Co robić, gdy drugi rodzic nie płaci alimentów?

Witam, składam wniosek o niealimentację. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Komornik nie ma z czego ściągnąć, bo delikwent pracuje na czarno, ale mam dowody na to, że zarabia. Czy takie dowody (z portalu społecznościowego) mogą być wzięte pod uwagę? On śmieje mi się w twarz, że nie będzie płacił. Ma zaległość ponad 12 tys. Co jeśli nie mam jego adresu zamieszkania a jedynie kontakt do kuratora, pod którego jest nadzorem? Czy tez cos to pomoże? Nie podaruje mu tych alimentów, tyle lat sama utrzymuje córkę.
anonim cytuj
23-01-2024
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.

anonim cytuj
23-01-2024
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.

anonim cytuj
23-01-2024
Można spróbować podać namiary na kuratora policja zapewne się do niego odezwie o adres. Czy takie dowody będą brane pod uwagę ciężko stwierdzić bo to chyba zależy na kogo Pani trafi. Ja wczoraj miałam sprawę o niealimentację dług na ponad 40tys. Zawiadomienie złożyłam w maju. Były siedzi za granicą, na sprawę się nawet nie wstawił, a sędzina stwierdziła ze daje mu szanse na poprawę i zmienia czyn z niealimentacji na niezaspakajanie podstawowych potrzeb dzieci i dostał kare grzywny.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy kwarantanna obowiązuje przed wyniakami testu na Covid
Dzien dobry.Mam pytanie .Bylam dzis u lekarza z kaszlem juz na wstepie nawet prrzed badanien uskyszalam ze trzeba zrobic testy covidowe ,po zbadaniu okazalo sie ze zapalenie oskrzeli i dostalam antybiotyk.Na testy mam isc jutro w sobote miedzy 14a 16 i Pani doktor powiedziala ,ze do jutra mam miec kwarantanne a w poniedzialek beda dzwonic z wynikami .i teraz pytania 1 czy musze robic ten test obowiazkowo? 2 czy wszyscy domownicy maja kwaranta...
Jaka jest kara za niezarejestrowany samochód?
Samochód kupiony 10 lat temu. Opłacany, ale stoi na podwórku. Przez 10 lat niezarejestrowany. Jaka kara grozi za niezarejestrowany samochód przez tyle lat?...
Pracodawca każe codziennie przychodzić do pracy 15 minut przed otwarciem.Czy pracodawca może tak robić? Jeżeli nie to co powiedzieć pracodawcy?
Umowa o pracę, pełny etat. Pracodawca każe codziennie przychodzić do pracy 15 minut przed otwarciem sklepu. Sprawdza na kamerach, czy każdy pracownik przyszedł punktualnie, minuta spóźnienia oznacza karę 100zł. Nieważne, że sklep został otwarty punktualnie. Z tego względu każdy pracownik codziennie pracuje 8h 15min. 15min nie są dodatkowo płatne. Czy pracodawca może tak robić? Jeżeli nie to co powiedzieć pracodawcy? ...
Koniec wynajmowania mieszkania, rozliczenie się z właścicielem
Witam, Wynajmujemy mieszkanie, cały czas wynajem z czynszem opłacaliśmy na czas. Regularnie wysyłaliśmy właścicielce stan liczników za gaz czy prąd ale nigdy nie dostaliśmy informacji zwrotnej ile mamy do zapłacenia. Niedługo będziemy szukać innego mieszkania, czy w takiej sytuacji przy rozliczeniu właścicielka będzie mogła nas podliczyć właśnie za prąd i gaz za cały okres jak mieszkaliśmy czy to jej strata, że nie wysyłała nam rozliczenia na bi...

Wyszukiwarka