Wypowiedzenie umowy o pracę.

Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
22-11-2023
Na L4 się nie chodzi....o tym decyduje lekarz.

anonim cytuj
22-11-2023
W przypadku choroby pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Pożyczki zaciągnięte przez internet.
Czy jeśli wzięłam pożyczki przez internet to mogę mieć komornika jeśli ich nie spłacę bo straciłam pracę i nie mam z czego i czy mężowi mogą wejść na pensje?...
Dwóch właścicieli (jeden z nich ma długi)
Witam, Proszę o radę. Samochód ma dwóch właścicieli, jeden z nich ma długi. Moje pytanie czy komornik może sprzedać samochód na poczet długów jednego z nich ?...
Zmiana nazwiska dziecka bez zgody drugiego rodzica.
Mam pytanie, czy jeśli ojciec dziecka ma ograniczone prawa do dzieci i ma zakaz zbliżania i kontaktowania się z nami czy na podstawie tego wyroku mogę zmienić nazwisko dzieci na moje....
Służebność
Dzień dobry, kilka lat temu otrzymałem dom z zapisem: " [moje dane] na życzenie babci [dane] i brata ojca [dane] nieodpłatnie na ich rzecz dożywotnią służebność polegająco na prawie korzystania z parteru domu mieszkalnego z prawem wejścia, prawie korzystania z budynków gospodarczych z prawem swobodnego poruszania się po działce". Czy ten zapis oznacza że wszelkie opłaty za media, utrzymanie nieruchomości czy żywność lub ubiór ponoszę ja...

Wyszukiwarka