Reklamacja obuwia.

Zakupiłam pod koniec styczni 2023 roku obuwie - kozaki skórzane. Chodziłam w nich do końca sezonu, czyli mniej więcej 1,5 miesiąca. Po sezonie, zabezpieczone obuwie trafiło w pudełku na przechowanie. W połowie grudnia 2023, buty wróciły do użytku, ale po pierwszej „chlapie” okazało się, że przecieka lewy but. Złożyłam w sklepie reklamację, buty trafiły do producenta, który uznał reklamację i zadeklarował naprawę. Buty wróciły, zaczęłam ich ponownie używać i po raz kolejny przy zimowej aurze, nie dość że but lewy dalej przeciekał, to jeszcze prawy do niego dołączył.
Buty znów trafiły do reklamacji, producent ponownie podjął się naprawy obuwia. Buty wróciły.
Dziś ponownie pogoda typu „chlapa” - but prawy przecieka…
Czy mogę w takiej sytuacji skutecznie zarządzać wymiany na pełnowartościowy produkt? Już przy pierwszej i drugiej reklamacji zaznaczałam, że chcę otrzymać pełnowartościowy nowy produkt.
Obecnie po dwóch naprawach but wygląda nieładnie, stracił swój kształt, wygląda jakbym bokiem chodziła…
Nie wiem czy mogę skutecznie powołać się na konkretny przepis, który wymusi wymianę wadliwego towaru na nowy, pełnowartościowy, żeby but kolejny raz już nie był naprawiany?
anonim cytuj
07-02-2024
Jeśli reklamacje były składane z tytułu niezgodności z umową i dwa razy nieskuteczne, to przysługuje Pani prawo do odstąpienia od umowy z tytułu niezgodności towaru z umową. Podstawa prawna art. 43e ust. 1 pkt. 3 ustawy o prawach konsumenta.

anonim cytuj
07-02-2024
To jeśli jako konsument nie wskazała Pani bezpośrednio na reklamację z gwarancji, to należy przyjąć, ze była z tytułu niezgodności towaru z umową. W takiej sytuacji może Pani odstąpić od umowy na postawie art. 43e ust. 1 pkt. 3 ustawy o prawach konsumenta.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

obowiązki przed rozwodem
Witam Kolezanka odeszla wraz z dziecmi od przemocowego meza Obecnie mieszka u kolezanki Za tydzien ma wynajac mieszkanie I zlozyc papiery rozwodowe Zaznaczam ze zarowno ona jak i dzieci boja sie meza Pytanie mam nastepujace Czy gdy jeszcze nie ma papierow rozwodowych a zmieni miejsce zamieszkania ma obowiazek podac adres mezowi?A jesli tak czy ma obowiazek wpuscic go do tego mieszkania(o co napewno bedzie zabiegal pod pretekstem sprawdzenia warun...
Podstawa prawna do złożenia reklamacji w banku-utrata pieniędzy.
W dniu wczorajszym zostałam oszukana na olx. Wystawiłam ogłoszenie na OLX w sprawie sprzedaży. Odezwała się do mnie kobieta na whatsappie, że jest chętna na zakup i załatwi kuriera. Kazała mi wejść w link, który wyglądał jak strona inpostu, wybrałam swój bank i poproszono mnie o imię, nazwisko, hasło. Pani powiedziała, że przelew powinien dojść wieczorem. Po jakiejś godzinie ponownie do mnie napisała, że transakcja się nie powiodła i ponownie kaz...
Licytacja komornicza.
Otóż mam problem, a mianowicie chcę kupić nieruchomość rolną zabudowaną z licytacji komorniczej. Nieruchomość ta jest niezamieszkała od około 10 lat i na posesji stoi stary wrak samochodu z tablicami rejestracyjnymi z tego co się zorientowałem na operacie szacunkowym i na zamieszczonych tam zdjęciach z 2009 roku i obecnie 2023 to samochód stoi tam przez cały ten okres lekko 14 lat. I tutaj jest moje pytanie jak go usunąć z tej posesji o ile wysze...
Właściciel wymienił zamki w drzwiach
Dzień dobry. Mam problem z wynajmującym mieszkanie. Dokładnie 4 dni się opóźniłem z zapłatą za mieszkanie. W tym czasie nie było mnie w domu bo leżałem chory i w tym samym czasie właściciel mieszkania wymienił zamki do drzwi i nie chcę oddać moich ubrań i innych rzeczy. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę wejść do mieszkania z policją i ślusarzem? Chodzi mi tylko o ubrania i bieliznę bo resztę rzeczy takich jak tv i inne chcę zostawić wł...

Wyszukiwarka