240ksh

Czy art. 240 ksh wskazuję na to, że uchwała podjęta przez wspólników nie musi być protokołowana?
Dennis cytuj
13-10-2021
Artykuł 240 Kodeksu spółek handlowych (KSH) nie wskazuje bezpośrednio, że uchwała podjęta przez wspólników nie musi być protokołowana. W artykule tym wyjaśniono tylko, że uchwała podjęta przez wspólników jest wiążąca dla wszystkich wspólników, niezależnie od tego, czy byli obecni na zebraniu, czy nie.

Warto jednak pamiętać, że protokołowanie uchwał w spółce handlowej jest zwykle wymagane w celu utrzymania dokumentacji i jest dobrym zwyczajem, aby uniknąć ewentualnych nieporozumień lub sporów. Zalecane jest zatem, aby protokoły były sporządzane i przechowywane w sposób odpowiedni.

anonim cytuj
07-02-2023

Sugerowane Tematy

Czy praca w gospodarstwie rolnym zalicza się do stażu pracy?
Czy to prawda że będąc dzieckiem rolnika, pomagając w gospodarstwie można sobie doliczyć kilka lat stażu pracy? Jeśli tak jak się za to zabrać?...
Witam, czy dyrektor przedszkola niepublicznego może zlikwidować przedszkole?
1.Witam, czy dyrektor przedszkola niepublicznego może zlikwidować przedszkole informując o tym rodziców 3 dni przed ? (Wszyscy mieli umowy do 31.08.2023) 2. W lutym trzeba było zapłacić wyprawkę 250 zł deklarując przy tym że dziecko będzie uczęszczać do przedszkola w roku szkolnym 2023/2024, czy ta wyprawka podlega zwrotowi skoro rok szkolny jeszcze się nie zaczął ? 3. Od 1.09.2022 do tej pory czesne zostało podwyższone dwa razy o łączną kwot...
Jak zabezpieczyć rodzinę na wypadek swojej śmierci?
Mam taki dylemat i nie wiem jak go ugryźć. A mianowicie mam syna z byłą partnerką (nie żoną), a niedawno rodzice przepisali mi gospodarstwo rolne. Mam również dwóch braci i teraz właśnie moje pytanie. Jak prawnie zrobić żeby jakoś podzielić to gospodarstwo po mojej śmierci, czy wystarczy testament i jaką część maksymalnie otrzyma mój syn, taką jaką mu zapisze?...
Odrzuciłam spadek po zmarłym ojcu. Chcę odrzucić w imieniu mojego maloletniego syna.
Odrzuciłam spadek po zmarłym ojcu. Chcę odrzucić w imieniu mojego małoletniego syna. Po śmierci taty komornik nie chciał mi udzielić informacji o długach ojca żądając 600zl za spis inwentarza. Czy ja jako przedstawicielka ustawowa mojego syna mogę do komornika wystosować prośbę o udzielenie informacji jeśli spadek jeszcze nie został odrzucony? Jak to ubrać w słowa? Złożyłam wniosek do sądu o zgodę na dokonanie czynności prawnej przekraczającej zw...

Wyszukiwarka