Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
Kiedy można zrobić podział majątku, tylko od razu po rozwodzie.
Czy potem tez.
kto kogo spłaca po rozwodzie, jest na to jakieś prawo.
Czy trzeba miedzy sobą się dogadać....
Witam
Chciałabym zapytać o art 23 k.p. W dniu 1.10 pracodawca podsunął mi do podpisałam wypowiedzenie ze spółki oznaczmy A- z.o.o sp.k za porozumieniem stron I od razu nowa umowę z spółka B sp.zo.o. Chciałabym zapytać czy w tej sytuacji ma zastosowanie wspomniany artykuł, dokładnie podpunkt 4 mówiacy o możliwości 7 dniowego wypowiedzenia?
Pracodawca i zakres obowiązków jest ten sam, inne są tylko dane na umowie....
Witam, mam taką dziwną sytuację. Jestem na SDE od 9 miesięcy odbywam karę 1 roku i 5 miesięcy. Ostatnio w pracy coś mi strzeliło w plecach i ledwo co chodzę, poszedłem do lekarza i dostałem skierowanie na badania rezonansem, RTG i badanie serca. Wiem ,że nie mogę zrobić tych badań z bransoletka więc poszedłem do swojej kurator i kazała mi przeciąć osobiście bransoletkę w poniedziałek rano przed wyjściem na badania. Badania mam rozłożone w poniedz...
Czy zapis w umowie że prace mogą być przesunięte ze względu na złe warunki atmosferyczne, które są typowe dla danej pory roku (firma się tłumaczy ujemnymi temperaturami w zimie) ma moc prawną. Czy można rozwiązać umowę z taką firmą? Ta zima raczej odbiega od typowych zim bo jest cieplejsze. Z góry dziękuję za odpowiedzi....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: