Wypowiedzenie umowy o pracę.

Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
22-11-2023
Na L4 się nie chodzi....o tym decyduje lekarz.

anonim cytuj
22-11-2023
W przypadku choroby pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

zatarcie skazania
Mam takie pytanie jeżeli ktoś został skazany na grzywnę, która jak wiadomo zaciera się rok po zapłacie, ale skazany jej nie opłacił została zarządzona zastępcza kara pozbawienia wolności i dopiero wtedy po wezwania do ZK ją zapłacił to kiedy wtedy jest zatarcie. Tak samo rok od zapłaty ? ...
Razem z rodzeństwem zrzekliśmy się spadku na rzecz taty (ziemia). Teraz chcemy to sprzedać. Jak to zrobić zgodnie z prawem?
Witam. Rodzice mieli trochę ziemi. W lutym 2018 roku mama zmarła. Razem z rodzeństwem zrzekliśmy się spadku na rzecz taty. Teraz chcemy to sprzedać i podzielić się zyskiem. Jak to zrobić zgodnie z prawem? Jak wygląda sprawa podatku?...
Przekazanie spadku po zmarłym.
Witam, odziedziczyłem po babci część spadku w testamencie. Z uwagi na to, że aktualnie nie jest mi ten spadek do niczego potrzebny, a tą nieruchomością zarządzają moi rodzice to chciałbym, aby ten spadek przeszedł na ich własność. Są już właścicielami pozostałej części. W jaki sposób to zrobić najbardziej efektywnie i najtaniej patrząc na koszty u notariusza? Ważne jest, aby owa czynność nie skutkowała w przyszłości (po śmierci rodziców) brakie...
Czy komornik może wciąć coś z macierzyńskiego?
Witam, czy komornik może wciąć coś z macierzyńskiego?...

Wyszukiwarka