Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
Będę wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi na następujące pytanie: czy po około 42-44 latach można sprawdzić czy działkę w której posiadaniu jest mój wujek on sam nabył czy dostał od swojego ojca? Wujek oczywiście twierdzi że ją kupił, ale dziadek jeszcze dwóm swoim synom w akcie darowizny dał działki tylko ten jeden twierdzi że ją odkupił od ojca. Dziadek zmarł miesiąc temu, nie zostawił testamentu a z tego co czytałam to jest to różnica przy us...
Gdzie i w jaki sposób mogę uzyskać informację czy dziecko, na które płacę alimenty zostało przysposobione w pełni przez obecnego partnera matki dziecka?
Matka z dzieckiem od ponad 10 lat mieszka w Niemczech, nie mam z nimi ani z nikim bliskim żadnego kontaktu....
W czerwcu tego roku zakupiłam kilka par butów w sklepie ccc online. Zgłosiłam zwrot, odesłałam paczkę. Paczka do firmy dotarła, brakuje jednej pary. Po wymianie kilku maili wkońcu postanawiają złożyć reklamację do przewoźnika DPD, która zostaje dwukrotnie odrzucona. Mam teraz wszelkie roszczenia kierować sądownie do przewoźnika.
Jakiś czas temu miałam podobną sytuację gdzie odsyłając produkt paczka przyszła wybrakowana, firma oddała pieniądze. ...
Na umówie zlecenie mam dwutygodniowy okres wypowiedzenia w umówie.
1.Czy liczy mi się on tak jak w przypadku umowy o prace, tzn musi zakończyć się w sobotę?
2. Jeśli jest inaczej to czy jeśli złoże wypowiedzenie w poniedziałek to kończy się ono dwa tygodnie później w poniedziałek?
3. Jeśli złoże wypowiedzenie w sobotę to równo dwa tygodnie później w sobotę się kończy? A co jeśli złoże w niedziele?
Pracuje na recepcji w hotelu wiec obiekt czyn...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: