Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.
anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?
anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.
Proszę o interpretację zapisu:
"W przypadku nieprzestrzegania niniejszej Umowy oraz w razie dopuszczenia się zwłoki w zapłacie czynszu i opłat dłużej niż 30 dni, Wynajmujący może rozwiązać niniejszą Umowę z terminem natychmiastowym. W tym przypadku Najemca zobowiązuje się do opuszczenia lokalu będącego przedmiotem najmu w terminie 7 dni od daty rozwiązania Umowy i zobowiązuje się zabrać rzeczy wniesione do przedmiotu umowy najmu. Za pozosta...
Witam. Na początku roku wykonywałem usługę u klientki polegająca na szpachlowaniu tynków gipsowym u niej w domu. Po wykonanej usłudze szpachlowania zgłosiłem zakończenie prac zgodnie z umową (e-mail). Zgodnie z zapisami w umowie "wszelkie uwagi przy odbiorze zostaną zanotowane w protokole". Podczas odbioru nie było żadnych uwag więc żadnego protokołu nie sporządziliśmy. Klientka się rozliczyła czyli dzieło zostało oddane. Był tylko e-ma...
Witam chciałam się zapytać czy jak pobieram z funduszu alimentacyjnego alimenty na dzieci to czy jak wezmę ślub z partnerem który nie jest ojcem dzieci moich to już nie będą się należały?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: