Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.
anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?
anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.
Witam.
Otrzymałam ostatnio mandat poczta za brak biletu w strefie parkowania z dnia 10.02.2020r.
Wiem, ze bilet za parkowanie był, gdyż zawsze tego pilnuje. Dzwoniłam do Zarządu Dróg Miasta, Pan z którym rozmiawialam stwierdził, ze ma zdjęcie samochodu i widać, ze jest coś za szyba ale zdjęcia są niewyraźne i nie można stwierdzić czy była opłata. W tym wypadku polecił napisać odwołanie na tej podstawie. Tak tez zrobiłam. Otrzymałam odpowiedz od...
Z żoną mamy małżeńską wspólność majątkową. Planujemy kupić mieszkanie z 3 źródeł finansowania:
1. wspólne oszczędności
2. mój wkład otrzymany od rodziców w drodze darowizny
3. kredyt.
Czy mój wkład do zakupu mieszkania będzie traktowany jako darowizna na rzecz żony i podlega zgłoszeniu do US?
Czy w razie rozwodu mam szansę otrzymać swój wkład który dostałem w darowiźnie?
W przyszłości otrzymam kolejną darowiznę pieniężną od rodziców - czy n...
Czy jest możliwość, żeby majątek osobisty przenieść do wspólnego po zawarciu małżeństwa? Chodzi o nieruchomość, dom z działką. Chodzi o to żeby po śmierci jednego z współmałżonka odziedziczyła to druga osoba, a nie np. rodzice zmarłej/zmarłego....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: