Wypowiedzenie umowy o pracę.

Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
anonim cytuj
05-12-2023
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.

anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...

anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.

anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?

anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy.
2.03 rozwiązano ze mną umowę o pracę na czas nieokreślony. Tego samego dnia dostałem "zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy". Oba dokumenty podpisane przez kierownika lokalu. 6.04 (wczoraj) zadzwoniono do mnie z tej firmy i nakazano wrócić do pracy, bo ten, który dał mi rozwiązanie umowy i zwolnienie z obowiązku nie miał upoważnienia do wystawienia mi takiego zwolnienia. Powiedziano mi, że jeśli nie przyjdę do pracy, to mi nie zapł...
Po wygranych w sprawach sądowych z ZUS
Wygrałem sprawy sądowe z ZUS (w sprawie rekompensaty do emerytury za pracę w warunkach szkodliwych) w pierwszej i drugiej instancji (Sąd Apelacyjny odrzucił apelację ZUS). - czy (i ew. od kogo) dowiem się o ewentualnej kasacji ZUS, - zakładając, że ZUS nie złoży kasacji, ile czasu ma ZUS na realizację wyroku ew. czy muszę składać jakieś pisma/wnioski do ZUS w tej sprawie...
Ważność aneksów a nowa umowa o pracę
Czy zawarte wcześniej aneksy do umowy o pracę są ważne w kontekście zawarcia nowej umowy na czas określony? Z uwagi na ZUZP i negocjacje ze związkami pracodawca poinformował o przyznaniu podwyżki od 1.04 br. 11.04 zgodnie aneksowano umowę. Dokument nie wskazywał której umowy dotyczy (dobiegającej końca czy nowej od 01.05 br.). Użyto formuły: "od dnia 01.04.2025 r. wynagrodzenie wynosić będzie" oraz "pozostałe warunki umowy o pracę ...
Zadatek a zerwanie umowy.
Teściowie podpisali bardzo nie korzystną dla siebie umowę sprzedaży mieszkania. Podpisali umowę przedwstępną w biurze nieruchomości i w umowie jest informacja o zadatku 10000zł. Chcą zrezygnować z transakcji co wiążę się oczywiście z podwójną zapłatą zadatku. I teraz mam 2 pytania. Czy jest jakaś szansa na to, żeby tylko oddać kupującym ich 10000zł ? Drugie pytanie natomiast mam takie iż Pani z biura domaga się po zerwaniu umowy przedwstępne...

Wyszukiwarka