Wypowiedzenie umowy o pracę.

Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
anonim cytuj
05-12-2023
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.

anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...

anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.

anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?

anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Czy można wziąć kredyt w trakcie rozwodu?
Dzień dobry. Jestem w trakcie składania pozwu o rozwód i kompletowania dokumentów. 15 lat małżeństwa. Trójka Dzieci. Ja pracuje na pół etatu na umowę o pracę od września 2023. Brak rozdzielności majątkowej, osobne konta. Mąż prosi mnie o wstrzymanie się z pozwem, ponieważ on chce wziąć kredyt na firmę (własna działalność) na zakup partycypacji TBS. Ja się na ten kredyt nie zgadzam i z niczym nie mam zamiaru się wstrzymywać. Czy on może zaciągać k...
Koszty zastępstwa procesowego
Koszty zastępstwa procesowego to są koszty które mimo sprawy wygranej się ponosi czy są przez przegranego pokrywane ?...
Wspieram rodzeństwo finansowo, jak i kiedy zgłosić to do urzędu skarbowego
Dzień dobry, Co miesiąc wypłacam trójce młodszego, studiującego rodzeństwa po 1000 zł na konto każdego. W jaki sposób zgłosić to do urzędu skarbowego i kiedy? Czy tytule muszę wpisywać słowo „darowizna”? Będę wdzięczny za odpowiedź....
Pożyczka na moje dane.
Cześć. Jak udowodnić że nie Ja wziąłem pożyczkę w parabanku jakimś w Internecie? Ktoś wziął pożyczkę na Mój PESEL i imię i nazwisko prawdopodobnie jakiś haker wykradł te dane i miejsce zamieszkania też. Sprawa zgłoszona na policję. Czy ciężko wygrać sprawę z parabankiem? To oni przecież nie zrobili odpowiedniej weryfikacji. Proszę wypowiedzieć się ktoś kto jest w temacie lub był. Nie ma nawet jak się skontaktować z tym parabankiem bo tylko adre...

Wyszukiwarka