Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

Jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje?
Jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje? Dotychczasowy pracodawca twierdzi, że 3 miesiące, a ten u którego chce się zatrudnić twierdzi że miesiąc. Od maja 2007 r. do końca 2009 r. byłam zatrudniona w firmie w ramach umowy o pracę. W między czasie w styczniu 2009 r. firma przekształciła się w spółkę z.o.o . Potem świadczyłam usługi w ramach działalności gospodarczej. Od maja 2021 r. ponownie zostałam zatrudniona w ramach umowy o pracę. W tym...
Prace społeczne.
Witam serdecznie mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne nie odrobiłem wszystkiego że względu na chorobę (depresja urojeniowe lękowa) jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną. Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nie odrobione godziny....
Zwolnienie lekarskie na umowie zlecenie, bez płatnego ubezpieczenia
Czy na umowie zlecenie, bez płatnego ubezpieczenia ( przez pracodawcę ) mogę iść na zwolnienie lekarskie? Niepłatne...
Rozwiązanie umowy o prace z powodu zmiany miejsca zamieszkania
Witam, mam problem. Rozwiązałem umowę o prace na czas nieokreślony (pracowałem tam 5 lat) i poprosiłem pracodawcy , by na świadectwie pracy był zapis, że rozwiązanie umowy o prace z przyczyny zmiany miejsca zamieszkania). Prawdziwym powodem była nieuczciwość pracodawcy, której nie mogłem już tolerować. Postanowiłem założyć własną działalność i wykorzystać dofinansowanie z urzędu pracy jednak musze poczekać do nowego roku na złożenie wniosku...

Wyszukiwarka