Wypowiedzenie umowy o pracę.

Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
anonim cytuj
05-12-2023
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.

anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...

anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.

anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?

anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Umowa najmu okazjonalnego z firmą.
Witam, wynajmuję mieszkanie. Dostałam ofertę od firmy, która chce wynająć ode mnie moje mieszkanie. Czy mogę z nimi podpisać umowę Najmu Okazjonalnego? Czy na podstawie umowy najmu zwykłego, nieokazjonalnego mogę płacić podatek ryczałtem?...
Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas
Witam. Mam nadzieje, ze moge sie tu Panstwa zapytac. Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas, czy konkretna ilość razy, zanim dostane umowę na czas nieokreślony?...
Odszkodowanie z ubezpieczenia gospodarczego
Dzień dobry. Proszę o pokierowanie co mogę zrobić. Odwiedziła mnie moja Mama w moim gospodarstwie rolnym . Niestety schodząc że stopnia w altanie ( wiatrołap) zahaczyła nogą o pojemnik z popiołem - upadła i złamała rękę w nadgarstku. Czy jest opcja by otrzymała jakieś odszkodowanie z ubezpieczenia gospodarczego? Wiele się nameczyla i nacierpiala przez ten nieszczęśliwy wypadek...
Pozew przeciw byłemu pracodawcy
Wystosowałem pozew przeciw byłemu pracodawcy o zapłatę zaległego wynagrodzenia. Otrzymałem pismo z kancelarii adwokackiej reprezentującej owego pracodawcę, w którym pozwana (pełnomocnik pracodawcy) uznaje moje roszczenia oraz proponuje UGODĘ (wypłatę zaleglego wynagrodzenia bez odszkodowania w terminie do 2 miesięcy). Czy warto przystać na tę ugodę, jeśli pracodawca od wielu miesięcy obiecuje wypłacenie zaległości nie realizując tych obietn...

Wyszukiwarka