Wypowiedzenie umowy o pracę.

Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
anonim cytuj
05-12-2023
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.

anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...

anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.

anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?

anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Rozwiązanie umowy przed czasem, spłacanie kary w ratach.
Mam umowę z firmą x na pozycjonowanie strony. Zaczęło się całkiem ciekawie, frazy z dalekich pozycji szybko wpadły do top10, a umowa obowiązywała stałą kwotę 400zł na wszystkie frazy przy pozycjach 1 - 10. Im dalej to trwa tym jest gorzej, więc zwyczajnie widzę, że kasują co miesiąc po 400 netto, a nic dalej nie robią, bo pozycje od ponad pół roku z pierwszej piątki zleciały już na 8 czy 9 miejsce. Mogę ją wypowiedzieć, a wykonawca może żądać o...
Czy można płacić alimenty do ręki z pokwitowaniami?
Witam. Mam problem i nie wiem co robić. Moja matka miała przeze mnie założoną sprawę w lipcu o niepłacenie alimentów. Wyrok był taki iż jeśli dalej nie będzie płacić to dostanie 8 miesięcy więzienia. Dzisiaj do mnie zadzwoniła z informacją, że chce płacić alimenty do ręki a ja mam jej wydawać pokwitowania i podobno muszę zgłosić to do mopsu. Taki pomysł podobno podrzuciła jej kuratorka. Szczerze mówiąc, nie chce przyjmować tych alimentów do ręki...
Zwolnienie chorobowe w trakcie wypowiedzenia.
Złożyłem w pracy wypowiedzenie (obowiązuje mnie miesięczne wypowiedzenie) muszę pracować do 31 marca, kierownik robi mi pod górkę albo gada takie rzeczy że czuję się mobbingowany. Czy jak pójdę od 1 marca na zwolnienie od psychiatry na cały miesiąc, to pracodawca może mi coś zrobić ? Zgłosić mnie gdzieś ?...
Pozew przeciw byłemu pracodawcy
Wystosowałem pozew przeciw byłemu pracodawcy o zapłatę zaległego wynagrodzenia. Otrzymałem pismo z kancelarii adwokackiej reprezentującej owego pracodawcę, w którym pozwana (pełnomocnik pracodawcy) uznaje moje roszczenia oraz proponuje UGODĘ (wypłatę zaleglego wynagrodzenia bez odszkodowania w terminie do 2 miesięcy). Czy warto przystać na tę ugodę, jeśli pracodawca od wielu miesięcy obiecuje wypłacenie zaległości nie realizując tych obietn...

Wyszukiwarka