Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
Moi rodzice są po rozwodzie już ponad 10 lat. Mają razem mieszkanie, które utrzymywała/utrzymuje moja mama. Nikt tam nie mieszka. Mój tata zmarł, co z mieszkaniem teraz? Czyje ono teraz jest?...
Mam pytanie: czekam na sprawę podziału majątku z byłą żona. Użytkuje nasz wspólny samochód, do którego wyceny była żona chce powołać rzeczoznawcę. Samochód zostanie przyznany mi zapewne. Czy gdybym w nim założył instalację gazową zwiększy to jego wartość do wyceny?...
Dzień dobry dziś dostanę przelew wypłaty na konto , nie zdążę wybrać w banku a nie mogę jej wybrać w bankomacie z powodu zajęcia komorniczego czy ja w poniedziałek te pieniążki będę mogła wybrać w placówce czy zostaną przekazane komornikowi z racji tego że w poniedziałek już nowy miesiąc?. Na konto wpływa tylko wypłata nic więcej czyli to 2257 będę mieć pewne co miesiąc komornik mi ich nie może zabrać ?...
Syn wynajmuje mieszkanie, okres wypowiedzenia umowy 3 miesiące. Czy jeżeli właściciel ma problem z tym że syn bierze swojego syna 1.5 rocznego do siebie co drugi tydzień twierdzi że tak nie może być bo jest głośno czy syn ma prawo wypowiedzieć umowę najmu w trybie natychmiastowym? W umowie nie ma zapisku że w mieszkaniu nie może przebywać dziecko....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: