Wypowiedzenie umowy o pracę.

Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
anonim cytuj
05-12-2023
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.

anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...

anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.

anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?

anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Samochód zastępczy z OC sprawcy.
Dzień dobry, 03.01.2024 r. miałem kolizję nie z mojej winy, od 05.01.2024r miałem samochód zastępczy z OC sprawcy, do dnia 22.01.2024r. Uznano szkodę całkowitą mojego auta i wypłacono mi odszkodowanie pomniejszone o wartość wraku, pieniądze wpłynęły na konto po południu 15.01.2024r. Dziś przyszło pismo od likwidatora szkody PZU w którym stwierdzają że samochód zastępczy z OC sprawcy należał mi się tylko do 16.01.2024r (czyli dzień po wypłaceniu ...
Czy powinnam dostać odprawę?
Dnia 31 sierpnia otrzymałam wypowiedzenie z pracy, umowa na czas nieokreślony. Przyczyną jest likwidacja stanowiska pracy. Następnego dnia dostałam l4 które mam do 16 października. 30 września formalnie zakończyłam pracę. Moje pytanie czy pracodawca nie powinien wypłacić mi z ostatnim dniem ekwiwalentu za niewykorzystany urlop ? Czy wgl nie powinien do tego dnia się ze mną rozliczyć? Powinnam dodatkowo otrzymać odprawę, mam rację?...
jak dzieli się majątek po śmierci rodziców?
Podział na pół, ewentualnie zwrot nakładów, które siostra być może poniosła np. na remont tego domu. Ale sam meldunek nie daje absolutnie żadnych praw, to tylko informacja kto gdzie mieszka (teoretycznie) - macie takie samo prawo do spadku i do tego domu....
Przedłużenie zakazu zbliżania.
Czy po rozwodzie można wnioskować o przedłużenie zakazu zbliżania?...

Wyszukiwarka