Co robić, gdy drugi rodzic nie płaci alimentów?

Witam, składam wniosek o niealimentację. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Komornik nie ma z czego ściągnąć, bo delikwent pracuje na czarno, ale mam dowody na to, że zarabia. Czy takie dowody (z portalu społecznościowego) mogą być wzięte pod uwagę? On śmieje mi się w twarz, że nie będzie płacił. Ma zaległość ponad 12 tys. Co jeśli nie mam jego adresu zamieszkania a jedynie kontakt do kuratora, pod którego jest nadzorem? Czy tez cos to pomoże? Nie podaruje mu tych alimentów, tyle lat sama utrzymuje córkę.
anonim cytuj
23-01-2024
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.

anonim cytuj
23-01-2024
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.

anonim cytuj
23-01-2024
Można spróbować podać namiary na kuratora policja zapewne się do niego odezwie o adres. Czy takie dowody będą brane pod uwagę ciężko stwierdzić bo to chyba zależy na kogo Pani trafi. Ja wczoraj miałam sprawę o niealimentację dług na ponad 40tys. Zawiadomienie złożyłam w maju. Były siedzi za granicą, na sprawę się nawet nie wstawił, a sędzina stwierdziła ze daje mu szanse na poprawę i zmienia czyn z niealimentacji na niezaspakajanie podstawowych potrzeb dzieci i dostał kare grzywny.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Ubieganie się o zachowek
Matka i jej mąż darowizną przepisują córce spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu w 2009 r (11 lat temu). Czy syn męża mamy (rencista z uznaną grupą inwalidzką, podobno inwalidzi maja inne prawa) moze w przyszłości ubiegać się o zachowek? Mieszkanie dostała matka jako główny najemca ale później dopisała męża, własnościowe prawo zostało wykupione za czasów małżeństwa. Nie wiem czy to ważne w tym wypadku, w akcie darczyńcy mają zapisane dożywo...
Wezwanie w charakterze świadka.
Witam, dostałem wezwanie do stawiennictwa w charakterze strony - sprawa cywilna, postępowanie uproszczone. Czy moja obecność na nim jest obowiązkowa ? Bo kancelaria przekazała mi informację, że nie muszę pojawiać się na rozprawie, ale mam jednak wątpliwości....
Zajęcie komornicze.
Dzień dobry, mam pytanie. Narzeczony ma zadłużenie ale po rozmowie z Panią komornik ustalili że nie będzie miał zajęcia na koncie bo będzie wpłacał ustalona kwotę co miesiąc. Kwota zostaje co miesiąc wpłacona taka jaka została ustalona i faktycznie zajęcia nie ma na koncie bankowym. Moje pytanie jest takie jeżeli rozliczył się z podatku to dlaczego urząd przekierował kwotę do zwrotu do Pani Komornik ? Czy jest w ogóle taka możliwość jeżeli Pani ...
Nieuczciwy i nekajacy właściciel mieszkania
Wynajmowałam mieszkanie. Dostałam wypowiedzenie z okresem miesięcznym, bo właściciel twierdził, że chce sprzedać mieszkanie. Umowa na czas nieokreślony. Ponieważ nie mogłam nic znaleść, przedłużał mi aneksami aż do 31.12.2019 r. W czerwcu 2019 spóźniłam się z opłatami tzn wpłaciłam tylko część, resztę uregulowałam w przeciągu 2 tygodni. Przy rozliczeniu właściciel oznajmił, że kaucja 900 zł przepada, bo spóźniłam się raz z opłatami. Ponieważ rozl...

Wyszukiwarka