Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
Złożyłam podanie o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron i jednocześnie o ponowne przyjęcię ponieważ chciałbym kontynuować pracę na obecnym stanowisku. Jeszcze nie otrzymałam oficjalnej odpowiedzi od mojego pracodawcy ale dowiedziałam się że jest zgoda na zawarcie umowy tylko na 3 miesiące.
Jestem bardzo zawiedziona takim postanowieniem ponieważ wszyscy pracownicy którzy zostają w pracy dostają zgodę na 33 miesiące na czas określony. ...
Mam pytanie dotyczące najmu okazjonalnego.
W zasadzie powinien on zabezpieczać moje interesy w wypadku problemów z Najemcami, ale zastanawiam mnie jedna kwestia.
Podpisałam umowę najmu i umowę najmu okazjonalnego u notariusza z pewnym mężczyzną, ale dowiedziałam się niedawno, że ma nową partnerką, z którą mieszka.
Co z nią jeśli zaczną się problemy i dojdzie do jego eksmisji?
Będę musiała bawić się w sąd mimo, że zabezpieczyłam się przed ...
Mam pewien problem związany z czynszem, który płacę za wynajmowane mieszkanie i mam nadzieję, że ktoś tu może mi pomóc. Otóż, od kilku lat wynajmuję to mieszkanie i wszystko było w porządku, ale ostatnio dostałem pismo od właściciela, że czynsz zostanie podwyższony o 15% od przyszłego miesiąca.
Nie do końca rozumiem, dlaczego doszło do tej podwyżki i co jest tego powodem. Dotychczasowe umowy były ustalane na rok i po roku w wynajmowanym mieszk...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: