Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Sprzedaż mieszkania z kredytem po rozstaniu.
Mam problem z byłą partnerką. Kupiliśmy wspólnie mieszkanie za 120000 zł, na ten cel zaciągnęliśmy wspólnie kredyt hipoteczny. Obecnie mieszkanie warte jest około 300000 zł, a kredytu do spłaty jeżeli chodzi o kapitał pozostało około 90000 zł. Swoją połowę będę sprzedawał byłej, ona uważa że należy mi się tylko około 30000 zł, czyli połowa kwoty spłaconych już rat z odsetkami, moim zdaniem powinna spłacić mnie w kwocie 150000 czyli połowa obecnej...
Kto ma prawo do adwokata z urzędu?
W sprawie nabycia i działu spadku, czy w sądzie mogę mieć prawo do adwokata z urzędu ? Kiedy o niego wnioskować ?...
Zwolnienie lekarskie.
Witam, jeżeli mam zwolnienie lekarskie wypadkowe od dnia 11.08 do 30.09, i mam umówioną wizytę dopiero na 11.09, a lekarz chirurg może wystawić takie zwolnienie tylko 3 dni wstecz, to czy zwolnienie wypadkowe jest traktowane tak jak przepracowane 33 czy tam 30 dni w pracy i mogę np. wziąć zwykłe zwolnienie od jakiegoś lekarza na okres do 11.09?...
Problem z odebraniem nadgodzin.
Problem jest następujący: pracuję jako asystent na okienku w placówce Poczty Polskiej. Tydzień temu z przyczyn ode mnie niezależnych mój czas pracy został przekroczony o około 45 minut. Według grafiku kończyłem pracę o 15.30 po zamknięciu poczty o godzinie 15.00. Ponieważ był to mój ostatni dzień na tej konkretnej placówce gdzie zastępowałem inną osobę byłem zobligowany do przewiezienia swoich rzeczy oraz kluczy od placówki na inny urząd pocztow...

Wyszukiwarka