Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Samochód w darowiźnie.
Kobieta ma dorosłe dzieci spoza małżeństwa. Kobieta 2 lata temu kupiła samochód (jest jedynym właścicielem), teraz chce go oddać w darowiźnie synowi. Czy może to zrobić tak po prostu czy potrzebuje zgody męża? Czy ten mąż będzie mógł się czegoś domagać?...
Służebność drogi.
Mam pytanie odnośnie zniesienia służebność drogi. Przez moją działkę ustanowiona jest służebność drogi 5 metrów, niewykonywana od 12 lat. Sąsiadka wystąpiła o zniesienie służebności bo nie dogadała się z resztą sąsiadów (droga idzie od drogi krajowej wschodnia strona działek - 4 działki, my dojeżdżamy od dk strona zachodnią- droga gminną). Po zniesieniu służebności do kogo będzie należeć te 5 metrów drogi de facto część mojej działki. Wróci do st...
Jakie prawa ma pracownik na zwolnieniu lekarskim?
Witam. Mam kilka pytań do prawników, proszę o szybką odpowiedź. 1. Czy pracodawca ma prawo do kontaktowania się ze mną podczas mojego zwolnienia lekarskiego? 2. Jakie są moje prawa w zakresie ochrony miejsca pracy podczas zwolnienia lekarskiego? Czy pracodawca może mnie zwolnić podczas mojego zwolnienia lekarskiego? 3. Jakie obowiązki mam jako pracownik na zwolnieniu lekarskim? Czy muszę na przykład informować pracodawcę o swoim stanie zdrow...
dług alimentacyjny
Witam! Mam 23 lata, nie uczę się, pracuje w sklepie spożywczym, gdzie nie zarabiam zbyt wiele. Mój ojciec dalej płaci na mnie alimenty, ponieważ ma dług alimentacyjny który wynosi ponad 100 tyś zł. Alimenty zaczął płacić późno, miał chyba około 8/9 lat, a powinien od mojego urodzenia, a do tego nie zawsze regularnie. Ma zasądzone płacić 250 zł miesięcznie. Ale skoro mam 23 lata a do tego się nie uczę, to ma prawo przestać na mnie płacić mimo że a...

Wyszukiwarka