Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.
anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...
anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.
anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?
anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.
Złożyłem kilka dni temu wypowiedzenie umowy o pracę z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia. Właściciel w dniu dzisiejszym kazał się spakować, oddać sprzęt i opuścić firmę. Nie dostałem żadnego dokumentu do podpisania ani informacji czy mam iść na urlop który mi pozostał itd. Co mam zrobić żeby było dobrze? Nie chce dostać dyscyplinarki bo np. na drugi dzień nie stawiłem się z pracy. Czy mogę się domagać jakiegoś papieru do podpisania żeby się zabe...
Witam. Mam pytanie czy moja była małżonka ma obowiązek o powiadomieniu mnie, że chodzi prywatnie do psychologa oraz psychiatry z dzieckiem i czy muszę ewentualnie wyrazić na to zgodę ? Nadmiernie, że moja ex wymyśla dziecku różne choroby i cuda. Gdy zażądałem wyników badań to ich nie otrzymałem. Przepraszam raz otrzymałem lecz gdy pokazałem je lekarzowi to stwierdził, że po tych wynikach nie wynika nic żeby dziecko miało tę dolegliwość/ chorobę....
Witam , mam problem , kupiłem auto z wadą ukrytą , odstąpiłem od umowy , sprzedawca nie odbierał pism , nie reagował , sprawę przegrał , teraz zakłada mi sprawę o bezumowne korzystanie z samochodu, poradźcie proszę co mam robić....
Czy możemy zrobić między sobą podział majątku bez udziału notariusza? Jesteśmy 4 miesiące po rozwodzie. Chcemy rozpisać że jeden samochód biorę ja, drugi on. A wspólna działkę zostawić bo co do niej, to nie możemy się dogadać....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: