Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Zaciągnięta pożyczka a separacja.
Sytuacja jest taka: Mąż się zadłużył, chce wziąć pożyczkę żeby mu pomóc (ze względu na dzieci ). I teraz chodzi mi o to czy jest taka możliwość zabezpieczenia się prawie np. przez notariusza, żeby spisać jakieś pismo , że w przypadku gdy zechce separacji bądź rozwodu on będzie spłacał pożyczkę którą wzięłam ja, aby mu pomoc. Czy nie ma na to szans? (rozważam na ten moment separacje, ale chce pomóc spłacić żebyśmy z dziećmi mieli spokój)....
Zajęcie komornicze
Witam. Mam zajęcie na pensji w pracy i cześć mojej wypłaty jest przekazywana do komornika. Czy mimo tego wszystkie nagrody premie i talony mają być również w całości przekazywane na konto komornika ?...
nękanie
Witam wszystkich, chciałbym zasięgnąć porady prawnej w temacie nękania przez firmę Kaczmarski Inkasso. Od ponad 2 mc otrzymuje od nich mnóstwo maili oraz liczne telefony i SMS na 3 moje firmowe numery. Prowadzę działalność jednoosobową, i mam dwie spółki. Od czasu ich kontaktu, ani ja ani moi pracownicy nie mogą się skupić na pracy. Mam zawaloną skrzynkę mailową, i zawieszone przez nich telefony. Wielu klientów ma problem, aby się do nas dodzwoni...
Świadectwo pracy.
31.10.2023 zakończyłam pracę. Świadectwo pracy powinnam otrzyma w ciągu 7 dni, nie otrzymałam. Moje pytanie co teraz?...

Wyszukiwarka