Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.
anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?
anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.
Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio. Czy ktoś potrafi wyjaśnić znaczenie prawne tej władzy bezpośredniej ? Bezpośrednio znaczy nadrzędnie a jak nadrzędnie znaczy bezpośrednio. No dobrze gdzie znajdują się opisy tej władzy bezpośredniej ? I czy wogóle są jakiekolwiek opisy tej władzy bezpośredniej. Jeżeli nie ma, to znaczy że z mównicy sejmowej można wykopać w dupę każdego dzisiejszego debila bolszewickiego od gad...
Dzień dobry, Posiadam sklep internetowy z odzieżą. Klient odebrał paczkę za pobraniem i wysłał mi wiadomość, że wysłałam rozpruta sukienkę. Co jest niezgodne z prawdą.
Co w takiej sytuacji?...
Witam, przychodze z takim pytaniem. Pracuje w jednej ze znanych sieci handlowych. Od konca czerwca mam zaplanowany i oplacony wyjazd, który zaplanowalam wedlug grafiku. Wedlug niego, 16-18 mam wolne i tak tez zaplanowalam wyjazd. Oczywiście od razu kierownik został poinformowany i kazala sie tylko przypominac w razie jakiejs zmiany. Dzis sie dowiaduje, ze wpisano mnie na niedzielę, bo niby od niedzieli sklep staje sie również urzedem pocztowym. K...
Witam sprawa wygląda następująco w Lipcu tego roku będąc na Rynku ze znajomymi nagle straż miejska podjechała do naszego jednego znajomego skontrolować go my ze znajomymi próbowaliśmy się dowiedzieć o co chodzi lecz Funkcjonariusze nas odganiali i mówiliśmy że za chwilę będziemy wiedzieć byliśmy w trakcie zabawy był to początek weekendu podszedłem jeszcze raz zapytać o co chodzi funkcjonariusz straży miejskiej wyciągnął Gaz pieprzowy w takiej Duż...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: