Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

4k
Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio. Czy ktoś potrafi wyjaśnić znaczenie prawne tej władzy bezpośredniej ? Bezpośrednio znaczy nadrzędnie a jak nadrzędnie znaczy bezpośrednio. No dobrze gdzie znajdują się opisy tej władzy bezpośredniej ? I czy wogóle są jakiekolwiek opisy tej władzy bezpośredniej. Jeżeli nie ma, to znaczy że z mównicy sejmowej można wykopać w dupę każdego dzisiejszego debila bolszewickiego od gad...
Klient odebrał paczkę (podobno uszkodzoną)
Dzień dobry, Posiadam sklep internetowy z odzieżą. Klient odebrał paczkę za pobraniem i wysłał mi wiadomość, że wysłałam rozpruta sukienkę. Co jest niezgodne z prawdą. Co w takiej sytuacji?...
Czy jest jakis przepis, który nakazuje w tym przypadku prace w niedzielę?
Witam, przychodze z takim pytaniem. Pracuje w jednej ze znanych sieci handlowych. Od konca czerwca mam zaplanowany i oplacony wyjazd, który zaplanowalam wedlug grafiku. Wedlug niego, 16-18 mam wolne i tak tez zaplanowalam wyjazd. Oczywiście od razu kierownik został poinformowany i kazala sie tylko przypominac w razie jakiejs zmiany. Dzis sie dowiaduje, ze wpisano mnie na niedzielę, bo niby od niedzieli sklep staje sie również urzedem pocztowym. K...
Nadużycie władzy przez straż miejską.
Witam sprawa wygląda następująco w Lipcu tego roku będąc na Rynku ze znajomymi nagle straż miejska podjechała do naszego jednego znajomego skontrolować go my ze znajomymi próbowaliśmy się dowiedzieć o co chodzi lecz Funkcjonariusze nas odganiali i mówiliśmy że za chwilę będziemy wiedzieć byliśmy w trakcie zabawy był to początek weekendu podszedłem jeszcze raz zapytać o co chodzi funkcjonariusz straży miejskiej wyciągnął Gaz pieprzowy w takiej Duż...

Wyszukiwarka