Miałam wypadek przy pracy i trzy dni urlopu.

Witam.
Ogólnie sytuacja wygląda w ten sposób.
Miałam wypadek przy pracy i trzy dni urlopu.
Dzisiaj po zwolnienieniu lekarskim wróciłam do pracy i kierowniczka dala mi oto takie pismo.
W pracy uderzyłam głowa w metalowa szafkę i zwolnienie było od chirurga.
Majster napisał notatkę, że był wypadek przy pracy i sam kazał mi do szpitala jechać.
Ogólnie moja kierowniczka to straszna baba. Ma ewidentnie od samego początku jakiś problem do mnie.
Te dni co mam tam wpisane są ze zmian mojego majstra.
Jeśli np zgłosiłam coś mojej (wkurzajacej) kierowniczce to nagle było wszystko okej, jednak jeśli najpierw majster wiedział to jak widać robi się problem.
Zostałam zastraszona wręcz, że jeśli zachoruje bądź coś będzie nie tak to automatycznie tracę pracę.
W październiku muszę pilnie iść do szpitala i już wiem, że wtedy automatycznie stracę pracę.
Według mnie to jest zastraszanie i podjeżdża mobbingiem.
Czy takie coś wgl powinno mieć miejsce?
I teraz nawet jak będę wymiotować, będę gorączkę mieć to muszę iść do pracy bo stracę pracę.
Proszę o jakąkolwiek poradę bo ja już nie mam siły
anonim cytuj
20-10-2021
Wypadek sie zglasza do bhp ,zwolnienie 100% płatne

anonim cytuj
20-10-2021
na jaki okres masz umowę? Czy wypadek został zgłoszony przełożonemu? Czy kierowniczka/mistrz produkcji sporządzili protokół powypadkowy?
Na podstawie jednej sytuacji ciężko będzie mówić o mobbingu. Jeżeli sytuacje ze straszeniem będą się powtarzać musisz zbierać dowody i dokładnie wiedzieć kto, kiedy i co do Ciebie powiedział. Notuj, zbieraj sms-y i wiadomości, staraj się mieć zawsze świadków rozmowy. Zapoznaj się z procedurą antymobbingową w firmie i jak będziesz mieć konkrety to możesz zgłaszać wyżej do managera lub kadr (w zależności od tego kto jest za to odpowiedzialny w Waszej firmie).
Zwolnienie lekarskie nie jest podstawą do rozwiązania umowy, aczkolwiek pamiętaj że umowę na czas określony pracodawca może wypowiedzieć bez podawania przyczyny.
Natomiast co do wypadku. Jeżeli nie zostały zastosowane procedury powypadkowe możesz sprawę zgłosić do PiP bo to bardzo poważne naruszenie ze strony pracodawcy.

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

Zbycie pojazdu.
Mój ojciec jest pierwszym właścicielem pojazdu ja jestem drugim współwłaścicielem w dowodzie rejestracyjnym. Chciałbym się z tego samochodu wypisać. Wystarczy złożyć wniosek na gov.pl i to wszystko? Samochód w pełni przejdzie na mojego ojca? Co potem z dowodem rejestracyjnym, muszę jeszcze udać się do W. Komunikacji żeby wyrobić nowy czy można to z poziomu strony? Czy ojciec będzie musiał zapłacić jakiś podatek?...
Dług ZUS po zmarłym a spadkobiercy.
W skrócie, ja i 6 innych osób nie odrzuciliśmy spadku (ja z głupoty) po nieznanym mi nawet Wujku. Wujek zmarł w grudniu 2016r, sprawa spadkowa miała miejsce w maju 2023. Teraz z ZUSu przychodzą mi upomnienia o zapłacenie zaległych składek z 2 czy 3 miesięcy z lat 2008 i 2009. Czy tutaj nie mamy do czynienia z przedawnieniem? Czy ZUS może zrobić mi windykacje komorniczą? Pisać do nich pismo?...
Przekształcenie spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu.
Zastanawiam się nad przekształceniem spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu w odrębną własność. Wiem, że spółdzielnia ma do 6 miesięcy na zamknięcie tematu. W wakacje zawieram związek małżeński. Z tego co wiem, to czego jesteśmy właścicielami przed ślubem jest nasze, to co po, staje się rzeczą wspólną. Co się stanie w momencie przekształcenia własności tego mieszkania po ślubie? Czy małżonka z automatu nabędzie prawo do tego lokalu, skoro ...
Czy w trakcie trwania umowy na czas określony można podpisać umowę na czas nieokreślony?
Dzień dobry, czy w trakcie trwania umowy na czas określony można podpisać umowę na czas nieokreślony?...

Wyszukiwarka