Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
Proszę o poradę! Mojemu sąsiadowi udostępniłam auto, niestety stanął na zakazie zatrzymania i ja dostałam mandat, przesłałam straży miejskiej jego dane żeby go zapłacił ale jak się okazało on przebywa teraz za granicą nie wiadomo na jak długo i nie może odebrać tego mandatu. Chciałabym zapłacić ten mandat tylko nie wiem jak to teraz odwrócić. Z góry dziękuję za pomoc...
Mam w sąsiedztwie opuszczone gospodarstwo - dom i działkę rolną. Stało to wiele, wiele lat bo ostatni własiciel zmarł i brak spadkobierców.
Jakiś cwaniaczek zarejestrował tam firmę i z tego co się dowiedziałem, chce sobie to przejąć. Ci ludzie mieszkają w innej części Polski, wyhaczyli jakoś tą nieruchomość.
Dom oczywiście popada w ruinę, działka zarasta, nikt o to nie dba, nikt się tym nie interesuje. Pustostan i bałagan.
Jak można przerwać c...
Bliskiej osobie zatrzymano prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem alkoholu (0,34mg). Obywatel Polski, prawo jazdy szwajcarskie. Pytanie brzmi czy będzie mógł prowadzić pojazdy w Szwajcarii?
Sprawa ciągnie się trzy miesiące. Prawo jazdy zatrzymane. Czy skoro nie jest polskie to w ogóle mają prawo je trzymać? Naczytaliśmy się różnych rzeczy w internecie, chcemy rozwiać wątpliwości.
Czy jest tu może adwokat specjalizujący się w takich sprawac...
Komornik umorzył postępowanie egzekucyjne względem mojej osoby i moje pytanie jest następujące, od kiedy liczyć czas przedawnienia długu. Od dnia zasądzenia długów, czy od dnia umorzenia postępowania egzekucyjnego?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: