kwarantanna - umowa zlecenie

Cześć, gdy pracuję na umowę zlecenie i będę na kwaratannie to za ten czas należą mi się pieniążki???
anonim cytuj
02-11-2020
jeżeli na zleceniu była odprowadzana dobrowolna składka chorobowa to tak będzie wypłacony zasiłek chorobowy

anonim cytuj
02-11-2020
czy składka zdrowotna też się liczy?

anonim cytuj
02-11-2020
nie.
Składka zdrowotna to nie składka chorobowa.

anonim cytuj
02-11-2020

Sugerowane Tematy

Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Problemy z płatnością i z kontaktem.
Witam, Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Umowa najmu okaznalnego oraz dokument że poddają się dobrowolnie egzekucji komorniczej. Okazało się, że w momencie podpisania umowy, Pani była w ciąży więc jest już teraz dwoje dzieci o czym nie wiedziałam. Od początku roku zaczęły się problemy z płatnością i z kontaktem z najemcami. Były to opóźnienia dwa, trzy dni. Aktualnie opóźnienie wynosi 3 tyg. I nie zanosi się aby zostało to opłacone. Każdeg...
Podział majątku
witam. w 2005 roku zmarł mój ojciec i został dokonany podział majątku pomiędzy mnie, mamę, a moją siostrę. dwa lata temu mama związała się z wdowcem, który posiada dwóch synów. mama w tym roku z partnerem zamierzają się pobrać i w związku z tym mam pytanie jak wygląda podział majątku w sytuacji gdy umiera jedno z małżonków, konkretnie chodzi o to czy mój i siostry dom - z pierwszego małżeństwa matki wchodzi w masę spadkową do podziału z synami z ...
zaświadczenie zwalniające z zakrywania ust i nosa (egzamin)
Dzień dobry, zwracam się do Państwa z pewną kwestią. Na wstępie zaznaczę, że POSIADAM ZAŚWIADCZENIE lekarskie zwalniajace mnie z jakiegokolwiek zasłaniania twarzy. Otóż mając dzisiaj egzamin w ZORDZIE(oczywiście pokazałam zaświadczenie), Pan egzaminator nie chciał mnie dopuścić do egzaminu bez maski. - ma takie prawo? Mimo posiadania zaświadczenia? Inni egzaminatorzy twierdzili, że nie, ale on twardo stał przy swoim. Jeśli miał takie prawo - ...
Czy mogę wycofać się ze sprzedaży produktu?
Witam. Proszę o informację czy sprzedając przez internet jako osoba fizyczna mam prawo wycofać się ze sprzedaży i nie wysłać towaru gdy kupujący oświadczył, że zrobił przelew. Na grupie sprzedażowej wystawiłam przedmiot jak się okazało w rażąco niskiej cenie. Kilku grupowiczów po fakcie poinformowało mnie o realnej cenie. Towar wystawiłam za 5 % jego wartości. Proszę o informację i podstawę prawną czy muszę wysłać towar....

Wyszukiwarka