Głośna muzyka u sąsiada

Od jakiegoś tygodnia. Sąsiad słucha strasznie głośno muzyki i mi to przeszkadza, tylko że słucha jej gdzieś od 19 gdzie po pracy chce odpocząć czy nawet w spokoju chce spędzić wieczór. Gdyby była to normalna muzyka to bym jeszcze zrozumiała, a nie bas na cały regulator żeby wszystko podskakiwało.
Czy mogę coś z tym zrobić czy niestety nie?
anonim cytuj
25-01-2021
Kodeks wykroczeń:
Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 3. Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

Czy mogę zostać oskarżony o zniesławienie za opinię wyrażoną na forach internetowych?
Mam pewien problem związany z wypowiedzią, którą umieściłem na jednym z forów internetowych. Otóż, jakiś czas temu wziąłem udział w dyskusji na temat pewnej firmy, która moim zdaniem nieuczciwie traktowała swoich klientów. Byłem bardzo niezadowolony z usług, które otrzymałem od tej firmy i chciałem podzielić się swoją opinią z innymi. W moim poście użyłem dość mocnych słów i wyraziłem swoje rozczarowanie jakośćią usług, którą otrzymałem. Może ...
Przestępstwo internetowe
Witam! Sprawa wyglada tak, ze rok temu złożyłam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa internetowego. Zostałam oszukana na 500zl. Płaciłam pobraniowo przy kurierze problem w tym ze nie pozwolił mi otworzyć paczki i dlatego skończyło się to tak jak się skończyło. Tego samego dnia zgłosiłam oszustwo na komisariacie i pieniądze zostały zatrzymane na poczcie do czasu rozwiązania sprawy. Po roku dostałam informacje o zakończeniu śledztwa a raczej j...
List polecony z sądu
Mam taki problem. Osoba w wieku 93 lat i mająca problemy z poruszaniem czekała na list z Sądu. Pech chciał, że listonosz przyszedł, gdy byla przez krótka chwilę sama i kiedy udało jej się dojść do drzwi domofon przestał dzwonić. Na poczcie usłyszeliśmy, ze opcja dostarczenie powtórne na życzenie za opłatą działa tylko w przypadku zwykłych poleconych. Czy można cos zrobić, żeby pismo z sadu po powrocie do niego nie błąkało się gdzieś w nieskonczon...
Czy ma znaczenie przy orzekaniu o winie rozpadu związku, kto składa pozew o rozwód?
Czy ma znaczenie przy orzekaniu o winie rozpadu związku, kto składa pozew o rozwód? Czy nie ma to zadnego znaczenia? W małżeństwie była zdrada (zona ma dowody na zdradę przez męża), ale zona w związku tez robiła mężowi piekło nie zdrada ale innymi rzeczami (tu brak dowodów do sądu). Czy jeśli po zdradzie, to mąż wystąpi pierwszy o rozwód, to czy są większe szanse ze rozwód nie będzie z jego winy mimo ze to on zdradził, czy nie ma to komplet...

Wyszukiwarka