Zatrzymane prawo jazdy i brak zgłoszenia w urzędzie odblokowania w systemie po odbytej karze. (Kolejne zatrzymanie przez policję)

Dzień dobry. Przy zatrzymaniu przez policję okazało się że nie mam uprawnień do prowadzenia pojazdu. Miałam je zatrzymane półtora roku wcześniej na 3 miesiące. Kare odbyłam (3 miesiące nie wsiadałam za kółko). Nie byłam świadoma że muszę pojechać do urzędu żeby mnie odblokowali w systemie. Prawo jazdy fizycznie miałam (kartę) wiec myślałam że wszystko dzieje się automatycznie. Nie przyszło mi nawet do głowy żeby się upewnić czy mogę już prowadzić.Nie zostałam powiadomiona o tym jak należy postępować po utracie prawa jazdy. 9.08 mam zeznania na policji a następnie sprawa ma trafić do sadu. Nie wiem co mogę zrobić w tej sytuacji. Wiem że nie znajomość przepisów nie zwalnia mnie z niczego. Grozi mi kara od 1500zł i utrata prawa jazdy. Czy jest jakiś sposób żebym tego uniknęła? Czy zostanie mi przydzielony jakiś adwokat?
anonim cytuj
07-08-2022
Nie, adwokat nie zostanie przydzielony z automatu.

anonim cytuj
07-08-2022
A czy mogę się starać o jakiegoś z urzędu? Czy jest w ogóle taka opcja że sprawa zostanie umorzona albo nie dostanę tej kary? Czy już przesadzone?

anonim cytuj
09-08-2022
Tego jak zakończy się sprawa nikt tutaj nie wywróży. O adwokata z urzędu możesz się starać.

anonim cytuj
11-08-2022
Jak się za to zabrać? Powinnam złożyć jakąś prośbę? Czy będzie on dopiero w sądzie? Czy na zeznaniach na policji ktoś mi może pomóc?

anonim cytuj
12-08-2022

Sugerowane Tematy

Mieszkam w kamienicy od ponad 30 lat, mieszkanie jest wynajmowane. Czy ktoś odpowie mi na parę pytań?
Mieszkam w kamienicy od ponad 30 lat. Mieszkanie jest wynajmowane. Pierwsza umowa to umowa z miastem później przejął to właściciel. Mam kilka pytań: 1. Główny najemca ok 15 lat temu zmarł umowę o najem przejęła siostra Umowa była pisemna i od około 5 lat właściciel wysyła aneksy do umowy pocztą: np w kwietniu dostaliśmy aneks o podwyżce czynszu. Żaden z aneksów nie był podpisywany. Dziś czytam że taki aneks jest nie ważny bo siostra to nie podpi...
Pracodawca nie wezwał pogotowia do kobiety, która potrzebowała pomocy medycznej.
Sytuacja taka ? Pracodawca nie wezwał pogotowia do kobiety która miała ponad 200 tętna, kobieta prawie zeszła na kuchni… szef stwierdził ze „przejdzie jej” Oraz ze on nie jest zobowiązany do tego aby wyzywać pogotowie bo „nie ma po co wyzywać i tak nie przyjedzie” jak to sobie zażartował ? Te osobę koleżanka zwiozla do domu i jej facet wezwał pogotowie. Trafiła do szpitala i znajduje się tam w złym stanie. Czy można pociągnąć pracodawcę do od...
zbiorowy pozew za PPV - clout mma
Witam, potrzbuje podpowiedzi. kilka dni temu odbyla sie gala clut mma. wykupilem PPV, zaplacilem chyba 44 zł, albo cos takiego, a pozniej okazalo sie ze przez 80% transmicji nie bylem w stanie nic zrobic. co chwile wyskakiwaly na stronie z playerem inne komunikaty. raz error 403, raz jakis inny, innym razem w ogole nie bylem w stanie sie zalogowac. juz nie chodzi o te pieniadze, tylko ja po prostu kupe nerwow stracilem. bardzo kibicowalem, mia...
Zakłócanie miru domowego
Witam grupowiczów. Mam problem z sąsiadem, którego syn od trzech lat robi sobie tor wyścigowy między budynkami mieszkalnymi, jeżdżąc dzień w dzień na kładzie. Rozmawiałam z jego matką ostatnio interweniowałam u jego ojca, jednak usłyszałam że jeździ po swojej posesji i mam się wynosić. Zgłosiłam sprawę do dzielnicowego powołując się na zakłucanie spokoju w dzień. Usłyszałam że jest to trudne do udowodnienia mimo że mam nagrania z kamery co chłop...

Wyszukiwarka