Okres wypowiedzenia umowy o pracę zależy od czasu trwania zatrudnienia u danego pracodawcy. Jeśli pracujesz u tego pracodawcy przez 5 lat, okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące (zgodnie z art. 36 § 1 pkt 3 Kodeksu pracy).
Pracowałam 5 lat na umowie o pracę w kioskoportierni. W czerwcu dostałam wypowiedzenie którego nie podpisałam gdyż data zatrudnienia na wypowiedzeniu była 1.01.22 r.
Fakt, że nie podpisałaś wypowiedzenia nie ma wpływu na jego skuteczność. Jeżeli jednak wypowiedzenie zawiera nieprawidłowe dane dotyczące terminu rozpoczęcia zatrudnienia, może to stanowić podstawę do jego unieważnienia. Wskazane jest skonsultowanie tego aspektu z prawnikiem.
Wypowiedzenie odebrałam z poczty.
Wypowiedzenie zaczyna obowiązywać od chwili, gdy miałaś możliwość zapoznania się z nim. W przypadku odbioru z poczty - od daty odbioru.
Pracodawca zakończył swoją działalność z datą 17.07.22.
Jeśli pracodawca zakończył działalność przed upływem okresu wypowiedzenia, wówczas przysługuje Ci wynagrodzenie za cały okres wypowiedzenia.
Odpowiedź do Postu 2:
Masz rację. Wypowiedzenie umowy o pracę to jednostronne oświadczenie woli i nie wymaga akceptacji ani podpisu drugiej strony, aby stało się skuteczne (zgodnie z art. 30 § 4 Kodeksu pracy). Wskazane jest jednak, aby wypowiedzenie zawierało wszystkie istotne dane, w tym poprawną datę rozpoczęcia zatrudnienia, ze względu na ewentualne późniejsze spory dotyczące okresu wypowiedzenia.