Wypowiedzenie umowy o pracę.

Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
22-11-2023
Na L4 się nie chodzi....o tym decyduje lekarz.

anonim cytuj
22-11-2023
W przypadku choroby pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Moje pytanie dotyczy pracy w niemczech przez podfirme. Czy mogą wziąść sobie tak o 200 euro za mieszkanie gdy jest ono darmowe?
Witam. Moje pytanie dotyczy pracy w niemczech przez podfirme. Czy mogą wziąść sobie tak o 200 euro za mieszkanie gdy jest ono darmowe? I czy pracodawca może nie przekazać dalej l4 gdy zostało wysłane przez pracownika meilowo? pieniądze za L4 zostają wysłane przez agencje ubezpieczeniową...
Budowa domu na działce teściów.
Brat wraz z żoną po ślubie zaczęli budować dom na działce rodziców żony (teściów), teściowie ze względu na dopłaty dla rolników nie mogli od razu przepisać działki. dom powstał na działce teściów, plan domu również zakupiony na teściów, ale wszyscy wiedzą, że dom maił być ich. W okresie małżeństwa brat wraz z żoną i przy pomocy finansowej teściów postawił dom w stanie zamkniętym (niewiele pozostało aby tam wejść i mieszkać). Duża część faktur j...
Mandat za wyprzedzaniu na przejściu dla pieszych.
Potrzebuje porady dotyczącej mandatu za wyprzedzanie na przejściu dla pieszych z sygnalizacja świetlną. Stałem na lewym pasie, przede mną stal pojazd. Gdy zapaliło się zielone światło ruszyłem i zaraz zmieniłem pas na prawy, ale zrobiłem to na ciągłej i pasach. Policjant pouczył za linie ciągła ale za wyprzedzaniu na przejściu już nie. Czy taki mandat jest zasadny? Nie było to przejście bez sygnalizacji świetlnej, zrobiłem to na zielonym świetle ...
Zaprzeczenie ojcostwa przed rozwodem.
Czy można zrzec się ojcostwa przed rozwodem? Jak to wygląda?...

Wyszukiwarka