Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
Witam , proszę o pomoc. Jestem w 7 miesiacu ciazy, natomiast ojciec dziecka popełnił samobójstwo… nie wiem co zrobić, poniewaz aktualnie nie pracuje. Nie byliśmy małżeństwem i nie wiem czy należą mi się jakieś świadczenia na zapomogę dziecka.. Partner pracował za granica - Holandia. Z tego co czytałam przysługuje renta… gdzie najlepiej się udać dowiedzieć co w tej sytuacji ? ZUS ? ...
Dzień dobry, proszę o pomoc w wyliczeniu do kiedy będzie trwało wypowiedzenie w przypadku : umowa o pracę na pół etatu na okres próbny, wypowiedzenie 2 tygodnie, złożone 14 lipca przez pracownika.
Z góry dziękuję za pomoc...
Cześć,
w czerwcu 2023 kupiłem dom z działka na kredyt hipoteczny. Dom według informacji ustnych od sprzedającego posiada około 160m użytkowych. Mam na to pisemne potwierdzenie ze źródeł:
- świadectwo energetyczne 151 metrów użytkowych
- poprzedni akt notarialny sprzedającego z informacją o około 160 metrach użytkowych
- zapisane strony z ogłoszeniami z treścią o 160 metrach całkowitej
W naszej umowie notarialnej nie ma informacji o metrażu d...
Witam serdecznie mam zapytanie , płacę alimenty synowi na bieżąco przez komornika , syn ma 25 lat pracuje i uczy się prawdopodobnie zaocznie ,czy w tej sytuacji mogę się starać o zniesienie alimentów ,czy muszę zrobić to sądownie czy wystarczy przez komornika ( jeżeli syn sam się uda i zgłosi zaprzestanie ściągalności )?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: