Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
Proszę o odpowiedź, jeżeli żona dostała dom od rodziców zapisany tylko na nią ale w trakcie trwania małżeństwa, teraz męża nie ma w domu, ma zarzut znęcania się nad rodziną. Czy ten majątek wchodzi w podział przy rozwodzie?...
Zostało mi powiedziane, że albo się zamienię z innym pracownikiem zmianami albo dostanę nieobecność nieusprawiedliwioną, jeśli nie przyjdę (na moje zapytanie o urlop na żądanie). To już 2 raz z rzędu......
Przed ślubem byłem jedynym właścicielem mojego konta, na którym gromadziłem oszczędności.
Miesiąc po ślubie wraz z żoną założyliśmy wspólne konto, natomiast Rok po ślubie dokonałem przelewu w kwocie 50tys z mojego konta na konto wspólne.
Czy te 50tys stanowi majątek wspólny czy mój osobisty?...
Witam
Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień jaki ma się w grafiku (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie? Mój pracodawca twierdzi, że nie wręcz powinnam poinformować lekarza, że na ten dzień nie potrzebuję l4 bo i tak nie będę w pracy....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: