Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

Zatarcie skazania.
Dzień dobry, Chciałabym się zapytać na jakich zasadach działa zatarcie skazania? Czy w przypadku osoby, która 5 lat temu była skazana za sfałszowanie podpisu, poddała się dobrowolnie karze oraz zapłaciła grzywnę ma zastosowanie?...
Działalność gospodarcza - a nierejestrowana.
od 2020r do 2022r, prowadziłem działalność gospodarczą, w 2022 została zawieszona. Aktualnie w 2023 chciałbym dodatkowo dorobić na sklepie internetowym, na zasadach działalności nierejestrowanej. Przeczytałem sporo artykułów i dowiedziałem się że nie jest możliwe prowadzenie działalności nierejestrowanej, jeśli w ciągu 5 lat wstecz prowadziło się działalność gospodarczą. Czy są jakieś wyjątki, uchylenia od tego ? Co grozi jeśli prowadziłbym t...
Zachowek dla rodzeństwa.
Jestem osobą samotną, niemającą dzieci. Aktem notarialnym otrzymałam od mojej mamy mieszkanie, w formie darowizny z prawem dożywotniej służebności mieszkania. Zakładam, że umrę po mamie, a po mnie będzie dziedziczyło rodzeństwo. Czy w przypadku śmierci mamy przysługuje im zachowek?...
Stypendium stażowe
Miałem mieć staż do końca listopada ale zakończyłem staż w październiku ponieważ nie nauczyłem się prawie nic czy dostanę Stypendium stażowe za październik ?...

Wyszukiwarka