Pracowałem jako kierowca ciężarówki, mój pracodawca wpadł w problemy finansowe... Proszę o radę co zrobić w takiej sytuacji, zawiadomienie do PIP-u już złożyłem, czy jest jakąkolwiek szansa na odzyskanie wynagrodzenia?
Zgodnie z polskim prawem, pracownik ma prawo do wynagrodzenia za pracę, nawet jeżeli pracodawca wpada w kłopoty finansowe. W przypadku gdy pracodawca nie wypłaca wynagrodzenia:
Jeśli pracodawca złoży wniosek o ogłoszenie upadłości, to z chwilą ogłoszenia upadłości pracodawcy, Twoje roszczenie o wynagrodzenie staje się roszczeniem wobec masy upadłości. W tym przypadku będziesz miał pierwszeństwo przed innymi wierzycielami z tytułu nieuregulowanych wynagrodzeń za ostatnie 3 miesiące pracy przed ogłoszeniem upadłości, ale do kwoty trzykrotności przeciętnego wynagrodzenia.
Możesz również zwrócić się do Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych (FGŚP) z wnioskiem o wypłatę zaległego wynagrodzenia w sytuacji niewypłacalności pracodawcy.
Jest to jednoosobowa działalność, właścicielem firmy jest 80 letni Pan... Skąd syndyk będzie wiedział że jestem jego wierzycielem, czy będzie mnie szukał czy to ja powinienem szukać go?
W sytuacji gdy firma ogłosi upadłość:
Jeśli chodzi o Twoje obawy dotyczące ewentualnej śmierci właściciela, to zgodnie z kodeksem cywilnym, długi spadkowe przechodzą na spadkobierców, ale spadkobiercy mogą przyjąć spadek z dobrodziejstwem inwentarza, co oznacza, że nie odpowiadają za długi spadkowe majątkiem prywatnym. Jeżeli majątek zostanie przepisany, można próbować dochodzić swoich praw z tytułu czynów niedozwolonych, jeśli zostanie udowodnione, że przepisanie majątku miało na celu uniknięcie zobowiązań.
Jeśli przedsiębiorca ogłosi upadłość, to wszyscy znani wierzyciele zostaną powiadomieni przez syndyka o ogłoszeniu upadłości i będą mieli możliwość zgłoszenia swoich wierzytelności. Jeżeli jednak nie zostaniesz poinformowany, warto śledzić ogłoszenia w Monitorze Sądowym i Gospodarczym oraz zgłosić się do syndyka z własnej inicjatywy.
Wskazane jest złożenie sprawy do sądu w celu uzyskania tytułu wykonawczego na wypadek, gdyby pracodawca odmówił dobrowolnej wypłaty zaległego wynagrodzenia. Tytuł ten może być podstawą do wszczęcia postępowania egzekucyjnego przez komornika.