Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?
Proszę o pomoc. Dostałam w spadku od rodziców gospodarstwo rolne wraz z ziemia rolna. Ziemia obecnie jest wydzierżawiona. Czy w trakcie trwania dzierżawy mogę przepisać cześć ziemii w ramach spłaty siostrom ? ...
Witam,
Z racji tego, że przebywam na urlopie macierzyńskim posiadam sporo zaległego urlopu, mianowicie:
5 dni - 2019r,
20 dni -2020r,
20dni -2021r,
I bieżący:
20 dni -2022r
I teraz moje pytanie skierowane do Was,
Urlop macierzyński kończy mi się 11.12.2022r czyli przełom roku. Czy mogę złożyć wniosek o wykorzystanie urlopu zaległego + bieżącego z 2022r skoro od stycznia naliczy mi się kolejne 20 dni ? Czy pracodawca ma prawo odmówić mi...
Witam. Nie wiedziałam że mam komornika na koncie bankowym, na które wpływała kwota wolna czyli 2230 zł z wypłaty mojej.
Wczoraj syn przelał na to moje konto 2 tys, po czym automatycznie zostało zablokowane przez komornika.
Czy jest szansa żeby te pieniądze odzyskać? To była wypłata syna...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: