Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.
anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...
anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.
anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?
anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.
Jestem zatrudniony na 0,5 etatu czyli tak na logikę powinienem pracować 4 godziny dziennie. Po raz kolejny w nowym grafiku na listopad ani razu nie mam dnia z czterema godzinami w pracy. Ja rozumiem: jestem zatrudniony w równoważnym systemie czasu pracy, ale czy to nie jest przesada ? A może wręcz mobbing: bo to wpływa na moje życie bo już kilka lat temu odrzuciłem z przyczyn właśnie osobistych propozycję przejścia na 0,75 etatu....
Witam, mam pytanie odnośnie obywatelstwa dla córki, mama jest francuska, wiec aktualnie posiada paszport francuski, urodziła sie w UK wiec przysługuje jej również obywatelstwo angielskie, z tego co nam tłumaczono to wystarczy wypełnić dokument i wyslac a paszport przyjdzie do domu pocztą, jednak obawiam sie ze nie dostanie wtedy obywatelstwa polskiego ponieważ ktos mi mówił ze mozna posiadac tylko dwa obywatelstwa... Czy jest sens robić wogole po...
Sytuacja taka ?
Pracodawca nie wezwał pogotowia do kobiety która miała ponad 200 tętna, kobieta prawie zeszła na kuchni… szef stwierdził ze „przejdzie jej” Oraz ze on nie jest zobowiązany do tego aby wyzywać pogotowie bo „nie ma po co wyzywać i tak nie przyjedzie” jak to sobie zażartował ?
Te osobę koleżanka zwiozla do domu i jej facet wezwał pogotowie. Trafiła do szpitala i znajduje się tam w złym stanie. Czy można pociągnąć pracodawcę do od...
Witam, zmarł mój ,,tata" (w świetle prawa całkowicie obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem) zostawił testament w którym przepisał mi swoją połowę majątku. Żyliśmy normalnie jak rodzina, pomagałam mu przez całe życie i całą chorobę, itd. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek? Czy jest jakaś możliwość żebym mogła starać się o zmniejszenie tej kwoty? Nie stać mnie na tak duże sumy (mam duży kredyt na głowie) a dalsza rodzina t...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: