626kpc

Artkul626 co oznacza
Pablo82 cytuj
12-09-2021
Artyku626

anonim cytuj
12-09-2021

Sugerowane Tematy

Uznanie ojcostwa.
Zależy mi, żeby spojrzał na sytuację jeszcze jeden prawnik. Urodziłam się w 1991 roku. Moja mama nie była pewna kto jest ojcem, gdyż w okresie koncepcyjnym współżyła z dwoma mężczyznami. 1. Nazwijmy go Dariusz, z nim matka współżyła 6.01.1991. Nigdy nie przyznał się do mnie i nie dał się zbadać. Z racji lat dawnych, testowano tylko krew. Nigdy nie stawił się na badanie. Stwierdzono w tym przypadku domniemanie ojcostwa. Zmarł w 2004 roku. 2. ...
Renta
Renta dla dziecka Witam, proszę o pomoc. Jestem w ciąży i dziecko zaraz przyjdzie na świat. Mój partner popełnił samobójstwo w Holandii. Chodzi o ustalenie ojcostwa i przyznanie dziecku renty. Sekcja zwłok oraz próbki DNA zostały pobrane przez holenderska policję. Natomiast później został przewieziony do Polski i skremowany, pochowano go w Polsce. 1.Czy holenderska policja wyda próbki DNA aby móc ustalić ojcostwo ? 2. Co robić jeżeli nie...
Czy musze podać powód przy zrzekaniu się spadku?
Cześć Mój ojecic zmarł 25.wrzesnia tego roku. Mam już akt zgonu i chciałabym napisać do sądu o zrzeknięcie sie majątku po nim. Był bezdomny i niczego nie miał oprócz długów zapewne. Nie miałam z nim żadnego kontaktu od kilkunastu lat, był pozbawiony praw do mnie kiedy byłam nieletnia. Czy ja mogę napisać o odrzucenie spadku bez żadnego powodu? Nie minęło jeszcze pół roku i już nie wiem czy mam powody jakieś pisać i czy bez nich sąd przyjmie mó...
Zmiana terminu wykonania.
Czy zapis w umowie że prace mogą być przesunięte ze względu na złe warunki atmosferyczne, które są typowe dla danej pory roku (firma się tłumaczy ujemnymi temperaturami w zimie) ma moc prawną. Czy można rozwiązać umowę z taką firmą? Ta zima raczej odbiega od typowych zim bo jest cieplejsze. Z góry dziękuję za odpowiedzi....

Wyszukiwarka