czy umowa zawarta w dniu 1 listopada 1990 roku z urzędem gminy reprezentowanej przez wójta gminy z pracownikiem socjalnym bez podania miejsca wykonywania pracy może być rozwiązana przez Gminny Ośrodek pomocy społecznej reprezentowany przez kierownika Ośrodka
Tak, umowa może być rozwiązana przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, jeśli przewiduje ona taką możliwość lub jeśli przepisy to umożliwiają. W każdym przypadku należy jednak zachować procedury określone w prawie pracy, takie jak wypowiedzenie czy zachowanie okresu wypowiedzenia.
anonim cytuj
02-02-2023
umowę o pracę można rozwiązać na kilka sposobów, w tym przez wypowiedzenie, dobrowolne rozwiązanie, porozumienie stron, likwidację stanowiska pracy lub uprawnienie pracodawcy do rozwiązania umowy bez wypowiedzenia w określonych sytuacjach, takich jak nieusprawiedliwione nie stawienie się do pracy czy rażące naruszenie obowiązków pracowniczych.
anonim cytuj
02-02-2023
w przypadku rozwiązywania umowy o pracę należy zachować zasady uczciwości i rzetelności oraz respektować prawa pracownika, w tym prawo do wypowiedzenia oraz do ochrony przed dyskryminacją i mobbingiem. W przypadku wątpliwości co do zasad rozwiązywania umowy o pracę lub kwestii związanych z prawami pracownika, warto skonsultować się z prawnikiem lub związkiem zawodowym.
Dzień dobry,
Na jednej z grup znalazłem post, gdzie jeden z członków wytyka fanpagowi błędy edukacyjne w opiece nad zwierzętami. Potwierdza to screenshotami.
Na drugiej grupie dosłownie cytowałam tekst tamtego chłopaka i wrzuciłam takie same screenshoty z fanpaga (które on zrobił)
Teraz fanpage grozi mi, że pójdzie do prokuratury za naruszenie praw autorskich. Pisze do mnie, że przekazane informację są nieprawdziwe, a udostepnianie bez jej zg...
Pytanie 1)
Zmarł ojciec mojego dziecka z którym żyłam w wolnym związku. Który był po rozwodzie z byłą żoną która zmarła. Z tego małżeństwa są dwoje dorosłych dzieci. Czy majątek ojca jest w tej sytuacji do podziału na troje dzieci?.
Pytanie 2)
Rodzina chce się umówić, że mną na rozmowę w sprawie podziału dużego majątku, mam wziąć z sobą dwa oryginały skrócone aktów urodzenia mojego niepełnoletniego dziecka. Dzieci z pierwszego małżeństwa wyna...
Witajcie! Pracuję w obecnym miejscu pracy pół roku, ale od tego czasu pracodawca nie zarejestrował mnie w urzędzie (sprawdziłam to na stronie). Pracuję na umowie zlecenie na ponad etat i mam status studenta. Jednak wolałabym nie zmieniać miejsca pracy. Jest to owszem moja praca dorywcza, ale jakiś czas przed rozpoczęciem swojej innej drogi chciałabym tu popracować, szczególnie, że w moim mieście alternatyw ze świecą szukać. ?
Będę poruszała ten ...
Witam serdecznie.
Mam pewien problem, a dokładniej mój chłopak. Otóż podczas przesłuchania w większej sprawie (w której nie brał udziału) jedna osoba pomówiła go o to, że mój chłopak kupował od niego notorycznie w odstępach co 2-3 dni narkotyki (amfetamine, po 1-2g). Łącznie wyliczyli około 75 porcji po 2g. Podejrzany jest o popełnienie przestępstwa z art. 62 ust. 2. Na podstawie nakazu straż graniczna przesłuchała mnie i przeszukała moje mieszk...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: