Zwolnienie z pracy w dobie pandemii

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie zwolnienia się z pracy mailowo w dobie pandemii (umowa o pracę). Obecnie cała firma pracuje zdalnie i aktualnie nie mam możliwości dać wypowiedzenia bezpośrednio swojemu szefowi. Z tego co zdążyłam dowiedzieć się z internetu, forma taka jest poprawna tylko w przypadku, gdy dokument wypowiedzenia zawarty w mailu posiada kwalifikowany podpis elektroniczny. Jakie są ewentualne konsekwencje przesłania wypowiedzenia przeze mnie (pracownika) dokumentu bez tego podpisu?
anonim cytuj
13-11-2020
Może Pani wysłać starym, dobrym poleconym, jest skuteczne z chwilą kiedy pracodawca miał możliwość zapoznać się

anonim cytuj
13-11-2020
Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że mam wysłać to na adres firmy? Tylko tutaj pojawia się problem, ponieważ nie wiem kiedy pracodawca się z tym zapozna - obecnie czynny jest tylko sekretariat w określone dni, a cała firma pracuje zdalnie. Co jeśli pracodawca będzie mógł dopiero odebrać korespondencję w grudniu? (Wypowiedzenie muszę złożyć do końca listopada)

anonim cytuj
13-11-2020
Liczy się data doręczenia np. do sekretariatu.

anonim cytuj
13-11-2020
Jak nie odebrali to, liczy się dzień po awizowaniu przez pocztę, bo oświadczenie woli jest skuteczne z chwilą kiedy adresat MÓGŁ się z nim zapoznać

anonim cytuj
13-11-2020

Sugerowane Tematy

Opiekun prawny
Dzien dobry. Chcialabym sie dowiedziec czy powinnam zostac poinformowana oficjalnie przez sad lub notariusza ô tym ze moja siostra zostala opiekunem prawnym naszego ojca. Czy potrzebuje jej zgody aby go widywac ? Dziekuje za odpowiedz. ...
Czy ma znaczenie przy orzekaniu o winie rozpadu związku, kto składa pozew o rozwód?
Czy ma znaczenie przy orzekaniu o winie rozpadu związku, kto składa pozew o rozwód? Czy nie ma to zadnego znaczenia? W małżeństwie była zdrada (zona ma dowody na zdradę przez męża), ale zona w związku tez robiła mężowi piekło nie zdrada ale innymi rzeczami (tu brak dowodów do sądu). Czy jeśli po zdradzie, to mąż wystąpi pierwszy o rozwód, to czy są większe szanse ze rozwód nie będzie z jego winy mimo ze to on zdradził, czy nie ma to komplet...
Jak wcześniej rozwiązać umowę o pracę?
Jeśli pracownik ma miesięczny okres wypowiedzenia i chce wcześniej rozwiązać umowę bo znalazł inną pracę, ale pracodawca nie zgadza się na wcześniejsze rozwiązanie umowy, to czy jest jakieś rozwiązanie, żeby wybrnąć z takiej sytuacji? (L-4 nie wchodzi w grę) Czy np. pracodawca może odmówić pracownikowi urlopu bezpłatnego?...
Komornik zajął moje wynagrodzenie za długi mojego męża.
Będę wdzięczna za pomoc w mojej sprawie. Były mąż nie zapłacił podatku od nieruchomości i komornik zdjął tą kwotę z mojego wynagrodzenia. Nie byliśmy małżeństwem od kilku lat i nieruchomość była własnością byłego męża. Niestety nie pomyślałam o tym, że powinnam ten fakt zgłosić w urzędzie miasta. Widnieliśmy jako współwłaściciele. Na chwilę obecną wszystkie dokumenty są w urzędzie zatem wg prawa dług był byłego męża a nie mój. Czy jest szansa ...

Wyszukiwarka