Jak wygląda L4 na umowie zlecenie?

Witam, jak wygląda L4 na umowie zlecenie?
anonim cytuj
12-09-2022
Doprecyzuj pytanie

anonim cytuj
12-09-2022
Córka pracuje na umowę zlecenie, dziś jak wstała była cała opuchnięta od zęba, byłyśmy u dentysty i proponował L4 nie brała bo umowę ma niestety zlecenie.

anonim cytuj
12-09-2022
Jeśli ma odprowadzane dobrowolne ubezpieczenie chorobowe to l4 jest wtedy płatne. Łatwo sprawdzić na pue ZUS czy takowe ubezpieczenie ma

anonim cytuj
12-09-2022
Przy podpisywaniu umowy córka zgłosiła u pracodawcy chęć odprowadzania składek na ubezpieczenie chorobowe? Jeśli tak, zwolnienie lekarskie miałaby płatne, jeśli nie zgłosiła, to bezpłatne.

anonim cytuj
13-09-2022
Na umowie zlecenia l4 jest usprawiedliwieniem nieobecności przede wszystkim. Bo jeśli nie wykona zlecenia ze względu na chorobę nie będzie obciążona odszkodowanie. Natomiast zasiłek chorobowy jest zależny od odprowadzanych składek chorobowych. Przy umowie zlecenia są dobrowolne i muszą być odprowadzane przez minimum 90 dni.

anonim cytuj
13-09-2022

Sugerowane Tematy

Rozliczenie PIT.
Witam serdecznie, proszę o poradę dotyczącą rozliczenia pit a mianowicie od półtora roku nie jestem razem z mężem, nie jesteśmy razem i on płaci mi alimenty na dwójkę dzieci, on w tym roku rozliczył się wspólnie ze mną, ja nie pracuję i przez przypadek się o tym dowiedziałam. Moje pytanie czy to rozliczenie jest zgodne z prawem, skoro nie mieszkamy i nie żyjemy razem?...
Wypowiedzenie umowy o prace przez pracodawce.
Czy ktoś jest w stanie pomoc w sprawie wypowiedzenia umowy o prace na czas nieokreślony od strony pracodawcy? Podobno powinno być uzasadnione dlaczego dana osoba została zwolniona. Na rozwiązaniu umowy jest tylko mowa o likwidacji stanowiska pracy. ( z czego druga osoba która zajmowała się tym samym, tylko miała inna nazwę stanowiska, została). Czy można żądać od pracodawcy uzasadnienia? ...
W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy?
Witam. W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy (chodzi o ubezpieczenie na życie)? Mąż zachorował pod koniec lipca, od sierpnia dokumenty złożone u Ubezpieczyciela (potwierdzenie na e-mail). Firma cały czas twierdzi ze brakuję im czegoś. Gdzie i jakie dokumenty mam złożyć żeby to przyspieszyć?...
Wypowiedzenie umowy najmu z prawem do lokalu zamiennego
Proszę o pomoc. Wypowiedzenie umowy najmu z prawem do lokalu zamiennego (wynajmujący niby chce zamieszkać w wynajmowanym lokalu). Wypowiedzenie z terminem 6 miesięcy, ze skutkiem na dzień 30.09.2021. Wynajmujący do tej daty nie wydał lokalu zamiennego, nawet go nie okazał, a wystąpił do Sądu o eksmisję i zapłatę za bezumowne korzystanie z lokalu. Co robić? Jak się bronić? Lokal zamienny został pierwszy raz okazany 29.01.2022, a więc już dużo po...

Wyszukiwarka