Wypowiedzenie umowy o pracę.

Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
anonim cytuj
05-12-2023
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.

anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...

anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.

anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?

anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Oddalenie zażalenia, co dalej?
Proszę o informację, co należy zrobić w przypadku umorzenia postępowania o wszczęcie, śledztwa przez prokuraturę rejonową, następnie podtrzymanie decyzji przez sąd rejonowy w złożonym zażaleniu. Sprawa dotyczy fałszowania dokumentów dla potrzeb sądu przez urzędników publicznych. Sprawa poważna i zależy mi aby taką patologię układu napiętnować. W związku z tym, że tzw. wszystkie drogi teoretycznie zostały zamknięte, to podobno istnieje tryb nadzwy...
L4. Czy pracodawca ma obowiązek wliczyć mi do zwolnienia także weekendy oraz dni wolne
Dzień dobry, przebywałem na zwolnieniu lekarskim 25 dni, po przebytym zabiegu. Z tego co wyczytałem, pracodawca ma obowiązek wliczyć mi do zwolnienia także weekendy oraz dni w których grafikowo bym nie pracował, czy mogę prosić o konkretną podstawę prawną tego, abym mógł to przedstawić pracodawcy? Gdyż niestety zwolnienie zostało mi policzone jedynie w tygodniu. Drugie moje pytanie, zarabiam najniższą krajową(na umowie i w rzeczywistości) czy od ...
Urlop na żądanie.
Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pra...
Alimenty na rodzica.
Witam mam pytanie. Czy matka, która miała zabrane prawa rodzicielskie, nie płaciła alimentów bo nie miała dochodów ( alimenty były wypłacane przez fundusz alimentacyjny ) może pozwać nas, jako dorosłe córki o płacenie jej alimentów ?...

Wyszukiwarka