Witam.
Ogólnie sytuacja wygląda w ten sposób.
Miałam wypadek przy pracy i trzy dni urlopu.
Dzisiaj po zwolnienieniu lekarskim wróciłam do pracy i kierowniczka dala mi oto takie pismo.
W pracy uderzyłam głowa w metalowa szafkę i zwolnienie było od chirurga.
Majster napisał notatkę, że był wypadek przy pracy i sam kazał mi do szpitala jechać.
Ogólnie moja kierowniczka to straszna baba. Ma ewidentnie od samego początku jakiś problem do mnie.
Te dni co mam tam wpisane są ze zmian mojego majstra.
Jeśli np zgłosiłam coś mojej (wkurzajacej) kierowniczce to nagle było wszystko okej, jednak jeśli najpierw majster wiedział to jak widać robi się problem.
Zostałam zastraszona wręcz, że jeśli zachoruje bądź coś będzie nie tak to automatycznie tracę pracę.
W październiku muszę pilnie iść do szpitala i już wiem, że wtedy automatycznie stracę pracę.
Według mnie to jest zastraszanie i podjeżdża mobbingiem.
Czy takie coś wgl powinno mieć miejsce?
I teraz nawet jak będę wymiotować, będę gorączkę mieć to muszę iść do pracy bo stracę pracę.
Proszę o jakąkolwiek poradę bo ja już nie mam siły
anonim cytuj
20-10-2021
Wypadek sie zglasza do bhp ,zwolnienie 100% płatne
anonim cytuj
20-10-2021
na jaki okres masz umowę? Czy wypadek został zgłoszony przełożonemu? Czy kierowniczka/mistrz produkcji sporządzili protokół powypadkowy?
Na podstawie jednej sytuacji ciężko będzie mówić o mobbingu. Jeżeli sytuacje ze straszeniem będą się powtarzać musisz zbierać dowody i dokładnie wiedzieć kto, kiedy i co do Ciebie powiedział. Notuj, zbieraj sms-y i wiadomości, staraj się mieć zawsze świadków rozmowy. Zapoznaj się z procedurą antymobbingową w firmie i jak będziesz mieć konkrety to możesz zgłaszać wyżej do managera lub kadr (w zależności od tego kto jest za to odpowiedzialny w Waszej firmie).
Zwolnienie lekarskie nie jest podstawą do rozwiązania umowy, aczkolwiek pamiętaj że umowę na czas określony pracodawca może wypowiedzieć bez podawania przyczyny.
Natomiast co do wypadku. Jeżeli nie zostały zastosowane procedury powypadkowe możesz sprawę zgłosić do PiP bo to bardzo poważne naruszenie ze strony pracodawcy.
Witam wszystkich
Dowiedziałam się, że mogę domagać się czynszu od użytkowniczki pozostałego majątku, chciałabym wiedzieć czy takie mam prawo
Osoba ta nie trzyma się kawałka posiadłości, w skład wchodzą (przestrzeń otwarta i budynek gospodarczy) korzysta ona z całości a ja nie zgadzam się z tym ponieważ połowa tej posiadłości należy do mnie
Na podział spadku przez Sąd i zniesienie współwłasności jeszcze czekamy
Proszę o potwierdzenie czy czyns...
Witam
Sąd przyznał byłej partnerce alimenty na najmłodszą z naszej trójki dzieci w wysokości 500zł celowo doprowadziła mnie do zadłużenia nie podając adresu zamieszkania i odmawiając podania numeru konta bankowego.
Po czym zgłosiła sprawę o uchylaniu się od alimentów, zapoznając się z aktami sprawy na komisariacie znalazłem w aktach adres i poszły przekazem pocztowym pierwsze alimenty po czym w kolejnych 3 miesiącach kolejne ostatniego 4 miesią...
Potrzebuje porady co mogę zrobić. Otóż 26czerwca kupiłam ubrania na transmisji. Poprosiłam o paczkę otwartą ponieważ chciałam jeszcze coś domówić. 30czerwca została wysłana i otrzymałam ja 1lipca i od razu napisałam do butiku jakie ciuchy chciałabym z niej zwrócić a które zostają. Ogólnie od razu był wielki problem z Panią z butiku bo powiedziała że nie ma zwrotów. Powołalam się na prawo konsumenckie do zwrotu w ciągu 14dni od daty otrzymania tow...
Chciałabym zgłosić donos odnośnie mieszkania, które jest nielegalnie wynajmowane. Macie może dobry wzór takiego zgłoszenia? Na co zwracać uwagę? Czy mogę to zgłosić tylko do urzędu skarbowego czy jeszcze w jakieś miejsce?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: