Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy będą konsekwencje z tego ze najemca będzie wnioskował o dodatek mieszkaniowy?
Jestem wynajmującą mieszkanie i osoba, która je wynajmuje, czyli najemca zapytał mnie, czy nie będzie problemu, jeśli podczas najmu zgłosi wniosek do urzędu miasta i otrzyma dodatek mieszkaniowy do czynszu? Czy ja jako wynajmująca nie poniosę z tego powodu żadnych konsekwencji? Czy ja będę musiała składać do urzędu jakieś dokumenty? Co miesiąc odprowadzam podatek od wynajmu. Czy taki dodatek mieszkaniowy wpływa w jakikolwiek sposób na ten podatek...
Wyłudzenie na blika.
Dzień dobry, zostałem oszukany na blika, dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych, zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik, podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx, bank nie uznał mi reklamacji, napisali, że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ? Blik został wysł...
Postępowanie spadkowe
Dzień dobry, Sytuacja wygląda następująco: Babcia zostawiła spisany u notariusza testament. Przepisała wszystko na jedno dziecko. Testament został odczytany u notariusza. Jeden z członków rodziny się z nim nie zgadza. Testament był odczytany już miesiąc temu. Czy jest jakiś termin kiedy ta niezgadzajaca się osoba może się odwołać? Czy jest coś takiego jak uprawomocnienie się testamenu? Co robić dalej, żeby wszystko było zgodne z prawem? (c...
Stypendium na studiach.
Czy jeżeli skorzystam ze stypendium na studiach dla osób niepełnosprawnych ale nie będę uczęszczać na zajęcia to po skreśleniu z listy studentów między 1 a 2 semestrem poniosę jakieś konsekwencje? Będzie należało zwrócić kwotę stypendium do uczelni bądź ponieść karę za to?...

Wyszukiwarka