Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
Pracownik dostarczył orzeczenie po badaniach kontrolnych, zauważyłam, że lekarz zaznaczył, że jest pracownik jest gotów do „podjęcia”, a nie „wykonywania” pracy - można było zaznaczyć jedno z dwóch. Czy myślicie, że pracownik powinien zgłosić się do lekarza po poprawkę czy to nie ma znaczenia?...
Syn pobił się w szkole z innym uczniem. Nie będę opisywać całości sprawy, przyznał się do winy i sprawa poszła do sądu. Zawnioskował o warunkowe umorzenie.
Najpierw dostał obrońcę z urzędu, po czym cofnięto mu go, bo 24 stycznia skończył 18 lat.
Wyznaczono termin sprawy i przesłano wniosek prokuratora, obecność syna jest nieobowiązkowa.
Prokurator również zawnioskował o warunkowe umorzenie sprawy, ale wnioskuje również o to, żeby syn poniósł k...
Witam, mój wujek żył 25 lat z moją babcią, babcia zmarła a wujek w mieszkaniu był niemeldowany i nie miał żadnych praw do mieszkania, lecz po śmierci babci złożył wniosek o przyznanie mieszkania po czym dostał odmowę, ma się wyprowadzić do końca grudnia tego roku. Chłop jest załamany, co można zrobić w takiej sytuacji? Napisać odwołanie? Czy obejmuje go okres ochronny lokatorów który trwa od 1 listopada do 31 marca w okresie zimowym? Co można zro...
Dzień dobry. Czy jeśli posiadam komornika na pensji,a chce starać się o zapomogę bezzwrotną z pracy,to czy komornik mi ją zabierze? Czy mogę prosić pracodawcę o przesłanie zapomogi na inne ( nie moje konto)?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: