z umowy zlecenie na umowę o pracę,/wypowiedzenie/zwolnienie lekarskie

Witam, pracowalam na umowe zlecenie od czerwca. 10 pazdziernika zmienilam prace ale rowniez na umowe zlecenie. 1 grudnia przeszlam w tej firmie na umowe o prace, po czym 4 grudnia dostalismy wypowiedzenie z 7 dniowym okresem.
Mam pytanie, czy za zwolnienie lekarskie bedzie mi wyplacane wynagrodzenie? Dodam iz skladka chorobowa jest placona od czerwca caly czas.
anonim cytuj
08-12-2020
Skoro płacona składka chorobowa i czas oczekiwania 90 dni minął to, a niezdolność do pracy wystąpiła w ciągu 14 dni od zakończenia umowy zlecenie i będzie trwała dłużej niż 30 dni, to powinna Pani otrzymać zasiłek chorobowy z ZUS

anonim cytuj
08-12-2020
Powiedziano mi w pracy ze poniewaz przeszlam od 1 grudnia na umowe o prace to trace prawo do zasilku chorobowego poniewaz na umowie o prace musialabym przepracowac miesiac

anonim cytuj
08-12-2020
Ale tam na końcu ma pani dopisek że od czerwca składka chorobowa płacona cały czas dlatego założyłam że termin (nawet ten dłuższy na umowie zleceniu) jest zachowany.
Nie mniej jeśli jest ciągłość ubezpieczenia to nie musi Pani mieć okresu wyczekiwania przy każdej umowie.

anonim cytuj
08-12-2020

Sugerowane Tematy

Czy sąd może zasądzić odszkodowanie za wypadek komunikacyjny, jeśli nie jestem pewien, kto jest winny?
Mam pewien problem związany z wypadkiem drogowym, który miałem kilka miesięcy temu. Wtedy auto, którym jechałem, uderzyło w inne pojazdy na skrzyżowaniu, ale cała sytuacja była dosyć chaotyczna. Byłem przerażony i zdenerwowany, więc nie zwróciłem wtedy uwagi na to, czy to ja czy inny kierowca był winny tego incydentu. Niestety, teraz otrzymałem wezwanie na rozprawę sądową od drugiego kierowcy za uszkodzenie jego pojazdu. Okazuje się, że uważa ...
problem z odzyskaniem pieniędzy od pracodawcy
Hej. Mój partner pracował dorywczo w sklepie z sympatycznym płazem w logo (jesteśmy studentami, proszę nie oceniać). Chciał zakończyć współpracę, dlatego też znalazł sobie coś innego, był kilka dni na okresie próbnym, natomiast w sklepie dalej był zatrudniony. Złożył wypowiedzenie z zachowaniem 2 tygodniowego okresu wypowiedzenia zawartego w umowie. Pracodawca wypłacił jedynie połowę pieniędzy za miesiąc wrzesień, na resztę umówił się pod koniec ...
Podwójne pobranie pieniędzy.
W piątek płaciłam za paliwo na stacji benzynowej. 160 zł gotówka i 130 zl blikiem. Pierwsza transakcja blik na terminalu odrzucona - dostałam kopie, ale pieniądze zostały pobrane z konta. Pan mi się pytał czy mogę zapłacić karta, powiedziałam, ze nie posiadam. Zapłaciłam na drugim terminalu tez blikiem i płatność przeszła. Mam jutro dzwonić na stacje jednak blik nie został zwrócony. Czy ktoś miał podobna sytuacje? Bank zrzuca na stacje, stacja ...
Zleceniodawca chce rozwiązać umowę o dzieło.
Dzień dobry. Moje pytanie dotyczy rozwiązania umowy o dzieło. Jest to umowa z przekazaniem praw autorskich. Produkt miał być przeznaczony do produkcji seryjnej. Umowa zawierała wykonanie pewnej ilości prototypów i wdrożenie produkcji. Prototypy wykonałem. W momencie kiedy zlecający był zadowolony z wyniku, otrzymał wyprodukowany przeze mnie gotowy prototyp wraz z dokumentacją. Zlecający udał się do firmy, która miała zająć się produkcją. Otrzy...

Wyszukiwarka