadectwo nie może mi być wydane. Co mam teraz robić? Od takiego pisma ani nie mam jak się odwołać do rektora. W mojej ocenie uczelnia powinna w takim przypadku zastosować przepisy z kpa dotyczące wydawania zaświadczeń i jeśli nie chciała tego świadec...
Wycena od hotelu.
Witam wszystkich, potrzebuje porady w sprawie sporu z hotelem. Moja praca wymaga czasami skorzystać z usług hotelu(przeważnie raz w miesiącu, 3-4dni). Gdzieś od początku tego roku korzystałam z usług jednego, w którym przy ostatnim pobycie wg hotelu pokój wymaga generalnego remontu. Co się stało? Wychodząc rano z pokoju wyślizgnął mi się z ręki ich papierowy kubek i rozlałam kawę na dywan. Od razu poinformowałam o tym recepcję, ale po powrocie wi...
Podwyższenie alimentów.
Mam pytanie odnośnie alimentów. Córka lat 15 obecnie uczy się w liceum potem wiadomo studia. Od 13 lat ma zasądzone alimenty w kwocie 400 zł. Ojciec pozbawiony władzy rodzicielskiej zero kontaktu od 13 lat . Nie płacił alimentów do pewnego czasu płacił fundusz alimentacyjny . Obecnie nie pobieram z funduszu bo przekracza dochód a od 4 miesięcy otrzymuje od komornika po 400 zł co miesiąc tak jakby w końcu komornik dobrał mu się do tyłka. I teraz m...

Wyszukiwarka