Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
Witam,
Moi dziadkowie będąc w małżeństwie posiadają mieszkanie. Babcia zmarła parę lat temu i przed śmiercią testamentem spisała mieszkanie na moją mamę i ciocię. Na testamencie jest również podpisany dziadek.
Dziadkowi załatwiliśmy opiekunkę, która jak się okazało namawia dziadka na małżeństwo, do czego sama się przyznała. Dziadek ma blisko 90 lat i jest nie do końca poczytalny - nie zdaje sobie sprawy z wielu rzeczy i konsekwencji, zapomina i...
Hej, jaki zapisek dodać w umówię, aby mieć gwarancje że cena wynajmu nie wzrośnie?
Sprawa wygląda tak, ze wynajmujący może nam dać gwarancje ceny wynajmu 1700zł przez pół roku. Cena może wzrosnąć po tym czasie (stwierdzili, że zależy to od raty kredytu) telefonicznie powiedziałam, ze nie chce aby doszło to do 2000zl. Właścicielka powiedziała ze to uważa że jeśli miałoby wzrosnąć to nieznacznie, ale chce siw zabezpieczyć. Powiedziałam ze dodam t...
Jestem zatrudniona w firmie od 6 lat. 4 lata nieobecności (3 ciąże +macierzyński i rodzicielski). Podczas mojej nieobecności zaczęły się zwolnienia pracowników ze względu na mały obrót itp.
Podejrzewam że po moim powrocie tez tak skończę...pytanie co mi się należy i czy w ogóle mi się coś należy od pracodawcy.
Zwolnienia są po prostu za porozumieniem stron "bo nie potrzeba tyle pracowników"....
Witam. Po śmierci mamy wzięłam na siebie prąd w PGE gdzie umowa jest do 2023 r aby tata i jak reszta domowników miała prąd. Od wiosny już tam nie mieszkam. Czy związku z tym mogę zerwać z nimi umowę? Albo prąd przepisać na siostrę? Siostra nie pali aby oplacac rachunki a mnie nie stać aby dwa razy rachunki na światło opłacać. Dziękuję...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: