Jak wygląda L4 na umowie zlecenie?

Witam, jak wygląda L4 na umowie zlecenie?
anonim cytuj
12-09-2022
Doprecyzuj pytanie

anonim cytuj
12-09-2022
Córka pracuje na umowę zlecenie, dziś jak wstała była cała opuchnięta od zęba, byłyśmy u dentysty i proponował L4 nie brała bo umowę ma niestety zlecenie.

anonim cytuj
12-09-2022
Jeśli ma odprowadzane dobrowolne ubezpieczenie chorobowe to l4 jest wtedy płatne. Łatwo sprawdzić na pue ZUS czy takowe ubezpieczenie ma

anonim cytuj
12-09-2022
Przy podpisywaniu umowy córka zgłosiła u pracodawcy chęć odprowadzania składek na ubezpieczenie chorobowe? Jeśli tak, zwolnienie lekarskie miałaby płatne, jeśli nie zgłosiła, to bezpłatne.

anonim cytuj
13-09-2022
Na umowie zlecenia l4 jest usprawiedliwieniem nieobecności przede wszystkim. Bo jeśli nie wykona zlecenia ze względu na chorobę nie będzie obciążona odszkodowanie. Natomiast zasiłek chorobowy jest zależny od odprowadzanych składek chorobowych. Przy umowie zlecenia są dobrowolne i muszą być odprowadzane przez minimum 90 dni.

anonim cytuj
13-09-2022

Sugerowane Tematy

wniosek o naniesienie korekty
Dobry wieczór, W listopadzie 2019 otrzymaliśmy postanowienie sądu, które dotyczy podziału spadku na 10 spadkobierców. W marcu 2020 jedna ze spadkobierczyń, zorientowała się że jej część jest źle policzona- wkradł się błąd matematyczny. Został złożony wniosek o naniesienie korekty. Zaczęła się pandemia i lockdown, wiec tą sprawą nikt się nie zajął. We wrześniu skontaktowaliśmy się z sądem i okazało się, że nadal nikt nie zainteresował się tym wn...
Całkowita spłata kredytu.
Złożyliśmy deklaracje całkowitej spłaty kredytu hipotecznego, w umowie zapis że ma nastąpić spłata bez dodatkowych kosztów tzn. bez prowizji banku. Bank jednak zabrał prowizję prawie 4tys. Co teraz zrobić?...
Wynajem mieszkania cudzoziemcowi.
Wynajęłam mieszkanie polsko-tunezyjskiej parze, ona Polka on Tunezyjczyk. Zależy im, aby umowa była na nich obojga- ponieważ jemu to jest potrzebne do jakiegoś urzędu ds. cudzoziemców. Zaznaczyli, że będą zgodnie i solidarnie płacić czynsz i wszelkie koszta, oraz zgodnie odpowiadają za mieszkanie. I teraz mam pytanie, bo nigdy nie wynajmowałam cudzoziemcowi- co mi jest potrzebne? Czy on musi mieć paszport, ważną wizę, czy prawo pobytu? Czy jako ...
Zatrudnianie pracowników młodocianych.
Dzień dobry, będę mieć pytanie dotyczące umowy młodocianej czyli umowa o prace w celu przygotowania zawodowego. Dziewczyna jest na drugim roku szkoły zawodowej i odbywa praktykę we wtorki i środy, pozostałe dni to nauka w szkole. Szefowa każe jej obowiązkowo przychodzić w każdą sobotę i pracować całe wakacje czyli lipiec i sierpień jako praktykę, odbyła tez praktykę dwa tygodnie , codziennie przez ferie zimowe. Czy to jest zgodne z przepisami? Wy...

Wyszukiwarka