Kiedy pracodawca może zmniejszyć wynagrodzenie?

Jeśli pracuje na umowie zlecenie i okres rozliczenia mam miesięczny, czy pracodawca może mi uciąć godziny pracy z wynagrodzenia na podstawie wcześniej „wypłaconych, a nie wypracowanych” godzin?
Zostało mi ucięte wynagrodzenie za 40h w rozliczeniu marcowym, za styczeń i luty.
Kolejne pytanie jak ten zapis rozumieć?
Zmianie ulega punkt 3.1. umowy zlecenia obowiązującej od dnia 01.01.2022 г. dotyczący wynagrodzenia. Strony zgodnie ustalają, że począwszy od dnia 01.09.2023 r. wynagrodzenie z tytułu umowy zlecenia będzie wynosić brutto X zł brutto/godzinę; X %ceny zabiegu higienizacji.
To znaczy za w ramach stawki godzinowej mam także procent od zabiegu czy jest to rozdzielone?
anonim cytuj
11-04-2024
1.Nie jest to pytanie z zakresu prawa pracy, jak również nie ma tu pracodawcy, ani pracownika. Zleceniodawca może wszystko, co wynika z zawartej umowy, a tą zna Pani, nie my. Więc również tylko Pani zna odpowiedź na zadane pytanie.
2. A co na ten temat mówią inne postanowienia umowy?

anonim cytuj
11-04-2024
A to przepraszam, ale się nie znam.
O wynagrodzeniu jest tylko to co napisałam.
Co ma Pan na myśli inne? Więcej informacji odnośnie wynagrodzenia nie ma. Więc nie do końca rozumiem ten zapis.

anonim cytuj
11-04-2024

Sugerowane Tematy

Dzierżawa a zasiedzenie.
Witam, ponad 20 lat temu kupiłem 50% udziałów w domu z działką. Inni współwłaściciele nie żyją i nikt nie przeprowadził do tej pory postępowania spadkowego. Chciałbym oddać część działki w dzierżawę sąsiadowi (on odda mi część swojej - tak będzie nam wygodniej bo działki są wąskie i długie). Czy ta dzierżawa wpłynie na możliwość zasiedzenia przeze mnie nieruchomości za 9 lat? Czy to, że z działki będzie korzystał sąsiad nie spowoduje przerwania b...
Telefon z wadą prawną.
Kupiłam na olx telefon 4 miesiące temu i dziś wyświetlił się komunikat, że ze względu na niespłacone raty telefon został zablokowany i nie można z niego korzystać. Nie było żadnej informacji na ten temat a ja nawet nie miałam świadomości, że operator blokuję telefon w przypadku gdy raty nie zostają spłacone, więc nawet nie zadałam takiego pytania. Kontaktowałam się ze sprzedającym, jednak on nie widzi problemu i twierdzi, że kupiłam telefon a nie...
Sąsiad prawdopodobnie wykonuję działalność na balkonie w bloku
W Bloku mieszkalnym (Warszawa) sąsiad na balkonie w ciągu dnia tnie metalowe i drewniane konstrukcje. Jest straszny halas. Najprawdopodobniej wykonuje działalność w mieszkaniu. Działalność ma prawdopodobnie zarejestrowaną w swoim mieszkaniu. W zeszłym roku tłumaczył się sąsiadom uciążliwym remontem.. Gdzie można zgłosić uciążliwe działania sąsiada i jakimi przepisami się podeprzeć....
Nadanie klauzuli wykonalności.
Czy po rozwodzie postanowienie w sprawie alimentów z klauzulą przychodzi z automatu, czy trzeba wystąpić do sądu o taki dokument? Czekam już ponad 1,5 m-ca i nic nie otrzymałam. Na portalu informacyjnym też nie ma żadnej informacji....

Wyszukiwarka