Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie (motocykl ma wady prawne i techniczne). Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Dzień dobry. Kupiłem motocykl, który ma wady prawne i techniczne. Zgłosiłem to sprzedającemu w czasie krótszym niż 14 dni. Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie. Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ? Sprzedający zgadza się na odebranie motocykla(nie ma wyjścia), gdyż popełnił kilka przestępstw przy sprzedaży mi motocykla....
zrzeczenie się spadku
Dzien dobry. Czy trzeba zrzekac się spadku od zmarłej siostry babci?? Czy w tak dalekiej linii też dziedziczymy ??...
Alimenty na pełnoletnie dziecko.
Czy ojciec może przelewać alimenty na konto pełnoletniego dziecka , czy nadal na konto matki. Dziecko studiuje w innym mieście niż matka i mieszka w akademiku....
Wykreślenie wzmianki o egzekucji z księgi wieczystej.
Działka rolna wraz z budynkami gospodarczymi zajęta Przez Komornika . Dłużnik po dogadaniu się z Komornikiem znalazł sam kupca. Sprzedano połowę działki (bez budynków. Budynki zostały staremu właścicielowi, nowy kupił tylko działkę rolną) , spłacony dług była umowa u notariusza. Wszystko działo się w październiku 2019 roku. Do tej pory "stary" właściciel działki nie ma wykreślenie w księdze wieczystej zajęcia komorniczego, które zost...

Wyszukiwarka