Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.
anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?
anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.
Witam.
Matka zmarla 5 lat temu ma 4 dzieci.
Nie bylo sprawy o nabycia praw do spadku.
Jedno dziecko zmarlo w tym roku -syn .
Czy zmarly syn ma prawo do nabycia praw do spadku po matce (kawaler bezdzietny)...
Dzień dobry.
Wynajmowałem mieszkanie ponad 4 lata. Pod koniec najmu poinformowałem właściciela o zużytym materacu (kupiony był najtańszy sprężynowy i po 5 latach użytkowania po prostu się zużył, był także pobrudzony od potu). W protokole oprócz materaca były wpisane pobudzone ściany (wynajmujący zrobił zdjęcia pobrudzonych ścian). Pobrudzenia lub wgniotki na tynku są punktowe i zajmują łącznie może 2-3 metry kwadratowe. Kupiłem do mieszkania now...
To mój pierwszy post, dlatego chciałbym się na początek serdecznie przywitać.
Moje pytanie dotyczy umowy dzierżawy gruntu rolnego, a dokładniej, jestem dzierżawcą stawu, w którym hoduję ryby.
Umowa dzierżawy jest zawarta na czas określony do 31.12.2024 roku. Zmienił się właściciel gruntu, czyli de facto Wydzierżawiający.
Czy nowy właściciel gruntu - nowy Wydzierżawiający ma prawo wypowiedzieć mi umowę i kazać mi się wyprowadzić przed czasem 31...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: