Witam.
Ogólnie sytuacja wygląda w ten sposób.
Miałam wypadek przy pracy i trzy dni urlopu.
Dzisiaj po zwolnienieniu lekarskim wróciłam do pracy i kierowniczka dala mi oto takie pismo.
W pracy uderzyłam głowa w metalowa szafkę i zwolnienie było od chirurga.
Majster napisał notatkę, że był wypadek przy pracy i sam kazał mi do szpitala jechać.
Ogólnie moja kierowniczka to straszna baba. Ma ewidentnie od samego początku jakiś problem do mnie.
Te dni co mam tam wpisane są ze zmian mojego majstra.
Jeśli np zgłosiłam coś mojej (wkurzajacej) kierowniczce to nagle było wszystko okej, jednak jeśli najpierw majster wiedział to jak widać robi się problem.
Zostałam zastraszona wręcz, że jeśli zachoruje bądź coś będzie nie tak to automatycznie tracę pracę.
W październiku muszę pilnie iść do szpitala i już wiem, że wtedy automatycznie stracę pracę.
Według mnie to jest zastraszanie i podjeżdża mobbingiem.
Czy takie coś wgl powinno mieć miejsce?
I teraz nawet jak będę wymiotować, będę gorączkę mieć to muszę iść do pracy bo stracę pracę.
Proszę o jakąkolwiek poradę bo ja już nie mam siły
anonim cytuj
20-10-2021
Wypadek sie zglasza do bhp ,zwolnienie 100% płatne
anonim cytuj
20-10-2021
na jaki okres masz umowę? Czy wypadek został zgłoszony przełożonemu? Czy kierowniczka/mistrz produkcji sporządzili protokół powypadkowy?
Na podstawie jednej sytuacji ciężko będzie mówić o mobbingu. Jeżeli sytuacje ze straszeniem będą się powtarzać musisz zbierać dowody i dokładnie wiedzieć kto, kiedy i co do Ciebie powiedział. Notuj, zbieraj sms-y i wiadomości, staraj się mieć zawsze świadków rozmowy. Zapoznaj się z procedurą antymobbingową w firmie i jak będziesz mieć konkrety to możesz zgłaszać wyżej do managera lub kadr (w zależności od tego kto jest za to odpowiedzialny w Waszej firmie).
Zwolnienie lekarskie nie jest podstawą do rozwiązania umowy, aczkolwiek pamiętaj że umowę na czas określony pracodawca może wypowiedzieć bez podawania przyczyny.
Natomiast co do wypadku. Jeżeli nie zostały zastosowane procedury powypadkowe możesz sprawę zgłosić do PiP bo to bardzo poważne naruszenie ze strony pracodawcy.
Chciałbym się dowiedzieć czy postępowanie spadkowe jest potrzebne czy zbędne. Moi rodzice byli właścicielami dwóch mieszkań, jednego spółdzielczego w Sopocie w bloku, które z czasem wykupili na własność oraz drugiego zakupionego bezpośrednio od developera w Gdyni. W obu przypadkach własność potwierdzona jest aktami notarialnymi. Niestety prawie 3 lata temu mój Tata zmarł a Mama żyje i zastanawia się czy zachodzi potrzeba uregulowania prawa własno...
Dzień dobry. Mój partner od sześciu lat przebywa u mnie. Posiada duże mieszkanie w bloku. Do dwóch lat wstecz opłacał regularnie czynsz. Kiedy przeszedł na emeryturę, poprosił żeby koszty mieszkania wzięli na siebie córka z partnerem, którzy tam cały czas mieszkają. Niedawno okazało się, że nie płacili i mieszkanie jest zadłużone na sporą kwotę, są też już koszty sądowe razem ponad 20 tys. Oboje są dorośli. mają stałe i dobre prace. Partner o ni...
Jestem po rozwodzie. W trakcie małżeństwa nabyliśmy dwa pojazdy, oba zarejestrowane na mnie, w tym jeden użytkuje była żona. Jak najrozsądniej "podzielić się" autami?
1. Chciałbym to auto przerejestrować na nią. Jak tego dokonać?
2. Co z autem, które ja użytkuję?...
Witam jakie dokumenty powinnam dodać do wniosku o uregulowanie kontaktów z dzieckiem ?
Co najlepiej ująć we wniosku o ograniczeniu praw? ( chce decydować o edukacji, miejscu pobytu i leczeniu dziecka- dziecko niepełnosprawne -z ojcem często brak kontaktu, wyniki , lekarze go też nie interesują).
Czy mogę złożyć wniosek o pokrycie kosztów utrzymania pół na pół czy tylko o alimenty?
Na adwokata mnie nie stać -syn potrzebuje kosztownego leczeni...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: