Umowa na okres próbny.

Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
anonim cytuj
22-10-2023
Kobieta, która ubiega się o pracę nie ma obowiązku informowania potencjalnego pracodawcy o tym, że jest w ciąży.

anonim cytuj
22-10-2023
Nie musi przedłużać. Chyba, że 31.10 będziesz w 12tc plus 1 dzień.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy można wnieść o alimenty będąc w związku małżeńskim?
Czy można wnieść o alimenty będąc w związku małżeńskim? Nie mamy rozwodu ale już nie jesteśmy razem....
Darowizna w formie gotówki.
Mama jutro przekazuje mi w gotówce (z racji braku konta) kwotę 11tys na zakup samochodu w komisie. Oczywiście mam świadomość, że muszę zapłacić podatek i tutaj nie ma żadnego pytania. Umowa darowizny będzie spisana. Pytanie czy to nie problem będzie, że zapłacone w gotówce? I druga kwestia jaki % tego jest? Bo później wraz z umową darowizny idę do urzędu skarbowego i wypełniam deklaracje PCC? Mam na to bodajże pół roku? Dobrze rozumiem?...
Umorzenie grzywny.
Sąd na podstawie art. 25 pkt 1 kw zamienił mi grzywnę 500 zł na 40 godzin pracy społecznej w wymiarze 1 miesiąca. Czy mogę liczyć na umorzenie tej grzywny powołując się na fakt, że ten sam sąd 25 lat temu umieszczał mnie trzy razy na interwencji sądowo psychiatrycznej z powodu schizofrenii paranoidalnej?...
Darowizna, a skarga pauliańska.
Dzisiaj przepisuje nieruchomość (darowizna) na syna, najwcześniej z pół roku mogę przegrać sprawę na około 60tys. Czy nieruchomość jest bezpieczna?...

Wyszukiwarka