Kwarantanna a L4.
Mąż dostał skierowanie na wymaz pod kątem covid, co skutkowało automatycznym zwolnieniem lekarskim. Wynik był negatywny, więc został z kwarantanny zwolniony. Jednak zakład pracy już w momencie, gdy mąż został skierowany na test, dostał od sanepidu informację, że pracownik przebywa przez kolejne 10 dni na kwarantannie. O tym że została ona skrócona, pracodawca nie dostał żadnej informacji.
Czy to oznacza, że przerwanie kwarantanny nie jest równoznaczne ze skróceniem L4?
Pracodawca powinien otrzymać pismo z sanepidu że pracownik przebywa na kwaranrannie do momentu uzyskania ujemnego wyniku testu. Czy pracodawca na pewno dostał informację że to 10 dni? Bo to trochę dziwne negatywny wynik testu zwalnia z kwarantanny tym samym anuluje się L4
anonim cytuj
07-11-2020
obecnie nie musi mieć pracodawca żadnych zwolnień ani informacji gdyż ze strony ZUS może sobie takowe pobrać. Tam trzeba by było sprawdzać jaki jest status (tam tez może być zmieniona data lub kwarantanna anulowana)
Witam może ktoś będzie w stanie pomóc co zrobić . Brat mieszka w bloku i ma 2 psy jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada i już kilka razy wzywał straż miejska był też na wizycie patrol Animals psy są zadbane żadnych uwag . Sąsiad raz już napisał na drzwiach cyt ,, ucisz te psy kur .... ,, Były też liściki na temat uciszenia psów . Była policja dzielnicowy i nic wczoraj brat poszedl po psy i wyszedł wieczorem pod jego nieobecność sąsiad zadzwo...
Pracodawca chcąc zmienić warunki umowy podsunął do podpisania porozumienie zmieniające warunki pracy i płacy (z całego etatu na 1/2). Pracownik napisał że nie wyraża zgody na zmianę warunków i oddał pismo pracodawcy. Ten twierdzi że jest to równoznaczne z rozpoczęciem okresu wypowiedzenia. Pytanie czy pracodawca nie powinien wręczyć pracownikowi dokumentu - wypowiedzenia. Czy brak zgody na porozumienie zmieniające jest równoznaczne z wypowiedzeni...
Witam, odziedziczyłam po zmarłym bracie mieszkanie, sprawa spadkowa była w zeszłym roku w marcu, nie zgłosiłam do urzędu gminy zmiany właściciela ( głupota i całkowite zaćmienie umysłu) i cały czas opłacałam podatek na brata. Nie ma żadnych zaległości. Byłam już w urzędzie dostałam druki IN-1 i IN-3 do wypełnienia, nic nie załatwiłam bo pani która się tym zajmuje jest na zwolnieniu lekarskim i chyba nikt jej nie zastępuje. Nie bardzo wiem jak z...
W styczniu tego roku zmarła moja mama. Spadek został podzielony między mnie i siostrę (jedyne dzieci a mąż babci zmarł już wcześniej). Wiem że mama miała 100 tyś zł (sama mnie o tym informowała w 2019 roku po śmierci ojca). Siostra poinformowała mnie żebym tych pieniędzy nie szukał bo mama przekazała te pieniądze jej córce na święta w 2020 roku (nie było żadnego przelewu itp. po prostu rzekomo spakowała gotówkę do torby i wręczyła jej w podarku)....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: