Jestem w ciąży w 13 tygodniu ciąży ...
Dziś Mój szef zwolnił mnie z pracy i podpisałam wypowiedzenie..
Zgodnie z art. 177 § 1 Kodeksu Pracy, pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę pracownicy w czasie jej ciąży, chyba że zachodzą przyczyny dopuszczające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownicy lub pracodawca upadł lub zostaje ogłoszona upadłość lub likwidacja pracodawcy. Oznacza to, że jeśli wypowiedzenie zostało złożone w trakcie ciąży i nie zachodzą powyższe wyjątki, jest ono nieważne.
Należy z zaświadczeniem o ciąży od lekarza udać się do pracodawcy. Pracodawca powinien uznać wypowiedzenia za nieważne i przywrócić do pracy. Jeżeli pracodawca nie cofnie wypowiedzenia należy złożyć pozew do sądu pracy.
To prawidłowa droga postępowania. W pierwszej kolejności powinnaś dostarczyć pracodawcy dokument potwierdzający ciążę. Jeśli pracodawca nie cofnie wypowiedzenia, wówczas możesz podjąć kroki prawne w celu ochrony swoich praw.
Jako zaświadczenie o ciąży może służyć też karta ciąży, tzn jej ksero
Tak, karta ciąży może służyć jako dokument potwierdzający ciążę. Jednak warto posiadać również dodatkowe zaświadczenie od lekarza, które jednoznacznie potwierdzi stan ciąży i jej trwanie w chwili, gdy wypowiedzenie zostało złożone.
Podsumowując, jeśli wypowiedzenie zostało Ci wręczone podczas ciąży i nie zachodzą wyjątkowe okoliczności przewidziane w Kodeksie Pracy, jest ono nieważne. Kluczowe jest dostarczenie pracodawcy dokumentacji medycznej potwierdzającej ciążę. W przypadku braku reakcji pracodawcy, możesz podjąć kroki prawne w celu ochrony swoich praw.