Witam, składam wniosek o niealimentację. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Komornik nie ma z czego ściągnąć, bo delikwent pracuje na czarno, ale mam dowody na to, że zarabia. Czy takie dowody (z portalu społecznościowego) mogą być wzięte pod uwagę? On śmieje mi się w twarz, że nie będzie płacił. Ma zaległość ponad 12 tys. Co jeśli nie mam jego adresu zamieszkania a jedynie kontakt do kuratora, pod którego jest nadzorem? Czy tez cos to pomoże? Nie podaruje mu tych alimentów, tyle lat sama utrzymuje córkę.
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.
anonim cytuj
23-01-2024
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.
anonim cytuj
23-01-2024
Można spróbować podać namiary na kuratora policja zapewne się do niego odezwie o adres. Czy takie dowody będą brane pod uwagę ciężko stwierdzić bo to chyba zależy na kogo Pani trafi. Ja wczoraj miałam sprawę o niealimentację dług na ponad 40tys. Zawiadomienie złożyłam w maju. Były siedzi za granicą, na sprawę się nawet nie wstawił, a sędzina stwierdziła ze daje mu szanse na poprawę i zmienia czyn z niealimentacji na niezaspakajanie podstawowych potrzeb dzieci i dostał kare grzywny.
Dzień dobry.
Syn ma 20 lat. Po dwóch latach nauki jako mechanik samochodowy przerwał naukę nie zaliczając drugiej klasy. Rozpoczął naukę w szkole dla dorosłych w LO w weekendy. Podjął pracę na budowie opartą na umowę zlecenie zarobki w granicach 2500 do 4 tyś. Od lutego 2021 zrezygnował z nauki. Sam się wypisał ze szkoły. Do teraz nie kontynuuje nauki. Zmienił prace i pracuje jako telemarketer znów opartą na umowę zlecenie zarobki około 2 tyś. Z...
Dzień dobry, mam pytanie. Wynajmujemy mieszkanie na umowę na czas nieokreślony. 31 lipca dostalismy informacje o chęci wypowiedzenia umowy wynajmu mieszkania. Na zdjęciu wypowiedzenia znajduje się brak powodu, jednak zakładam, że wynika to z chęci podwyżki o 150% podwyżki czynszu, na którą się nie zgodziliśmy. Moje pytanie brzmi:
Czy wypowiedzenie jest skuteczne?
Czy istnieje coś takiego jak umowa na czas nieokreślony z jednomiesięcznym wypowie...
Przebywam za granicą do końca marca, a na moje nazwisko nieoczekiwanie przyszło awizo z sądu. Sprawa dotyczy zapewne zmian w księdze wieczystej nieruchomości. Mam ustanowionego pełnomocnika do załatwiania formalności związanych z tą nieruchomością. Na kopercie jest tylko sygnatura sprawy, która jest mi nieznana. Pełnomocnik nie ma pełnomocnictwa pocztowego. Co zrobić w tej sytuacji, jak odebrać polecony z sądu?...
Mam dziecko z kobietą z którą żyłem, mieszkałem do tej pory. Dziecko ma prawie 3 lata. To ja wynajmowałem mieszkanie, utrzymywałem ją i dziecko. Zawsze dbałem o to żeby nic nie brakowało i jej i dziecku. Dziecko było, jest i będzie dla mnie najważniejsze w życiu.
Owa partnerka się wyprowadziła nagle, zabrała dziecko i wszystkie jego rzeczy.
Wielokrotnie usiłowałem się z nią dogadać polubownie ale z tą osobą nie da się dogadać.
Wieczna manipula...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: