Co robić, gdy drugi rodzic nie płaci alimentów?

Witam, składam wniosek o niealimentację. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Komornik nie ma z czego ściągnąć, bo delikwent pracuje na czarno, ale mam dowody na to, że zarabia. Czy takie dowody (z portalu społecznościowego) mogą być wzięte pod uwagę? On śmieje mi się w twarz, że nie będzie płacił. Ma zaległość ponad 12 tys. Co jeśli nie mam jego adresu zamieszkania a jedynie kontakt do kuratora, pod którego jest nadzorem? Czy tez cos to pomoże? Nie podaruje mu tych alimentów, tyle lat sama utrzymuje córkę.
anonim cytuj
23-01-2024
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.

anonim cytuj
23-01-2024
Troszkę inne pytanie ile alimentów ma przyznane? Tak składaj dołączaj wszystko co masz, być może umorzą postępowanie, ale od tego jest odwołanie. Ja składałam 3x + składał fundusz , nie pobieram całości 40% wypłaca mi fundusz , za każdym razem umorzenie. Złożyłam w listopadzie i cyk umorzenie , odwołałam się wytknęłam błędy prokuraturze i sprawa przywrócona , stawiają zarzuty... Ale pan alimenciarz nadal się śmieje i twierdzi że nic mu nie zrobią.

anonim cytuj
23-01-2024
Można spróbować podać namiary na kuratora policja zapewne się do niego odezwie o adres. Czy takie dowody będą brane pod uwagę ciężko stwierdzić bo to chyba zależy na kogo Pani trafi. Ja wczoraj miałam sprawę o niealimentację dług na ponad 40tys. Zawiadomienie złożyłam w maju. Były siedzi za granicą, na sprawę się nawet nie wstawił, a sędzina stwierdziła ze daje mu szanse na poprawę i zmienia czyn z niealimentacji na niezaspakajanie podstawowych potrzeb dzieci i dostał kare grzywny.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

wypowiedzenie umowy najmu i zwrot kaucji
Witam. Opiszę całą sytuację. 1 lutego poszłam na wynajem. Wynajem kosztował 1200 zl. Zapłaciłam wynajmującemu kaucje w wysokości 2tys zł. Oraz od razu za luty za czynsz. Umowa była zrobiona przez notariusza. Miesiąc jest wypowiedzenia. Co miesięczne rachunki otrzymywałam w postaci napisanych na kartce kwot np. " prąd 200 , woda 150 , wynajem 1200" nie otrzymywałam zdjęć rachunków, zuzycia. nic.. Dnia 24.09 napisałam do najemcy, że chce ...
Dziecko na które były zasądzone alimenty, osiągnęło pełnoletność i podjęło pracę. Rodzic może złożyć pozew o zniesienie alimentów?
Dziecko na które były zasądzone alimenty, osiągnęło pełnoletność i po zakończeniu nauki podjęło pracę. Otrzymuje wynagrodzenie pozwalające się samodzielnie utrzymać. Rodzić, który płaci alimenty może złożyć pozew o zniesienie alimentów - tak to się nazywa? Co podać jako dowody, umowę zlecenie, PIT za zeszły rok, wpływy wynagrodzenia na konto dziecka za ostatni rok?...
Spadek a użytkowanie dożywotnie.
Od dziecka mieszkam w domu rodzinnym, moi dziadkowie przepisali w spadku dom mojej mamie i ojcu (ojciec już nie żyje), a w spadku jest zapis ze ciotka może mieszkać dożywotnie. Sprawa wygląda następująco, mamy oddzielne wejścia do domu, cała góra domu stoi pusta, ponieważ wejście jest od strony ciotki która nie się nie zgadza na żadne wchodzenie tam a co dopiero remont . Zajmuje również swoimi gratami oddzielną nieruchomość, gdzie znajduje się ku...
Darowizna
Witam, mam takie pytanie. Babcia około 10 lat temu przepisała w darowiźnie i z umową dożywotnią mieszkanie na swojego syna, syn ten nigdy się babcią nie zajmował, nie pomagał. Przez jego niedopilnowanie babcia zażywała przeterminowane leki i była parę razy w szpitalu, ostatni raz w listopadzie 2019 roku, w tym również roku postanowiłam razem z mamą i moim mężem wziąć babcie do siebie. Od tego czasu babcia mieszka z nami, a jedyny telefon od syna ...

Wyszukiwarka