Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

Zmiana miejsca pracy.
Witam! Pracodawca już któryś raz z kolei chce przymusić mnie do delegacji, ale między innymi z powodu sytuacji w domu jechać nie mogę. Czy mogę odmówić delegacji powołując się na art. 42 par 4? (jestem maszynista i na umowie mam wpisane "moja miejscowość", a oni chcą mnie do "innej miejscowości" oddelegować na to samo stanowisko)....
Badanie alkomatem
Kiedy wolno przeprowadzić badanie alkomatem na pracowniku?...
Przepisanie majątku na jedno z dzieci.
Dzień dobry mam pytanie. W jaki sposób mama powinna przepisać na mnie mieszkanie, aby rodzeństwo nie miało co do tego żadnych praw do spłaty....
Wymiana dokumentu Prawo jazdy
Jeśli siostra miała bezterminowe prawo jazdy, ale zmieniła nazwisko po ślubie i wymieniła dokument prawo jazdy wtedy zmienili jej na terminowe prawo jazdy. Było to ok. 6 lat temu. Wyczytałam w Internecie, że skoro ktoś ma bezterminowe prawo jazdy to po zmianie nazwiska dalej powinny być bezterminowe. Jednakże jej zrobili terminowe. Stąd pytanie: Czy można to jeszcze zmienić ten dokument na bezterminowe?...

Wyszukiwarka