Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
Proszę o poradę, bo już mi ręce opadają.
Córka chodzi do 2 klasy SP. Często choruje co wiąże się z częstymi nieobecnościami w szkole.
Wychowawczyni domaga się ode mnie zaświadczenia od lekarza o chorobie. Lekarz zaświadczenia nie chce wypisać, bo jak twierdzi nie ma takiego obowiązku.
Proszę mi powiedzieć jak to jest w świetle prawa? Czy moje usprawiedliwienie pisemne i poświadczenie że córka była chora liczy się mniej od zaświadczenia leka...
Dzień dobry
Mamy nieciekawą sytuację w pracy ,od pół roku mało pracy i zakład robi nam wolne piątki do odrobienia w późniejszym czasie ,mam już obecnie 9 dni a mają dojść kolejne 4 dni,odrobek ma być w okresie rozliczeniowym rocznym czyli do końca października bo taki mamy na zakładzie.W związku z tym chce zmienić pracę i zwolnić się w trybie natychmiastowym z winy zakładu pracy-czy mogę tak uzasadnić w wypowiedzeniu?jak zakład rozliczy te dni ...
Proszę o poradę. Jest małżeństwo, umiera mąż. Nie mają wspólnych dzieci, mają tylko syna żony z poprzedniego małżeństwa. Mąż nie miał wspólnych dzieci z żoną. Z rodziną dawno temu się pokłócił i nie utrzymywał kontaktów. Ktoś kiedyś był jakieś rodzeństwo męża, ale nie wiadomo gdzie i kto. Mąż z żoną mieli mieszkanie, ale mąż nie zostawił testamentu. Całe życie w małżeństwie wychowywał pasierba jak syna i pasierb do śmierci się nim opiekował bo o...
Witam miał może ktoś taka sytuację że starał się o odprawę pośmiertną dla dziecka od pracodawcy zmarłego? Jak napisać taki wniosek ? Czy może lepiej załatwić po przez adwokata?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: