Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
Dziecko nie chce jechać do ojca czy w takim wypadku musi gdy kontakty są ustanowione sądownie. Wiem, że kiedyś matka miała obowiązek zachęcać dziecko, ale chyba coś się zmieniło w TK. Nie do końca wiem co......
Razem z nażeczoną wynajmujemy mieszkanie i ostatnio dostaliśmy wiadomość od Właściciela że podnosi nam czynsz. Uzasadniając to kosztami. Dodał ze teraz to my będziemy płacić za czynsz mieszkania a kwoty są dość wysokie.
To już druga tak sytuacja. Ponadto wszystkie naprawy typu uszkodzony zamek w drzwiach ponosimy my choć ich awaria to wada fabryczna.
Nie wiem co mam robić , szukać nowego mieszkania konfrontować to z nim. Czy można tak z dnia ...
Pragnę zapytać czy będzie miała ważność umowa zawarta pomiędzy mną, a moim mężem - dotycząca przekazywania przez mojego męża co miesiąc określonej kwoty na moje konto? Ma to stanowić dla mnie gwarancję otrzymywania tych środków (nie mamy rozwodu).
Czy potrzebujemy notariusza?
Czy powstanie obowiązek zapłacenia podatku?...
Witam. Od ponad 3 lat przy długotrwałych opadach deszczu zalewa mi regularnie mieszkanie. Mieszkam na poddaszu. Mieszkanie własnościowe w kamienicy wielorodzinnej z wspólnotą mieszkaniową. Jak zmusić wspólnotę mieszkaniową do wykonania generalnego remontu dachu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: