Co robić, gdy drugi rodzic nie płaci alimentów?

Witam, składam wniosek o niealimentację. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Komornik nie ma z czego ściągnąć, bo delikwent pracuje na czarno, ale mam dowody na to, że zarabia. Czy takie dowody (z portalu społecznościowego) mogą być wzięte pod uwagę? On śmieje mi się w twarz, że nie będzie płacił. Ma zaległość ponad 12 tys. Co jeśli nie mam jego adresu zamieszkania a jedynie kontakt do kuratora, pod którego jest nadzorem? Czy tez cos to pomoże? Nie podaruje mu tych alimentów, tyle lat sama utrzymuje córkę.
anonim cytuj
23-01-2024
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.

anonim cytuj
23-01-2024
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.

anonim cytuj
23-01-2024
Można spróbować podać namiary na kuratora policja zapewne się do niego odezwie o adres. Czy takie dowody będą brane pod uwagę ciężko stwierdzić bo to chyba zależy na kogo Pani trafi. Ja wczoraj miałam sprawę o niealimentację dług na ponad 40tys. Zawiadomienie złożyłam w maju. Były siedzi za granicą, na sprawę się nawet nie wstawił, a sędzina stwierdziła ze daje mu szanse na poprawę i zmienia czyn z niealimentacji na niezaspakajanie podstawowych potrzeb dzieci i dostał kare grzywny.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Wysokość wypłaty na umowe zlecenie przed 26 rokiem życia?
Pracuje na umowę zlecenie, bez statusu ucznia, poniżej 26 roku życia i stąd moje pytanie ile powinnam mieć na rękę? Nie mam swojego ubezpieczenia, ani nie jestem podpięta pod rodziców. Pierwsza wypłatę dostałam, wyszło 18,20 na godzinę. Jest to zgodne z prawem? ...
Co zrobić, jeśli pracodawca pobiera podatek przy PIT-0?
Mam 22 lata , pracuję na umowie o pracę od grudnia . Mam 21 lat. Od grudnia nie zgadzało mi się wynagrodzenie. Pomimo prób do pracodawcy nie otrzymywałam pasków rozliczeń, dopiero w marcu otrzymałam w/w paski i okazało się, że pracodawca od 1 wyplaty pobierał podatek 12%. Jestem zwolniona z podatku do 26 roku życia. Proszę o pomoc jakie poczynić kroki. Również nie jestem osobą uczącą się. Po rozliczeniu pit okazał się zerowy....
Wezwanie przedegzekucyjne.
Dzisiaj ze skrzynki wyjąłem kopertę z pismem od ZTM Warszawa pt. "Wezwanie przedegzekucyjne". Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym wydany przez Sąd Rejonowy z dnia 2010-08-18. Następnie widnieje kwota zadłużenia na dzień 2023-11-02 oraz standardowo dane do przelewu. Na drugiej stronie w "zestawieniu nieuregulowanych zobowiązań" w polu "data wezwania" wpisano dzień 2009-08-22, a dalej w kolumnie o nazwie "d...
Wypłata świadczenia z ZFŚS
Witam. Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS. Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień ...

Wyszukiwarka