Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Umowa dożywocia.
Czy jeśli osoba, która ma podpisaną umowę dożywocia na mieszkanie, umrze przed osobą, którą ma utrzymywać do śmierci umrze przed nim? Dzieci dziedziczą umowę dożywocia czy wchodzi to do spadku ?...
Zabudowa komórki lokatorskiej.
Kupiliśmy z mężem mieszkanie od dewelopera. Do mieszkania przynależy komórka lokatorska, która znajduje się w garażu podziemnym. Dla mnie wygląda bardziej jak boks na rowery, ale w akcie notarialnym mam zapis o komórce lokatorskiej. Brak w niej światła, najbliższa lampa jaka tam jest, świeci w części sąsiada. I teraz pytanie: czy taką komórkę można zgodnie z prawem zabudować? Zabudować, czyli na przykład zainstalować jakieś płyty zasłaniające w...
Wezwanie w charakterze świadka.
Witam, dostałem wezwanie do stawiennictwa w charakterze strony - sprawa cywilna, postępowanie uproszczone. Czy moja obecność na nim jest obowiązkowa ? Bo kancelaria przekazała mi informację, że nie muszę pojawiać się na rozprawie, ale mam jednak wątpliwości....
Wypadek w pracy co powinienem zrobić.
Witam w tym tygodniu miałem wypadek w pracy, co powinienem zrobić, mam złamany mały palec, poszedłem do chirurga który wystawił mi zwolnienie lekarskie, jakie kolejne kroki powinienem podjąć, ponieważ wiem, że zakład pracy ma 14 dni na sporządzenie protokołu wypadkowego, ale oni chyba za bardzo się tą sprawą nie chcą zajmować, czy zwolnienie lekarskie będzie płatne, nawet bez tego protokołu?, ogólnie co powinienem zrobić bo ja pierwszy raz miałem...

Wyszukiwarka