Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.
anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?
anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.
Dzień dobry.
Kupiłem motocykl, który ma wady prawne i techniczne.
Zgłosiłem to sprzedającemu w czasie krótszym niż 14 dni. Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie. Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Sprzedający zgadza się na odebranie motocykla(nie ma wyjścia), gdyż popełnił kilka przestępstw przy sprzedaży mi motocykla....
Czy ojciec może przelewać alimenty na konto pełnoletniego dziecka , czy nadal na konto matki. Dziecko studiuje w innym mieście niż matka i mieszka w akademiku....
Działka rolna wraz z budynkami gospodarczymi zajęta Przez Komornika .
Dłużnik po dogadaniu się z Komornikiem znalazł sam kupca.
Sprzedano połowę działki (bez budynków. Budynki zostały staremu właścicielowi, nowy kupił tylko działkę rolną) , spłacony dług była umowa u notariusza. Wszystko działo się w październiku 2019 roku.
Do tej pory "stary" właściciel działki nie ma wykreślenie w księdze wieczystej zajęcia komorniczego, które zost...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: