Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?
Gdyby złożył je do Sądu Pracy, w wyniku niesłusznego oskarżenia, to tak. Ploteczki jednak nie leżą w obowiązkach pracowników, jeżeli nie utrudniają wykonywanego zawodu, nie ma podstawy do zwolnienia w tym trybie.
anonim cytuj
04-03-2023
A co w tej sytuacji? Firma przyjęła oczywiste stanowisko, że to nie jest mobbing. Co z tym pracownikiem? Przeniosą go czy jak?
anonim cytuj
04-03-2023
Jeżeli nie ma uzasadnionej potrzeby wynikającej jedynie z pełnionych obowiązków, to dalej nie ma przyczyny.
Czy jeżeli nie byłam w związku małżeńskim a moj partner zmarł. Dziecku należy się po nim renta ? Były zrobione testy na ojcostwo sądownie- jest ojcem....
Witam.
Podpisałam umowę na okres próbny trwający 4 miesiące . Ale po 3 dniach stwierdziłam, że kompletnie nie nadaje się do tej pracy. Jest szansa rozwiązania umowy z dnia na dzień?...
Zastanawia mnie moja sytuacja.
Pozostawałem na zasiłku chorobowym do dnia 15 marca b.r. Następnie dnia 16 marca podjąłem umowę o pracę i pracowałem do 3 kwietnia. Następnego dnia (tj. 4 kwietnia) pojawiły się silne objawy choroby i lekarz wystawił zwolnienie. Czy w takiej sytuacji należy mi się prawo do zasiłku chorobowego?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: