Wypowiedzenie umowy o pracę.

Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
22-11-2023
Na L4 się nie chodzi....o tym decyduje lekarz.

anonim cytuj
22-11-2023
W przypadku choroby pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów?
Złożyłam pozew o podwyżkę alimentów do sądu. Ojciec dziecka dowiedziałam się o tym przed wysłaniem pozwu i chce się porozumieć poprzez ugodę i dobrowolne ustalenie kwoty. Co w tej sytuacji mamy zrobić?...
Zachowek od testamentu.
Babcia spisała przed śmiercią u notariusza testament. Miała 3 córki. Dwie z nich żyją, jedna z nich zmarła w 2020 roku (moja mama). Babcia zmarła w zeszłym roku. W testamencie ujęte są tylko dwie córki, które żyją i dziedziczą spadek każda po połowie. Moja mama ma dwoje dzieci. Czy mogę w związku z tym ubiegać się o zachowek? Rodzina twierdzi, że absolutnie nie, bo mama przecież nie żyje....
Jak mogę być współwłaścicielem samochodu, aby liczyły mi się już zniżki
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie dopisania mnie jako współwłaściciela samochodu. Auto w tej chwili jest zarejestrowane na mamę, chciałabym dopisać siebie jako współwłaściciel, aby liczyły mi się już zniżki. W takiej sytuacji musiałaby być spisana umowa darowizny, a następnie zgłoszenie tej umowy do wydziału komunikacji i wydanie nowego dowodu rejestracyjnego? Czy muszę zgłaszać darowiznę do skarbówki, gdzie wartość auta wynosi ok 4/5 tyś z...
Umowa próbna
Witam. Znalazłam prace. Ustalone zostało że od 1 grudnia popisze umowę na 1/4 etatu. Dzisiaj dowiaduje się że mam dostać umowę o pracę na okres próbny? Moje pytanie: Czy umowa próbna może być na 1/4 etatu? Jak wygląda przy umowie o prace na okres próbny wynagrodzenie? I ile trzeba godzin przepracować?...

Wyszukiwarka