Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Przetrzymanie w psychiatryku a adwokat.
Czy adwokat może wyciągnąć mnie z psychiatryka pomimo woli lekarza abym został?...
Sprzedaż ubrań
Wystawiam rzeczy do sprzedaży na VINTED, są to rzeczy używane oraz nowe z metkami lub bez, na które nie posiadam paragonów, jednakże są zakupione w okresie dłuższym niż 6 miesięcy od dnia wystawienia do sprzedaży w serwisie VINTED. Pracuje na etacie, czy jestem zobowiązana odprowadzać podatek od sprzedaży? Jeśli tak to w jakiej formie, comiesięcznej, rocznej przy okazji zeznania podatkowego? Ubrania nowe, z metkami sprzedaję ze stratą, czyli po c...
Wymiana drzwi w mieszaniu komunalnym
Witam.Mam taki problem, mieszkam w bloku 3 piętrowym.Mieszkanie nie jest własnościowe dostałem je od miasta.Wyremontowalem całe mieszkanie rok temu wymieniłem także drzwi od mieszkania tyle ze jak większość sąsiadów otwieranie na zewnątrz, teraz spółdzielnia napisała mi list że przyjdą i będą wymieniać mi drzwi żeby otwierały się do wewnątrz i tyle zero dodatkowych info tzn jakie drzwi itd..rozumiem przepisy pożarowe itd ale pytanie czy mogą rozw...
Czy pracodawca może wymagać odrobienia godzin wynikających ze szkolenia?
Sytuacja wygląda następująco: w dzień wolny od pracy dostałem informacje o szkoleniu, które trwało 4h, dzisiaj w pracy kierownik powiedział, że muszę odrobić 8h w kolejny dzień wolny, bo szkolenie trwało tylko 4h a moje zmiany wynoszą po 12h. Czy może on tego wymagać, żebym stawił się w pracy w moje wolne, już na samo szkolenie musiałem zrezygnować z mojego dnia wolnego? ...

Wyszukiwarka