rozwiązanie umowy o pracę

czy umowa zawarta w dniu 1 listopada 1990 roku z urzędem gminy reprezentowanej przez wójta gminy z pracownikiem socjalnym bez podania miejsca wykonywania pracy może być rozwiązana przez Gminny Ośrodek pomocy społecznej reprezentowany przez kierownika Ośrodka
anonim cytuj
31-01-2023
Tak, umowa może być rozwiązana przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, jeśli przewiduje ona taką możliwość lub jeśli przepisy to umożliwiają. W każdym przypadku należy jednak zachować procedury określone w prawie pracy, takie jak wypowiedzenie czy zachowanie okresu wypowiedzenia.

anonim cytuj
02-02-2023
umowę o pracę można rozwiązać na kilka sposobów, w tym przez wypowiedzenie, dobrowolne rozwiązanie, porozumienie stron, likwidację stanowiska pracy lub uprawnienie pracodawcy do rozwiązania umowy bez wypowiedzenia w określonych sytuacjach, takich jak nieusprawiedliwione nie stawienie się do pracy czy rażące naruszenie obowiązków pracowniczych.

anonim cytuj
02-02-2023
w przypadku rozwiązywania umowy o pracę należy zachować zasady uczciwości i rzetelności oraz respektować prawa pracownika, w tym prawo do wypowiedzenia oraz do ochrony przed dyskryminacją i mobbingiem. W przypadku wątpliwości co do zasad rozwiązywania umowy o pracę lub kwestii związanych z prawami pracownika, warto skonsultować się z prawnikiem lub związkiem zawodowym.

anonim cytuj
02-02-2023

Sugerowane Tematy

Pismo o zajęciu konta bankowego przez komornika.
Komornik chce ode mnie pisma kiedy zajął mi konto w banku. Czy to nie jakiś absurd? Ja mam mu przynosić pismo kiedy on sam zajął mi konto? Byłem w banku bank takich rzeczy nie wydaje. Dzwoni do pracodawcy wyzywa rzuca jakimiś paragrafami, grozi karą itd. Co ja mam zrobić ? Czy jest to zgodne z prawem? Konto mam cały czas to samo wszystkie pieniądze tam idą od samego początku i on mi je zajął a teraz mnie pyta kiedy on mi je zajął......
Co zrobić, gdy klient nie odbiera przesyłki za pobraniem?
Mój brat prowadzi sklep internetowy. Rozstał się jakiś czas temu z dziewczyną i ta dziewczyna chcąc zrobić mu na złość zamawia z jego sklepu różne produkty za pobraniem i nigdy ich nie odbierała. Zamawiała też produkty pod fikcyjne nazwiska i adresy. Proszę mi powiedzieć, czy taki czyn jest karalny? Można ją o coś oskarżyć? Dziewczyna tą twierdzi że ma 14 dni na zwrot bez podania przyczyny i może sobie zamawiać ile chce....
Otrzymałem uszkodzony towar.
Zamówiłem w sklepie procesor z outletu (ktoś kupuje i zwraca do sklepu w terminie 14 dni, po czym sklep wystawia ten odesłany towar trochę taniej). wczoraj odebrałem paczkę, przyszedłem do domu i pierwsze co zobaczyłem po otwarciu to wygięte 2 piny(gołym okiem ledwo zauważalne. trzeba dokładnie naświetlić i sprawdzać pod kątem żeby to zauważyć). Oczywiście procesor nie działa. od razu napisałem do sklepu z zapytaniem, czy ich towar z outletu jes...
Staż
Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 c...

Wyszukiwarka