Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy kierownik w zakładzie może wzywać do pracy osobę na zwolnieniu
Czy kierownik w zakładzie pracy może telefonicznie poprosić pracownika będącego na zwolnieniu lekarskim, aby ten pojawił się w pracy w celu wypełnienia ankiet pracowniczych? ...
Przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza.
Dzień dobry, w grudniu 2023 zmarł mój dziadek. Pozostawił po sobie mieszkanie, miał 3 dzieci, z czego mój ojciec zmarł w 2020 roku. Czyli dziedziczy: dwójka jego dzieci oraz ja i moja siostra. Czy po 6 miesiącach od śmierci, jeżeli nie złożymy oświadczenia o przyjęciu spadku to spadek zostaje automatycznie przyjęty z dobrodziejstwem inwentarza? Czy mogę razem z siostrą złożyć oświadczenie u notariusza lub w sądzie o przyjęciu spadku bez obecności...
Czy rodzina mieszkająca w bloku może ubiegać się o dodatek osłonowy?
Witam Czy rodzina mieszkająca w bloku i mająca tzw ogrzewanie centralne z miasta ( podłączono do niego całe osiedle ) - może ubiegać się o dodatek osłonowy?...
Darowizna i skarga pauliańska.
Witam, znajoma otrzymała od ojca darowiznę nieruchomości 12.06.2018r. Teraz otrzymała informację z firmy windykacyjnej KRUK o zadłużeniu ojca w kwocie ponad 200 tyś zł oraz, że został złożony pozew do sądu w dniu 07.06.2023r. ze skargą pauliańską. Czy zwrot darowizny uchroni ją przed spłatą ? jeszcze zapytanie: nieruchomość nie jest warta tej kwoty zadłużenia, a sąd wyda nakaz to czy pozostałą różnicę będzie musiała spłacać ?...

Wyszukiwarka