Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

Kiedy powiadomić pracodawcę o ciąży?
Witam, Jestem zatrudniona w oparciu o umowę zastępstwo. Jestem w ciąży, nie zgłosiłam tego jeszcze pracodawcy, a w międzyczasie pracodawca zaproponował podpisanie umowy na czas nieokreślony od stycznia. Czy mogę podpisać umowę będąc w ciąży, nie informując pracodawcy? Czy muszę go powiadomić? Po jakim czasie od podpisania umowy mogę pójść na zwolnienie ?...
zatarcie skazania
Mam takie pytanie jeżeli ktoś został skazany na grzywnę, która jak wiadomo zaciera się rok po zapłacie, ale skazany jej nie opłacił została zarządzona zastępcza kara pozbawienia wolności i dopiero wtedy po wezwania do ZK ją zapłacił to kiedy wtedy jest zatarcie. Tak samo rok od zapłaty ? ...
Komornicy zabierają mi wszystkie pieniądze na życie. Co zrobić w tej sytuacji?
Witam. Potrzebuję pomocy, otóż otrzymuję rentę rodzinną po mężu, mam 2 komorników, gdzie pierwszy zabiera mi 400zl z renty, a drugi że pracuje na umowę zlecenie zabrał mi całe wynagrodzenie. Wynajmuje mieszkanie gdzie moje opłaty wynoszą więcej niż renta rodzinna I dokładam 600zl z wynagrodzenia, którego nie dostałam i nie mam z czego żyć, co mogę zrobić w tej sytuacji?...
wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca
Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?...

Wyszukiwarka