Umowa o pracę na zastępstwo.

Czy na umowie na zastępstwo za kogoś, wygląda tak samo, co na zwykłą umowę o pracę?
anonim cytuj
01-03-2024
Nie. Taka umowa ulega rozwiązaniu w momencie powrotu osoby zastępowanej. I nie ma znaczenia czy pracownik jest wtedy w na L4. Czy może pracownia w ciąży.

anonim cytuj
01-03-2024
A czy umowa jest na zastępstwo czy normalna, to jest to gdzieś uwzględnione?

anonim cytuj
01-03-2024
Na umowie. Podają też już w ogłoszeniu o pracę.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...
Wykreślenie wzmianki o egzekucji z księgi wieczystej.
Działka rolna wraz z budynkami gospodarczymi zajęta Przez Komornika . Dłużnik po dogadaniu się z Komornikiem znalazł sam kupca. Sprzedano połowę działki (bez budynków. Budynki zostały staremu właścicielowi, nowy kupił tylko działkę rolną) , spłacony dług była umowa u notariusza. Wszystko działo się w październiku 2019 roku. Do tej pory "stary" właściciel działki nie ma wykreślenie w księdze wieczystej zajęcia komorniczego, które zost...
Dział spadku.
Odziedziczyłem po zmarłym ojcu mieszkanie razem ze swoją matką (akt poświadczenia dziedziczenia). Obecnie chce zrobić dział spadku i swoją cześć przepisać na mamę (względy osobiste). Obecnie brat mojego zmarłego Ojca zajął się sprawą spadkową po ich zmarłych wcześniej rodzicach. W tym momencie jest orzeczenie sądu że zarówno mi jak i mojej matce przypada jakaś cześć tego spadku (ziemia, grunty, itd.). Brat ojca ma nasze pełnomocnictwo i sprzedaje...
Nagrywanie dźwięku w pracy przez pracodawcę.
Witajcie, przychodzę z zapytaniem odnośnie sytuacji w mojej pracy. Otóż w sklepie, w którym pracuje są zainstalowane kamery z rejestracją dźwięku. Niejednokrotnie była taka sytuacja, że pracodawca dzwonił do mnie z jakąś sprawą i wiedział wszystko o czym przed chwilą mówiłam do klienta i wiele innych tego typu sytuacji. Czy to jest legalne? Czy w takiej sytuacji przysługuje mi prawo do zgłoszenia pracodawcy do Państwowej Inspekcji Pracy?...

Wyszukiwarka