Wypowiedzenie umowy o pracę.

Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?
anonim cytuj
05-12-2023
2 tyg liczymy zawsze od kolejnego tygodnia, zatem nie ważne w jaki dzień tygodnia złożysz liczyć zaczynasz od kolejnego. zawsze pełne tygodnie a to nie to samo co 14 kolejnych dni.

anonim cytuj
05-12-2023
Dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie czy wypowiedzenie mogę wysłać mailem? Wynika to z mojej "charakterystyki" pracy...

anonim cytuj
05-12-2023
Tylko wtedy gdy taka możliwość przewiduje regulamin firmy ,lub posiadasz certyfikowany podpis elektroniczny.

anonim cytuj
05-12-2023
Ok, a pocztą? Albo jak napiszę i zeskanuje i wyśle mailem?

anonim cytuj
05-12-2023
Poczta za potwierdzeniem odbioru z tym że liczyć się będzie od dania odbioru pisma, może kurier? Będzie dowód dostarczenia i to krótko trwa. Skan emailem to nadal email.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Przed czym chroni mnie rozdzielność majątkowa?
Witam , jutro idę z mężem do notariusza , "spisać"rozdzielność majątkową. Może mi ktoś napisać przed czym chroni mnie ona tak na prawdę ?...
czas wypowiedzenia przy okresie próbnym
Chciałam się zapytać, jaki jest czas wypowiedzenia przy okresie próbnym umowa na czas określony 3 miesiące? Pracuje krócej niż miesiąc....
Czy tylko w jednej aptece mogę zrealizować receptę?
Na recepcie mam 5 opakowań mleka dla dziecka. Wykupiłam 1 opakowanie po czym dziś chciałam wykupić pozostałe 4, niestety brak mleka w aptece i hurtowni. Pani powiedziała, że nie wiadomo kiedy będzie wiec chciałam zabrać receptę i wykupić w innej aptece co okazało się nie możliwe. Czy to jest zgodne z prawem, że nie mogę zabrać recepty i iść do innej apteki?...
Darowizna od syna.
Dostałam samochód w darowiźnie od syna. Wiem ,że muszę ten fakt zgłosić do US, trochę się gubię z wypełnieniem deklaracji, ale to jakoś ogarnę, zastanawia mnie tylko to, jaki podatek będę musiała zapłacić? Samochód wart koło 14.000 zł....

Wyszukiwarka