Wypowiedzenie umowy o pracę.

Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
22-11-2023
Na L4 się nie chodzi....o tym decyduje lekarz.

anonim cytuj
22-11-2023
W przypadku choroby pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy ktoś może przepisać na mnie nieruchomość bez mojej wiedzy?
Dzień dobry. Czy ktoś może przepisać na mnie nieruchomość bez mojej wiedzy? Czy mógł to zrobić, kiedy np. nie byłam jeszcze pełnoletnia? Czy jest gdzieś jakiś rejestr, gdzie mogłabym sprawdzić, czy jestem właścicielką jakiejkolwiek nieruchomości?...
Czy żona może dostać emeryturę po mężu?
Mój tata jest od kilku lat na emeryturze, mama nie pracowała nigdy, nie ma lat pracy, ma 65 lat, czy w razie śmierci taty mama otrzyma jakiś procent jego emerytury ?...
Wynagrodzenie na L4
Chciałem zapytać czy istnieje jakaś możliwość aby pracodawca (firma państwowa) wypłaciła pracownikowi mniejszą niż 80% pensji za dni spędzone na l4. Mianowicie osoba dostała wypłatę za listopad. Która wygląda na pasku następująco. 14 dni pracy wynagrodzenie 2699zl brutto (daje to 192zl) 8 dni l4 wynagrodzenie 606zl brutto (daje to 75zl) Wychodzi że za dni na l4 pracownik dostał jakieś 40% wynagrodzenia. Umowa o pracę na pełny etat, płacone za...
Czy pracodawca może wysłać pracownika na urlop bezpłatny bez jego zgody?
Dzień dobry. Proszę o poradę. Pracodawca podczas przerwy świątecznej (3 dni robocze) zamyka zakład. Czy może w tym czasie nakazać pracownikowi wzięcie bezpłatnego urlopu ponieważ nie ma on już normalnego urlopu?...

Wyszukiwarka