Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Operator upomina si o spłacony dług
Miałem trzy abonamenty w plus, wszystkie trzy zostały sprzedane firmom windykacyjnym. Spłaciłem je tam i na moją prośbę wysłaly one powiadomienie do plusa że wszystko zostało spłacone. Mimo to plus wciąż zarzeka się że u nich widnieje informacja o zaległościach. Co mogę jeszcze zrobić skoro do operatora nie dociera że wszystko jest uregulowane w firmie której dług sprzedali?...
Pożyczka dla koleżanki.
Moja sprawa przedstawia się następująco. Na przełomie roku znajoma prosiła mnie o pomoc finansową, gdzie zarzekała się, że jak tylko da radę, to spłaci dług. Jak wiadomo, człowiek głupi i ufa, że ludzie są uczciwi. I tak zamiast kwota maleć to urosła do prawie 7 tys. zł. Niestety nie była podpisywana żadna umowa, ale sytuacja wygląda tak. Mam wiadomości, w których podkreślam, że jest to pożyczka i pieniądze są do zwrotu, co dana osoba potwierdza ...
Przelew pieniędzy na konto wspólne.
Mam takie pytanie, odnośnie przekazania pieniędzy (dział spadku ze zniesieniem współwłasności) pytania są takie: 1. Jeśli znam tylko konto współmałżonka strony to czy można dokonać przelewu na takie konto? 2. Jeśli tak, to czy rodzi to jakieś skutki np. podatkowe? 3. Czy współmałżonek może odesłać nadawcy pieniądze przeznaczone dla drugiego współmałżonka? Co wtedy zrobić jak odeśle zwrotnie taki przelew?...
Czy ojciec dziecka może nie płacić zasadzonych alimentów?
Witam. Czy ojciec dziecka może nie płacić zasadzonych alimentów biorąc pod uwagę sobie,że kilka lat wstecz wysyłał trochę więcej niż powinien np na święta, urodziny dziecka, komunia itp. Czy może nie informując matki nie płacić przez okres już 9 miesięcy. ...

Wyszukiwarka