Odebranie nie swojego listu poleconego.

Mam pytanie co w sytuacji jeśli w pracy odebrałam za koleżankę list polecony z sądu, na który miała odpowiedzieć w przeciągu 7 dni. Poczta się zawieruszyła i kompletnie zapomniałam jej o tym powiedzieć... czy jest możliwość złożenia wyjaśnienia do sądu dlaczego nie odpowiedziała na pismo?
anonim cytuj
01-02-2023
Po 1-sze nie powinna Pani odbierać korespondencji która jest kierowana nie do Pani jeszcze z sądu
Po drugie koleżanka może opisać sytuację ale raczej nic więcej nie zrobi bo termin na ewentualną odpowiedź upłynął.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Czy 14-latek może osobiście odebrać dowód tymczasowy?
Witam serdecznie. Czy 14-latek może osobiście odebrać dowód tymczasowy. Wniosek składała babcia. Ja obecnie przebywam za granicą. Dodam, że babci nie chcą wydać mimo że ma na to notarialne przyzwolenie które razem podpisałyśmy. Twierdzą, że musi odebrać rodzic. Gdzieś wyczytałam.ze syn jednak może,ale potrzebuję potwierdzenia. Może ktoś miał podobna sytuację. ...
Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.).
Dobry wieczór, jestem osobą chora na nowotwór. Mam stopień niepełnosprawności w stopniu znacznym, całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji.Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.). Ma on komornika (z tego co się orientuje za alimenty i kredyt). Czy komornik może zająć całą kwotę czy tylko jakiś % takiego świadczenia? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Urlop wypoczynkowy.
Witam serdecznie, z racji tego, że do PIPu, na infolinię jest ciężko się dodzwonić, pomyślałem, że może spróbuję również tutaj. Do rzeczy, jak wiadomo, co roku pracownik ma prawo do nie przerwanego, dwutygodniowego urlopu wypoczynkowego. No i na tym polega mój problem, ponieważ nie mam potrzeby go w tym roku wykorzystywać i byłaby to dla mnie zwykła strata czasu, jednak pracodawca upiera się, że muszę go wykorzystać, bo takie są przepisy i nic na...
pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego
Dzień dobry , może ktoś miał z Was taką sytuację , dziś syn zaznaczam pełnoletni odebrał pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego . I teraz jak to wygląda od 2012 r , rozwód z orzeczeniem z winy męża , mąż przebywa w DE , alimenty za jego zgoda 250 euro , płaci po orzeczeniu rozwodu przez jakieś 9 miesięcy , pożnij już nic , zero kontaktu z synem który wtedy ma lat 12 , sprawa ląduje w sądzi...

Wyszukiwarka