Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Kara za brak OC
Witam, zakupiłam auto sprowadzane z zagranicy od polskiego komisu w dniu 01.02.2021 r. Firma ta wykupiła OC w dniu sprzedaży, więc ubezpieczenie od razu przeszło na mnie. Za radą wielu osób wypowiedziałam to ubezpieczenie (04.02.2021), gdyż byłam informowana, że pojazd niezarejestrowany w Polsce nieposiadający jeszcze właściciela w kraju ma obowiązek posiadać OC najpóźniej z dniem pierwszej rejestracji w kraju, która miała miejsce 15.02.2021 r....
Podwójne obciążenie karty płatniczej.
Dobry wieczór, zatankowałam auto i po sprawdzeniu konta (po dwóch dniach) okazało się że pobrało dwa razy pieniądze z karty co powinnam zrobić aby odzyskać pieniądze?...
Rejestracja auta - brak podpisu współwłaściciela.
Dzień dobry, próbowałem dzisiaj zarejestrować kupiony samochód, w umowie kupna sprzedaży mam podpis tylko właściciela. W dowodzie jako współwłaściciel wpisany jest także współmałżonek tego właściciela, który oczywiście wyraża zgodę na sprzedaż, ale który nie podpisał się pod umową. Byłem przekonany, że to wystarczy, ale urząd odmówił rejestracji auta. Doczytałem i uważam, że mam rację - zgodnie z artykułem 36 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego jed...
Wypadek w drodze do pracy.
Witam mój syn miał wypadek jak szedł do pracy, potrącił go samochód na pasach. Wina kierowcy, co mam dalej robić?...

Wyszukiwarka