Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie po ojczymie.
Witam serdecznie, jeżeli był gdzieś taki temat to najmocniej przepraszam i proszę o skierowanie. Sprawa jest moim potencjalnym zmartwieniem gdyż ojczym żyje i pewnie pożyje(mam taką nadzieję). A więc, moja mama i ojczym wzięli ślub gdy miałem jakieś 6 miesięcy, oboje byli po rozwodach i maja dzieci z poprzednich małżeństw. Ja wychowałem się od dziecka z moim ojczymem w relacji ojciec-syn. O tyle o ile mam dobrą relacje z jego dziećmi z poprz...
Zaplata za źle wykonany remont.
Witam , Zleciłam firmie budowlanej wykończenie mieszkania, podpisaliśmy umowę i chłopaki zaczęli prace. Pobrali opłatę za I etap prac i dwie zaliczki, wszystko zapisane w umowie i podpisane. Teraz uważają, ze remont zakończyli a ja teraz widzę, ze wszystko jest do poprawy. Czy jeśli oni uważają, że remont zakończony musze im zapłacić teraz mimo , ze robota spartaczona? Czy mogę najpierw pisemnie żądać usunięcia wad z wyznaczonym terminem i dopie...
Alimenty z funduszu alimentacyjnego.
Mam pytanie mianowicie pobieram alimenty z funduszu alimentacyjnego i teraz ojciec dziecka się obudził bo mu się grunt pod nogami pali chce mi zapłacić zaległe alimenty za ten rok ale przecież mi wypłacał fundusz, więc nie wiem co zrobić czy przyjąć te pieniądze czy jak to ugryźć. Ktoś tak miał ?...
Spadek po tacie.
Mój tata zmarł ponad miesiąc temu, w związku z brakiem testamentu dom po nim jak rozumiem zostaje przepisany w połowie na mamę, a druga połowa jest podzielona pomiędzy mnie a brata. Mama dom zamieszkuje i z bratem absolutnie chcemy by dalej tak było. Natomiast stan ten rozumiem może być problematyczny w kontekście zawierania umów, decyzji inwestycyjnych w posiadłość etc. - może też powodować, że gdy mama się zadłuży - my będziemy z automatu te ...

Wyszukiwarka