240ksh

Czy art. 240 ksh wskazuję na to, że uchwała podjęta przez wspólników nie musi być protokołowana?
Dennis cytuj
13-10-2021
Artykuł 240 Kodeksu spółek handlowych (KSH) nie wskazuje bezpośrednio, że uchwała podjęta przez wspólników nie musi być protokołowana. W artykule tym wyjaśniono tylko, że uchwała podjęta przez wspólników jest wiążąca dla wszystkich wspólników, niezależnie od tego, czy byli obecni na zebraniu, czy nie.

Warto jednak pamiętać, że protokołowanie uchwał w spółce handlowej jest zwykle wymagane w celu utrzymania dokumentacji i jest dobrym zwyczajem, aby uniknąć ewentualnych nieporozumień lub sporów. Zalecane jest zatem, aby protokoły były sporządzane i przechowywane w sposób odpowiedni.

anonim cytuj
07-02-2023

Sugerowane Tematy

Zakup na odległość.
Pokusiłam się na zakup na odległość na transmisji. Była to tzw. transmisja wyprzedażowa i Pani podkreślała, że towar z wyprzedaży nie podlega zwrotowi bo i tak to są super ceny i możemy odsprzedawać między sobą. Otrzymałam paczkę, połowa zakupionego towaru to poliester, którego nie cierpię. O tym, że to jest poliester sprzedająca nie powiedziała w czasie transmisji. Gdy zapytałam o adres do zwrotu Pani mi odpisała, że towar z wyprzedaży nie podle...
Zalecenie pracy zdalnej.
Jestem zatrudniony na umowę o prace na czas nieokreślony, w systemie pracy hybrydowej, dwa dni w tygodniu muszę pracować z biura. Pracodawca uznaje całkowitą prace z domu w przypadku opieki nad dzieckiem do lat 3, opieki nad osobą niepełnosprawną oraz po zaleceniu od lekarza aby wykonywać prace zdalnie. Jak rozumiem w zgodzie z prawem pracy Rz. Polskiej. Chciałem postarać się o zalecenie lekarskie o wykonywaniu pracy zdalnej, Czy może to zrobić ...
Ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem.
Chciałbym się dowiedzieć czy, jeśli ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem to czy muszę je wydawać ojcu wtedy kiedy on chce i na tak długo jak on chce. Dziecko ma 6 msc dziecko jest karmione piersią. Rzadko kiedy jest "na" butelce. Jak dostaje 500+ to czy tata dziecka może nimi zarządzać? Wpływy są na moje konto. Ale on stwierdził że skoro msc. mniej więcej wychodzi 500 zł na potrzeby małego to 500plus powinna...
Podwyższenie alimentów?
Złożyłam pozew o podwyżkę alimentów do sądu. Ojciec dziecka dowiedziałam się o tym przed wysłaniem pozwu i chce się porozumieć poprzez ugodę i dobrowolne ustalenie kwoty. Co w tej sytuacji mamy zrobić?...

Wyszukiwarka