Witam mam następujące pytanie:
Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy.
Moje pytanie:
Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalent za ten niewykorzystany urlop?
Czy jeśli wzięłam pożyczki przez internet to mogę mieć komornika jeśli ich nie spłacę bo straciłam pracę i nie mam z czego i czy mężowi mogą wejść na pensje?...
Witam, Proszę o radę.
Samochód ma dwóch właścicieli, jeden z nich ma długi.
Moje pytanie czy komornik może sprzedać samochód na poczet długów jednego z nich ?...
Mam pytanie, czy jeśli ojciec dziecka ma ograniczone prawa do dzieci i ma zakaz zbliżania i kontaktowania się z nami czy na podstawie tego wyroku mogę zmienić nazwisko dzieci na moje....
Dzień dobry, kilka lat temu otrzymałem dom z zapisem: " [moje dane] na życzenie babci [dane] i brata ojca [dane] nieodpłatnie na ich rzecz dożywotnią służebność polegająco na prawie korzystania z parteru domu mieszkalnego z prawem wejścia, prawie korzystania z budynków gospodarczych z prawem swobodnego poruszania się po działce". Czy ten zapis oznacza że wszelkie opłaty za media, utrzymanie nieruchomości czy żywność lub ubiór ponoszę ja...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: