Mobbing w pracy.

Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
anonim cytuj
04-03-2023
Nie dostanie.

anonim cytuj
04-03-2023
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.

anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?

anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.

anonim cytuj
04-03-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

anonim cytuj
04-03-2023

Sugerowane Tematy

Prace społeczne.
Mam do odpracowywania 30godzin miesięcznie, czy pomimo pracy zawodowej na 3 zmiany, można będzie to jakoś pogodzić? w sensie chodzi o to czy pani kurator będzie mogła się ze mną dogadać co do godzin w danym tyg. w którym to będę mógł odpracować?...
Jeśli brat zrobił testament na bratanicę a nie miał dzieci ,żony to rodzeństwo ma prawo do zachowku?
Jeśli brat zrobił testament na bratanicę a nie miał dzieci ,żony to rodzeństwo ma prawo do zachowku?...
Czy mogę wycofać się z umowy, którą dziś podpisałam?
Witam , dzisiaj podpisałam na czas próbny umowę o pracę czy mogę się z niej wycofać jeszcze dzisiaj ????...
W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki z PPK?
Deklaracja o rezygnacji z ppk złożona do pracodawcy w terminie. Pracodawca zapomniał dopełnić formalności i poszła ona dalej. Pobierane były składki. W tym momencie osoba której to dotyczy chce odejść z pracy. W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki?...

Wyszukiwarka