Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
Jestem osobą leczącą się na zaburzenia lękowo- depresyjne. Dostałem wezwanie na Policję w charakterze podejrzanego. Moje pytanie: czy w trakcie przesłuchania może mi towarzyszyć żona, chodzi o to żeby była w pomieszczeniu i jej obecność wspierała mnie emocjonalnie. Jak to załatwić formalnie ?...
W lutym 2022 roku urodziłam dziecko. Przebywałam na urlopie macierzyńskim (wykorzystałam go w pełnym wymiarze). Obecnie korzystam z urlopu rodzicielskiego. Pytanie czy ojciec dziecka może jeszcze skorzystać z urlopu tacierzyńskiego? I czy może skorzystać z niego w momencie kiedy ja korzystam z urlopu rodzicielskiego?...
Dzień dobry.
chciałabym zapytać czy publiczne udostępnienie rozmowy dwóch osób (nie byłam członkiem tej rozmowy), jest prawnie legalne?
Czy wystarczy zasłonić dane w konwersacji żeby udostępnić taką rozmowę, natomiast w dodatkowym opisie wskazać członków?
...
Witam, chciałbym przedstawić sytuację jaka miała miejsce. Zapomniałem się i około godziny 1:30 zaśpiewałem jedną piosenkę karaoke. Któryś z sąsiadów zadzwonił na policję i pojawiła się niemal natychmiast (blisko mnie znajduje się posterunek policji). Gdy kończyłem śpiewać wchodzili już po klatce schodowej. Gdy zadzwonili do drzwi już skończyłem piosenkę, która trwała jakieś 3 minuty i był to mój sam głos bo muzyka była na słuchawkach. Zaczęli nac...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: