Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

Zezłomowanie samochodu.
Mam taki problem a raczej mój chłopak, który zezłomował samochód jako złom, przez co nie dostał karty kasacji i nie może wyrejestrować samochodu ani zrezygnować z OC. Było to jakoś rok temu, nie pomyślał a teraz ciągle przychodzi mu płacić za OC. Nie wiemy jak teraz z tego wybrnąć. Pomocy....
Ubezwłasnowolnienie rodzica.
Ojciec został ubezwłasnowolniony z powodu choroby przez matkę. A teraz po śmierci matki, muszę składać jakieś pisma do sądu żeby ojciec był dalej ubezwłasnowolniony?? Nie wiem czy coś trzeba w tym temacie załatwiać czy nie?? Czy to dalej cały czas jest ważne?? Z góry dziękuję za pomoc....
Odrzucenie spadku po terminie
Witam. Został przeze mnie przekroczony 6-miesięczny termin na odrzucenie spadku. W 2022 roku spadek po osobie, o której istnieniu w rodzinie nie mieliśmy pojęcia, odrzucił mój dziadek, następnie mama. Wiedziałam, że w następnej kolejności będę ja. Dziadek dostał wezwanie na rozprawę, na której odrzucił spadek (nie składał wcześniej wniosku o odebranie oświadczenia o odrzuceniu). Moja mama przekazała mi informację po swojej rozprawie, że teraz...
Wypowiedzenie umowy najmu.
Czy mogę wypowiedzieć umowę najmu lokalu mieszkalnego w trybie natychmiastowym zgodnie art. 682 K.c., art. 664 § 2 K.c.? W lutym 2023r. podpisałam umowę najmu lokalu mieszkalnego na rok. Opłaty ponoszę regularnie i w terminie, lecz Wynajmujący nie wywiązał się z ustnej umowy usunięcia wady lokalu mieszkalnego ( usunięcie odpadających płytek ze ścian i podłogi w kuchni, łazienki poprzez remont/ odświeżenie kuchni, łazienki, korytarza) uniemożliwi...

Wyszukiwarka