196kk

artykul ten powinien brzmieć "obraza uczucia polskich katolików" - bo do tego głównie słuzy, Jest tez w szczególności nadużywany przez różnej maści nawiedzonych. Do wywalenia i zasypania wapnem.
PrawoPrawdy cytuj
04-08-2022

Sugerowane Tematy

Ojciec dziecka zaprzestał płacenia zabezpieczenia alimentacyjnego.
Ojciec dziecka zaprzestał płacenia zabezpieczenia alimentacyjnego (zasądzona kwota w marcu tego roku i płacił do września), sprawa rozwodowa, alimenty w toku, kolejna rozprawa w grudniu. Sprawa u komornika już zgłoszona, mam pismo od komornika o kosztach i kwocie jaką ma zapłacić. Pytanie moje brzmi: po jakim czasie i co musi się wydarzyć, żeby pozwać rodziców (dziadków) o alimenty?...
Mama wydziedziczyła syna (mojego brata). Czy pomimo testamentu brat po śmierci mamy może starać się o zachowek dla dzieci?
Dzień dobry Moja mama posiada nieruchomość. Ma również dwoje dzieci mnie i mojego brata. Z moim bratem od ponad 15 lat nie utrzymuje kontaktu. Nie wiedzą gdzie mieszkają, jak żyją i czy w ogóle żyją. W mieszkaniu mojej mamy mieszkam ja ze swoją rodziną. Moja mama spisała u notariusza testament w którym wydziedzicza swojego syna (mojego brata) ponieważ nie łączą ich żadne relacje i kontakty. Cały swój majątek chce przekazać mi. Jednak mój brat p...
Zwolnienie natychmiastowe pomimo okresu wypowiedzenia.
No więc mam zapis w umowie zlecenie : "każda ze stron może niniejszą umowę wypowiedzieć za dwutygodniowym okresem wypowiedzenia." Pracodawca przyszedł i mnie zwolnił natychmiastowo, przyprowadził od razu osobę na moje miejsce i kazał iść do domu. Zapytałam co z okresem wypowiedzenia? Odpowiedział że jest jednostronny. Natomiast zapis w umowie jest jak powyżej. Zadzwoniłam jeszcze tego samego dnia do niego przypominając o tym zapisie, m...
Czy żłobek może wyznaczyć godzinę przyjęcia dzieci?
Dzisiaj przy odprowadzaniu dziecka do publicznego żłobka zostałam poinformowana, że od jutra przyjmują tylko dzieci przyprowadzone do godziny 8. Po godzinie 8 dzieci już nie przyjmują. Czy to jest zgodne z prawem? Czy żłobek może narzucić godzinę, na którą ma być przyprowadzone dziecko?...

Wyszukiwarka