Wypowiedzenie umowy o pracę.

Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
22-11-2023
Na L4 się nie chodzi....o tym decyduje lekarz.

anonim cytuj
22-11-2023
W przypadku choroby pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku.
Witam. Brat mojej mamy umarł i zostawił spadek, 100 tys. długu. Ponoć połowa rodziny już się zrzekła. Mama moja nie dostała żadnego pisma o spadku. Mówi że trzeba jechać do notariusza i się zrzec. Jak to wygląda od strony prawa? Czy faktycznie przechodzi on z automatu jak się uprzednio nie zrzekniesz?...
Skarga na czynności komornika.
Mam dwie sprawy w e-sądzie. Do obydwu wniosłem sprzeciw (sprawy sprzed kilku lat) bo nie było mnie w Polsce, co udokumentowałem. Sąd sprzeciwy przyjął, przysłał mi pisma o utracie mocy nakazu zapłaty w jednej i drugiej sprawie i przesłał sprawy do sądu rejonowego w moim mieście. Tyle, że jeden komornik sprawę spokojnie przyjął i stwierdził, że skoro jest cofnięty nakaz zapłaty, to on umarza postępowanie i kończymy sprawę. A drugi w innym mieśc...
Unieważnienie testamentu.
Babcia zostawiła testament notarialny. Wszystko przepisała na mnie. Siostra złożyła do sądu wniosek, że kwestionuje testament, bo jej zdaniem babcia była niepoczytalna. Babcia do chwili napisania testamentu nie leczyła się psychiatrycznie. 2 miesiące po napisaniu testamentu, uległa wypadkowi, trafiła pod opiekę mojej mamy, załamała się psychicznie i trzeba było poprosić psychiatrę który wypisał Ketrel. Czy to może mieć wpływ, że sąd unieważni...
wypowiedzenie umowy najmu i zwrot kaucji
Witam. Opiszę całą sytuację. 1 lutego poszłam na wynajem. Wynajem kosztował 1200 zl. Zapłaciłam wynajmującemu kaucje w wysokości 2tys zł. Oraz od razu za luty za czynsz. Umowa była zrobiona przez notariusza. Miesiąc jest wypowiedzenia. Co miesięczne rachunki otrzymywałam w postaci napisanych na kartce kwot np. " prąd 200 , woda 150 , wynajem 1200" nie otrzymywałam zdjęć rachunków, zuzycia. nic.. Dnia 24.09 napisałam do najemcy, że chce ...

Wyszukiwarka