Jak wygląda L4 na umowie zlecenie?

Witam, jak wygląda L4 na umowie zlecenie?
anonim cytuj
12-09-2022
Doprecyzuj pytanie

anonim cytuj
12-09-2022
Córka pracuje na umowę zlecenie, dziś jak wstała była cała opuchnięta od zęba, byłyśmy u dentysty i proponował L4 nie brała bo umowę ma niestety zlecenie.

anonim cytuj
12-09-2022
Jeśli ma odprowadzane dobrowolne ubezpieczenie chorobowe to l4 jest wtedy płatne. Łatwo sprawdzić na pue ZUS czy takowe ubezpieczenie ma

anonim cytuj
12-09-2022
Przy podpisywaniu umowy córka zgłosiła u pracodawcy chęć odprowadzania składek na ubezpieczenie chorobowe? Jeśli tak, zwolnienie lekarskie miałaby płatne, jeśli nie zgłosiła, to bezpłatne.

anonim cytuj
13-09-2022
Na umowie zlecenia l4 jest usprawiedliwieniem nieobecności przede wszystkim. Bo jeśli nie wykona zlecenia ze względu na chorobę nie będzie obciążona odszkodowanie. Natomiast zasiłek chorobowy jest zależny od odprowadzanych składek chorobowych. Przy umowie zlecenia są dobrowolne i muszą być odprowadzane przez minimum 90 dni.

anonim cytuj
13-09-2022

Sugerowane Tematy

Sprawa alimentacyja.
Kolega twierdzi, że jego była małżonka (są od 5 lat rozwiedzeni) na pozwie o alimenty na dziecko zażądala pitu z urzędu skarbowego i wyciągów z konta. O ile pit z US jest oczywisty o tyle wyciągi z konta nie jestem pewien. Przecież na tych wyciągach jest wszystko, włącznie z wydatkami, które jednak kolega nie chce aby była małżonka je widziała. Może o takie wyciągi wnioskować? A jeśli może to kolega może się nie zgodzić? Dla jasności - kolega...
Co się stanie z długami ?
Jestem dzieckiem alkoholika. Moja mama ciężko pracuje, płaci wszystkie rachunki i utrzymuje mnie, siostrę i cały dom. Ojciec ma w MOPS podpisane dokumenty ze ma się iść leczyć na odwyk do szpitala, ale o pracy nie ma mowy żeby jakąś podjął. Bo co to za praca jak wychodzi rano i idzie zarobić na picie a nie pomoc mamie finansowo czy nawet spędzić z nami czas. Martwię się o mamę bo wiem ze tata kiedyś nabrał pożyczek i ich nie płaci, przychodzą wez...
Ograniczenie praw rodzicielskich.
Witam czy miał ktoś ostatnio sprawę o ograniczenie praw ? Chciałam podpytać jakie sąd zadaje pytania, czego się mniej więcej spodziewać . Przemoc psychiczna , zaniedbywanie ,wyzywanie córki czy warto wchodzić w szczegóły ?...
Czy jest to możliwe by na L4 rozwiązano ze mną umowę?
Mam pytanie, pracuje w ZK praca już mi tak siadła na psychikę że wzięłam L4 od psychiatry. Od znajomych wiem że dyrektor nie był tym zadowolony, wzywa mnie na rozmowę o zaistniałej sytuacji mam obawy że chce mi wręczyć rozwiązanie umowy lub dyscyplinarkę z jakiegoś tam powodu. Czy jest to możliwe by na L4 rozwiązali ze mną umowę ?...

Wyszukiwarka