Wypowiedzenie umowy o pracę.

Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
22-11-2023
Na L4 się nie chodzi....o tym decyduje lekarz.

anonim cytuj
22-11-2023
W przypadku choroby pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Skazany nie uiścił zapłaty zadośćuczynienia
Powiedzcie Mi jak to jest. Był proces karny o pobicie. Agresor został skazany na zawiasy i zadośćuczynienie. Jednak oczywiscie tego nie zapłacił. Więc wystąpiłam o klauzulę wykonalności na wyrok i poszłam do komornika. Jednak komornik po roku wydał postanowienie o umorzeniu postępowania, gdyż jak twierdzi nie ma z czego ściągnąć. Sąd przysłał pismo z zapytaniem czy skazany uiścił zapłatę. Odpisałam, że nie i zw komornik umorzyl postępowanie. Co d...
Dziedziczenie darowanego mieszkania.
Mieszkam w mieszkaniu jakie żona otrzymała od rodziców jako darowizna. Żona mówi abyśmy poszli do notariusza i przepisali jako wspólne. Mi to nie robi, ale ona argumentuje, że gdy się z nią coś stanie to mi się nic nie należy. Tylko dziedziczą dzieci…Czy tak jest, że w przypadku darowizny małżonek nie otrzyma nic? Mamy dwójkę wspólnych dzieci (10 i 14 lat)....
Jak odzyskać kaucję?
Witam, piszę tutaj z zapytaniem o mieszkanie, które wynajmujemy z chłopakiem. Nasza sprawa wygląda tak: -rok temu dostaliśmy mieszkanie w średnim stanie (stare sprzęty agd, ściany w słabym stanie, zasikane przez zwierzęta kanapy itp.) -zgłaszaliśmy sprawę do pośrednika, bo z właścicielem nie było kontaktu o wymianę kanapy, bo najzwyczajniej w świecie śmierdziała, ale mimo kilku próśb nikt nic nie zrobił. Problemem była także spłuczka, którą wy...
Pożyczka na moje dane.
Cześć. Jak udowodnić że nie Ja wziąłem pożyczkę w parabanku jakimś w Internecie? Ktoś wziął pożyczkę na Mój PESEL i imię i nazwisko prawdopodobnie jakiś haker wykradł te dane i miejsce zamieszkania też. Sprawa zgłoszona na policję. Czy ciężko wygrać sprawę z parabankiem? To oni przecież nie zrobili odpowiedniej weryfikacji. Proszę wypowiedzieć się ktoś kto jest w temacie lub był. Nie ma nawet jak się skontaktować z tym parabankiem bo tylko adre...

Wyszukiwarka