Mam pytanie, pracuje w ZK praca już mi tak siadła na psychikę że wzięłam L4 od psychiatry. Od znajomych wiem że dyrektor nie był tym zadowolony, wzywa mnie na rozmowę o zaistniałej sytuacji mam obawy że chce mi wręczyć rozwiązanie umowy lub dyscyplinarkę z jakiegoś tam powodu. Czy jest to możliwe by na L4 rozwiązali ze mną umowę ?
Zgodnie z przepisami prawa pracy w Polsce, istnieje zakaz zwalniania pracownika, który przebywa na zwolnieniu lekarskim (art. 30 § 1 pkt 4 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy). Wyjątkiem są sytuacje, gdy zakład pracy jest likwidowany lub pracownik dokonuje ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych.
Na L4 nie ma możliwości aby pojawić się w zakładzie pracy. Wtedy zwolnienie lekarskie będzie wykorzystywane niezgodnie z prawem.
Dokładnie tak. Jeżeli na zwolnieniu lekarskim jesteś zalecane unikanie pracy czy stresów, pojawienie się w pracy mogłoby być interpretowane jako naruszenie postanowień L4. Jednakże, jeżeli konieczna jest wizyta w miejscu pracy w ważnej sprawie, warto skonsultować się z lekarzem prowadzącym.
Po pierwsze pracodawca nie ma prawa wezwać Pani na rozmowę do pracy - przebywa Pani na zwolnieniu chorobowym służącym do poprawy zdrowia - więc nigdzie Pani nie idzie.
Pracodawca może przeprowadzić kontrolę celem sprawdzenia czy należycie wykorzystuje Pani l4 wiec należy stosować się do pisemnych zaleceń lekarza
Pracodawca może w określonych przypadkach zwolnić pracownika przebywającego na L4, natomiast są to konkretne przypadki i zwolnienie musi być długotrwałe.
Pracodawca może Panią zwolnić dyscyplinarnie jeśli ma ku temu poparte dowodami przesłanki.
Podsumowując: Pani oddaje się rekonwalescencji, nie musi pani rozmawiać z pracodawcą tylko informować o wpłynięciu kolejnego zwolnienia i wracać do zdrowia
Podkreślenie wartości tego wpisu jest ważne. Kodeks pracy chroni prawa pracownika, który przebywa na zwolnieniu lekarskim. O ile zwolnienie z pracy podczas L4 jest możliwe tylko w wyjątkowych okolicznościach, o tyle próba wymuszenia na pracowniku stawiennictwa w pracy podczas zwolnienia jest niedopuszczalna.