Prawo Cywilne 01-09-2022 0 odpowiedzi

Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Problemy z płatnością i z kontaktem.

Pytanie użytkownika
Witam,
Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Umowa najmu okaznalnego oraz dokument że poddają się dobrowolnie egzekucji komorniczej. Okazało się, że w momencie podpisania umowy, Pani była w ciąży więc jest już teraz dwoje dzieci o czym nie wiedziałam. Od początku roku zaczęły się problemy z płatnością i z kontaktem z najemcami. Były to opóźnienia dwa, trzy dni. Aktualnie opóźnienie wynosi 3 tyg. I nie zanosi się aby zostało to opłacone. Każdego dnia podają inna datę uregulowania płatności. Wypowiedziałam umowę najmu. Od tego momentu kontakt jest jeszcze bardziej utrudniony, kiedy dojdzie już do rozmowy Państwo wymyślają różnego rodzaju defekty mieszkania, które w mojej ocenie nie występują a jeśli występują są zasługa złego użytkowania. Państwo nie chcą udostępnić mieszkania do kontroli stanu mieszkania, mimo że jest taki zapis w umowie. Jak prawnie wygląda sytuacja z takimi osobami? Istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie będą chcieli opuścić mieszkania po okresie wypowiedzenia. Jakie kroki muszę podjąć aby pozbyć się tych osób z mieszkania?
Ten wątek nie ma jeszcze odpowiedzi. Możesz dodać pierwszą.

Twoja odpowiedź

Dodaj odpowiedź do wątku

Przeglądaj forum

Podobne pytania

Wątki z tej samej kategorii

Prawo cywilne 04-05-2025
Umowa najmu okazjonalnego.

Chcę wynająć mieszkanie na podstawie umowy najmu okazjonalnego. Zgłaszają się głównie osoby z dziećmi i zwierzętami lub Ukraińcy. ...

54 odpowiedzi 04-05-2025
Prawo cywilne 22-04-2023
Podpisanie umowy najmu u notariusza.

Koleżanka chce wynająć mieszkanie. Właściciel chce, aby umowę podpisać u notariusza. Czy to jest normalne postępowanie, Znajoma pi...

27 odpowiedzi 22-04-2023