Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.
anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...
anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.
anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?
anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.
Dzień dobry. Jestem w trakcie składania pozwu o rozwód i kompletowania dokumentów. 15 lat małżeństwa. Trójka Dzieci. Ja pracuje na pół etatu na umowę o pracę od września 2023. Brak rozdzielności majątkowej, osobne konta. Mąż prosi mnie o wstrzymanie się z pozwem, ponieważ on chce wziąć kredyt na firmę (własna działalność) na zakup partycypacji TBS. Ja się na ten kredyt nie zgadzam i z niczym nie mam zamiaru się wstrzymywać. Czy on może zaciągać k...
Dzień dobry,
Co miesiąc wypłacam trójce młodszego, studiującego rodzeństwa po 1000 zł na konto każdego. W jaki sposób zgłosić to do urzędu skarbowego i kiedy? Czy tytule muszę wpisywać słowo „darowizna”? Będę wdzięczny za odpowiedź....
Cześć. Jak udowodnić że nie Ja wziąłem pożyczkę w parabanku jakimś w Internecie? Ktoś wziął pożyczkę na Mój PESEL i imię i nazwisko prawdopodobnie jakiś haker wykradł te dane i miejsce zamieszkania też. Sprawa zgłoszona na policję. Czy ciężko wygrać sprawę z parabankiem? To oni przecież nie zrobili odpowiedniej weryfikacji. Proszę wypowiedzieć się ktoś kto jest w temacie lub był. Nie ma nawet jak się skontaktować z tym parabankiem bo tylko adre...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: