z umowy zlecenie na umowę o pracę,/wypowiedzenie/zwolnienie lekarskie

Witam, pracowalam na umowe zlecenie od czerwca. 10 pazdziernika zmienilam prace ale rowniez na umowe zlecenie. 1 grudnia przeszlam w tej firmie na umowe o prace, po czym 4 grudnia dostalismy wypowiedzenie z 7 dniowym okresem.
Mam pytanie, czy za zwolnienie lekarskie bedzie mi wyplacane wynagrodzenie? Dodam iz skladka chorobowa jest placona od czerwca caly czas.
anonim cytuj
08-12-2020
Skoro płacona składka chorobowa i czas oczekiwania 90 dni minął to, a niezdolność do pracy wystąpiła w ciągu 14 dni od zakończenia umowy zlecenie i będzie trwała dłużej niż 30 dni, to powinna Pani otrzymać zasiłek chorobowy z ZUS

anonim cytuj
08-12-2020
Powiedziano mi w pracy ze poniewaz przeszlam od 1 grudnia na umowe o prace to trace prawo do zasilku chorobowego poniewaz na umowie o prace musialabym przepracowac miesiac

anonim cytuj
08-12-2020
Ale tam na końcu ma pani dopisek że od czerwca składka chorobowa płacona cały czas dlatego założyłam że termin (nawet ten dłuższy na umowie zleceniu) jest zachowany.
Nie mniej jeśli jest ciągłość ubezpieczenia to nie musi Pani mieć okresu wyczekiwania przy każdej umowie.

anonim cytuj
08-12-2020

Sugerowane Tematy

Ulga na dziecko przy dobrowolnej składce emerytalnej.
Cześć. Czy mogę odliczyć ulgę na dziecko w przypadku kiedy nie pracowałam tylko dobrowolnie płaciłam składki emerytalną i rentową przez cały rok? Czy z takich składek w ogóle można cokolwiek odliczać a jeśli tak to do jakiej kwoty......
Zapach stęchlizny w wynajmowanym mieszkaniu.
Zawarłam umowę najmu kawalerki, mieszkam w niej od piątku i ciągle odczuwam intensywny zapach stęchlizny , jest to nie do wytrzymania, nie mogę skupić się na nauce. Zainwestowałam w pochłaniacze wilgoci, spreje i wszystko inne co niweluje zapachy, jednak dalej śmierdzi. Dzwoniąc do właścicielki dowiedziałam się, że była lokatorka zalała kuchnie. Pani właścicielka wytarła podłogi i zostawiła tą sprawę, nie informując mnie przy oględzinach, podczas...
Zapalenie się auta po odbiorze z warsztatu, odmowa wypłaty odszkodowania. Co w tym przypadku zrobić? Jak się odwołać do ubezpieczyciela?
Znajomy oddał auto do warsztatu samochodowego. Robione były m.in. wtryski... Odebrał auto, w drodze do domu auto mu się zapaliło. Jako że zdarzenie nastąpiło zaraz po odebraniu auta z warsztatu, domniemana wina warsztatu. Sprawa zgłoszona do ubezpieczyciela z oc warsztatu. Był rzeczoznawca, stwierdził że to wina warsztatu, że nie użyli klucza dynamometrycznego. Dzisiaj przyszło pismo o odmowie wypłaty odszkodowania. Co w tym przypadku zrobić? Jak...
Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem?
Czy ojciec 10 letniego syna pozbawiony władzy rodzicielskiej może założyć sprawę o widzenia z dzieckiem? Z tego co mi wiadomo to pozbawienie władzy rodzicielskiej to niemożność decydowania o sprawach dziecka. Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem? Czy mimo pozbawienia praw rodzicielskich jest sens o starania się przed sądem o widzenia z synem?...

Wyszukiwarka