Jak wygląda L4 na umowie zlecenie?

Witam, jak wygląda L4 na umowie zlecenie?
anonim cytuj
12-09-2022
Doprecyzuj pytanie

anonim cytuj
12-09-2022
Córka pracuje na umowę zlecenie, dziś jak wstała była cała opuchnięta od zęba, byłyśmy u dentysty i proponował L4 nie brała bo umowę ma niestety zlecenie.

anonim cytuj
12-09-2022
Jeśli ma odprowadzane dobrowolne ubezpieczenie chorobowe to l4 jest wtedy płatne. Łatwo sprawdzić na pue ZUS czy takowe ubezpieczenie ma

anonim cytuj
12-09-2022
Przy podpisywaniu umowy córka zgłosiła u pracodawcy chęć odprowadzania składek na ubezpieczenie chorobowe? Jeśli tak, zwolnienie lekarskie miałaby płatne, jeśli nie zgłosiła, to bezpłatne.

anonim cytuj
13-09-2022
Na umowie zlecenia l4 jest usprawiedliwieniem nieobecności przede wszystkim. Bo jeśli nie wykona zlecenia ze względu na chorobę nie będzie obciążona odszkodowanie. Natomiast zasiłek chorobowy jest zależny od odprowadzanych składek chorobowych. Przy umowie zlecenia są dobrowolne i muszą być odprowadzane przez minimum 90 dni.

anonim cytuj
13-09-2022

Sugerowane Tematy

Najem okazjonalny.
Umowa najmu czas określony do 31.08 Właściciel w lipcu poinformowany o chęci zdania mieszkania na koniec lipca. Z racji jego urlopu protokół zdawczo odbiorczy podpisany z dniem 05.08. Czy ma prawo żądać opłaty za czynsz najmu i administracyjny za cały sierpień? Dodam, że z dniem 06.08 wszedł z pracami remontowymi na rzecz swojego mieszkania, ja od dnia podpisania protokołu nie mam już do lokalu żadnych praw. Zdałam komplet kluczy, opróżniłam lo...
Urlop na wypowiedzeniu.
Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?...
Czy zarejestrowanie działalności gospodarczej pod danym adresem uniemożliwia wynajem okazjonalny ?
Czy zarejestrowanie działalności gospodarczej pod danym adresem uniemożliwia wynajem okazjonalny ? Przypadek jest taki: Właściciel mieszkania mieszka na wsi w swoim domu i tam też jest zameldowany, ale ma zarejestrowaną działalność gospodarczą pod adresem mieszkania, które znajduje się w mieście. Jest przedstawicielem handlowym - mieszkanie nie jest wykorzystywane do fizycznej działalności tzn. nie ma tam sklepu, magazynu czy biura obsługi itd....
Ubezpieczenie PZU.
Dzień dobry, mam dodatkowe ubezpieczenie PZU grupowe, które opłacam w pracy. Jest tam zawarty wariant odszkodowania w wypadku śmierci bliskich. Czy należy mi się odszkodowanie z tytułu śmierci teścia - zmarł w XI 2022 r., gdy jestem po rozwodzie z jego synem już od 15 lat? Z teściem utrzymywałam przyjazne kontakty....

Wyszukiwarka