czy umowa zawarta w dniu 1 listopada 1990 roku z urzędem gminy reprezentowanej przez wójta gminy z pracownikiem socjalnym bez podania miejsca wykonywania pracy może być rozwiązana przez Gminny Ośrodek pomocy społecznej reprezentowany przez kierownika Ośrodka
Tak, umowa może być rozwiązana przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, jeśli przewiduje ona taką możliwość lub jeśli przepisy to umożliwiają. W każdym przypadku należy jednak zachować procedury określone w prawie pracy, takie jak wypowiedzenie czy zachowanie okresu wypowiedzenia.
anonim cytuj
02-02-2023
umowę o pracę można rozwiązać na kilka sposobów, w tym przez wypowiedzenie, dobrowolne rozwiązanie, porozumienie stron, likwidację stanowiska pracy lub uprawnienie pracodawcy do rozwiązania umowy bez wypowiedzenia w określonych sytuacjach, takich jak nieusprawiedliwione nie stawienie się do pracy czy rażące naruszenie obowiązków pracowniczych.
anonim cytuj
02-02-2023
w przypadku rozwiązywania umowy o pracę należy zachować zasady uczciwości i rzetelności oraz respektować prawa pracownika, w tym prawo do wypowiedzenia oraz do ochrony przed dyskryminacją i mobbingiem. W przypadku wątpliwości co do zasad rozwiązywania umowy o pracę lub kwestii związanych z prawami pracownika, warto skonsultować się z prawnikiem lub związkiem zawodowym.
Komornik chce ode mnie pisma kiedy zajął mi konto w banku. Czy to nie jakiś absurd? Ja mam mu przynosić pismo kiedy on sam zajął mi konto? Byłem w banku bank takich rzeczy nie wydaje. Dzwoni do pracodawcy wyzywa rzuca jakimiś paragrafami, grozi karą itd. Co ja mam zrobić ? Czy jest to zgodne z prawem? Konto mam cały czas to samo wszystkie pieniądze tam idą od samego początku i on mi je zajął a teraz mnie pyta kiedy on mi je zajął......
Mój brat prowadzi sklep internetowy. Rozstał się jakiś czas temu z dziewczyną i ta dziewczyna chcąc zrobić mu na złość zamawia z jego sklepu różne produkty za pobraniem i nigdy ich nie odbierała. Zamawiała też produkty pod fikcyjne nazwiska i adresy. Proszę mi powiedzieć, czy taki czyn jest karalny? Można ją o coś oskarżyć? Dziewczyna tą twierdzi że ma 14 dni na zwrot bez podania przyczyny i może sobie zamawiać ile chce....
Zamówiłem w sklepie procesor z outletu (ktoś kupuje i zwraca do sklepu w terminie 14 dni, po czym sklep wystawia ten odesłany towar trochę taniej).
wczoraj odebrałem paczkę, przyszedłem do domu i pierwsze co zobaczyłem po otwarciu to wygięte 2 piny(gołym okiem ledwo zauważalne. trzeba dokładnie naświetlić i sprawdzać pod kątem żeby to zauważyć). Oczywiście procesor nie działa. od razu napisałem do sklepu z zapytaniem, czy ich towar z outletu jes...
Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 c...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: