Wypowiedzenie umowy o pracę.

Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
22-11-2023
Na L4 się nie chodzi....o tym decyduje lekarz.

anonim cytuj
22-11-2023
W przypadku choroby pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Spadek po zmarłym ojcu.
Moi rodzice są po rozwodzie już ponad 10 lat. Mają razem mieszkanie, które utrzymywała/utrzymuje moja mama. Nikt tam nie mieszka. Mój tata zmarł, co z mieszkaniem teraz? Czyje ono teraz jest?...
Podział majątku wspólnego.
Mam pytanie: czekam na sprawę podziału majątku z byłą żona. Użytkuje nasz wspólny samochód, do którego wyceny była żona chce powołać rzeczoznawcę. Samochód zostanie przyznany mi zapewne. Czy gdybym w nim założył instalację gazową zwiększy to jego wartość do wyceny?...
Kwota wolna od zajęcia.
Dzień dobry dziś dostanę przelew wypłaty na konto , nie zdążę wybrać w banku a nie mogę jej wybrać w bankomacie z powodu zajęcia komorniczego czy ja w poniedziałek te pieniążki będę mogła wybrać w placówce czy zostaną przekazane komornikowi z racji tego że w poniedziałek już nowy miesiąc?. Na konto wpływa tylko wypłata nic więcej czyli to 2257 będę mieć pewne co miesiąc komornik mi ich nie może zabrać ?...
Wynajem mieszkania, a odwiedziny.
Syn wynajmuje mieszkanie, okres wypowiedzenia umowy 3 miesiące. Czy jeżeli właściciel ma problem z tym że syn bierze swojego syna 1.5 rocznego do siebie co drugi tydzień twierdzi że tak nie może być bo jest głośno czy syn ma prawo wypowiedzieć umowę najmu w trybie natychmiastowym? W umowie nie ma zapisku że w mieszkaniu nie może przebywać dziecko....

Wyszukiwarka