Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

Zmiana miejsca pracy.
Witam! Pracodawca już któryś raz z kolei chce przymusić mnie do delegacji, ale między innymi z powodu sytuacji w domu jechać nie mogę. Czy mogę odmówić delegacji powołując się na art. 42 par 4? (jestem maszynista i na umowie mam wpisane "moja miejscowość", a oni chcą mnie do "innej miejscowości" oddelegować na to samo stanowisko)....
Alimenty wypłacane przez komornika
Witam, potrzebuję porady. Otrzymuję od 10 lat alimenty na syna wyplaca mi komornik, w wyroku sądu płatne do 10 każdego miesiąca. Od tych 10 lat nie dostałam nawet razu 10 tylko zawsze po 15 a ostatnia nawet po 22 .... Wiem, że firma która wyplaca do komornika placi do 10 czasami nawet wcześniej. Pan komornik na moje pytanie czemu tak późno dostaje twierdzi ,że firma z opóźnieniem placi ,czy mogę coś z tym zrobić?...
Odsetki z alimentów a uszczerbek na zdrowiu.
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc. Mąż spłaca odsetki z alimentów. W sierpniu przeszedł zawał i jest na L4. Jak wygląda teraz sprawa z ich płaceniem jeśli po 30-stu dniach przejmuje ZUS? Kto wtedy płaci, mąż na konto komornika? Nigdy nie był na tak długim L4 więc nie mamy już takiej wiedzy, a chciałby być na bieżąco z opłatami. Z góry dziękuję za odpowiedź....
braki formalne - brak adresu poczty elektronicznej powoda
Złożyłam pozew do sądu do wydziału gospodarczego, ale zapomniałam podać adresu poczty elektronicznej powoda. Mogę dosłać pismo procesowe uzupełniające adres e-mail ? Jak poprawnie je sformułować, żeby Sąd nie cofnął pozwu ?...

Wyszukiwarka