Wypowiedzenie umowy o pracę.

Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
anonim cytuj
05-12-2023
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.

anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...

anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.

anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?

anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

jak liczyć urlop w sytemie 12 godzinnym?
jak powinien być liczony urlop w systemie pracy 12 godzinnym proszę o jakiś akt prawny który to reguluje. jeszcze jedno pytanie ile weekendów może przepracować osoba mająca umowę o pracę na m.c.pazdziernik zaplanowano mi 6 dni pracy w weekendy jestem osobą niepełnosprawną w stopniu umiarkowanym...
Postanowienie o zawieszeniu śledztwa.
Witam, w dniu 19.07.2017 roku wydano postanowienie o przedstawieniu zarzutów z artykułów 56,61,62 kks. Już 22 maja 2018 roku wydano postanowienie o zawieszeniu śledztwa ze względu na niemożność przesłuchania świadków. Natomiast w dniu 28 kwietnia 2020 roku ponownie wydano postanowienie o kontynuacji zawieszenia śledztwa z tego samego powodu ( braku możliwości przesłuchania świadka). I tak od przedstawienia zarzutów minęło już 6 lat, a sprawa dot...
Czy należy mi się dzień wolny za święto w sobotę?
Witam, czy pracownik przebywający za zwolnieniu od 4 do 12 stycznia ma prawo do dnia wolnego za 6 stycznia? Znalazłam takie odpowiedzi: "Dodatkowy dzień wolny nie przysługuje jednak osobom, które są w tym dniu na zwolnieniu chorobowym, zasiłku macierzyńskim czy urlopie bezpłatnym." " Jeśli pracownik przebywa na zwolnieniu lekarskim, które obejmuje okresem swojego trwania również święto przypadające w sobotę, to nie traci on praw...
Czy przewoźnik może zakazać używania telefonów komórkowych?
Dzień dobry, Dziś byłam świadkiem ciekawej sytuacji w busie pewnego prywatnego przewoźnika. Mianowicie kobieta rozmawiająca przez telefon (w momencie, kiedy bus jeszcze stał na stanowisku tj. kierowca nie był w trakcie jazdy) została przez niego dosyć perfidnie upomniana, że ma natychmiast przestać rozmawiać gdyż w busie obowiązuje "zakaz używania telefonów komórkowych" po czym kierowca wskazał palcem na stosowną naklejkę umieszczoną n...

Wyszukiwarka