Co zrobić, umowa zlecenie, pracodawca nie wypłacił pieniedzy?

Witam, pracowałam na zlecenie. Pracodawca nie odbiera telefonów i co za tym idzie nie wypłacił pieniędzy za robotę. Jak go zmusić do zapłaty za uczciwie wykonana pracę. Czy sprawę do sądu pracy oddaje się w miejscu zamieszkania pracownika czy siedziby firmy pod którą się pracowało?
anonim cytuj
26-01-2023
Czy wystawiłaś rachunek do umowy zlecenia?

anonim cytuj
26-01-2023
Nie nie wystawiłam żadnego rachunku. Z godnie z zawarta umowa miałam stawkę na godzinę. I po zakończeniu pracy wysłałam listę obecności z godzinami pracy bo taki był wymóg. I cisza.

anonim cytuj
26-01-2023
Zgodnie z przepisami obowiązkiem zleceniobiorcy jest wystawić rachunek dla zleceniodawcy. Wystaw rachunek i prześlij mailem lub pocztą.

anonim cytuj
26-01-2023
Dziękuję.

anonim cytuj
26-01-2023
Jaka to była praca? ile trwała? za jaki okres zleceniodawca nie wypłacił wynagrodzenia? żadnego czy jakiejś części? jak zleceniodawca argumentuje niewypłacenie wynagrodzenia?

anonim cytuj
26-01-2023
W ogóle nie argumentuje po prostu nie ma z nim kontaktu. Wykładałam towar w markecie pod jego firma. Kilka dniówek ale ciężko pracowałam i należy mi się wynagrodzenie.

anonim cytuj
26-01-2023
Jaki termin wypłaty określono w umowie? kiedy minął?

anonim cytuj
26-01-2023
21.01.23

anonim cytuj
26-01-2023
Możesz zatem powiadomić PIP o braku wypłacenia stawki minimalnej dla umowy-zlecenia.

anonim cytuj
26-01-2023
Dziękuję tak zrobię.

anonim cytuj
26-01-2023
Będzie szybciej niż w sądzie, bezpłatnie i jest nadzieja, ze skutecznie.

anonim cytuj
26-01-2023
Pierwszym krokiem powinno być wstawienie rachunku, potem sąd cywilny. Sąd pracy nie ma tu zastosowania, bo nie miała Pani pracodawcy.

anonim cytuj
26-01-2023
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
26-01-2023

Sugerowane Tematy

Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone, co może mi za to grozić?
Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone ogólnie nie zdatne do jazdy w aucie znaleziono dragi całe szczęście nie moje koszta naprawy są spore dziś przyjechała policja ale nikogo nie było w domu wiadomo co może mi za to grozić?...
kto moze przejrzec akta w prokuraturze?
Moja siostra jest podejrzana o popelnienie przestępstwa. Nie ma jej aktualnie w kraju, ale rozmawialem z nią przez WhatsApp, i ona nie wie czego oni w ogole moga od niej chciec z tej prokuratury. W zwiazku z tym moje pytanie. Czy moge ja pojsc do prokuratury i czy udostepnia mi akta sprawy do przejrzenia?...
Skarga na adwokata.
Chcialbym zlozyc skarge na adwokata za nieuzasadnione wypowiedzenie pelnomocnictwa. Zaplacilem za calosc ponad 11 lat temu za sprawe o podzial czesci wspolnych to jest suteren i poddasza w budynku. Posiadam emaile w ktorych adwokat domaga sie oplaty w calosci bo inaczej nie podejmie sie tej sprawy. Na dzien dzisiejszy sprawa poszla do Sadu Okregowego poniewaz zlozylem pismo odwolawcze od postanowienia wstepnego a moj adwokat zlozyl wypowiedzenie...
Samowola budowlana.
Mieszkam na dużym osiedlu, mamy wspólnotę mieszkaniową. Na osiedlu znajduje się plac zabaw. Pewna grupa mieszkańców postanowiła na placu zabaw dobudować piaskownicę co też uczyniła. Przywieźli własne materiały, sprzęt, piasek i w jeden wieczór wykopali dół, wypełnili piaskiem i ogrodzili. Pytanie jakie się rodzi to czy taka ingerencja w części wspólne może nieść za sobą jakieś nieporządane skutki? Zastanawiamy się czy np. w przypadku wypadku ub...

Wyszukiwarka