kwarantanna (zasiłek)

Dzień dobry.
Czy jeżeli osoba zatrudniona na trzy różne umowy zlecenie zostanie wysłana na kwarantanne należy jej się jakiś zasiłek na ten okres? Osoba nie opłaca składek chorobowych od 3 miesięcy, ponieważ do końca września pracowala na podstawie umowy o pracę.
anonim cytuj
16-10-2020
między umową zlecenie a umowa o pracę ile czasu minęło ?

anonim cytuj
16-10-2020
do 30.09 umowa o pracę, od 01.10 umowa zlecenie u tego samego pracodawcy, inne umowy zlecenie podpisane w poprzednich miesiącach, brak opłacanych składek ze względu na ubezpieczenie przy UP

anonim cytuj
16-10-2020
osoba jest poniżej 26 roku życia, nie uczy się (nie wiem czy to istotne)

anonim cytuj
16-10-2020
czyli ma ciągłość ubezpieczenia. Jeśli na umowie o prace przepracowała 30 dni to od pierwszego dnia zlecenia ma ubezpieczenie bez okresu wyczekiwania.

anonim cytuj
16-10-2020
Dziękuję za pomoc, miłego wieczoru

anonim cytuj
16-10-2020

Sugerowane Tematy

Zachowek.
Zmarła moja babcia, zostawiła po sobie mieszkanie. Babcia miała dwójkę dzieci, moją ciocię i mojego ojca. Mój ojciec zmarł w 2015 roku. Ciocia żyje. Babcia po śmierci mojego taty, przepisała mieszkanie na ciocię. Teraz pytania: Czy mi i mojej siostrze należy się zachowek? Jak mogę sprawdzić, jaką umową było przepisane mieszkanie na ciocię? Czy wystarczy przeprowadzić postępowanie spadkowe po babci? Czy trzeba też przeprowadzić też po moim ojcu? ...
W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne.
Mam pytanie. Mieszkam w Finlandii of prawie 4 lat. Na święta planuje się wybrać do rodziców do Polski samochodem. W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne. Czy jeśli posiadam samochód na Fińskich rejestacjach, to mogę się na coś powołać przy kontroli policji czy misze wyskrobywać kolce? Pytam ponieważ zostały mi 2 miesiące do wyjazdu, więc wole wiedzieć i np. kupić dodatkowe koła, niż potem na parkinku ba...
Mieszkanie w spadku.
Moja Teściowa ma 2 przyrodnie siostry. Jedna z nich zamieszkiwała mieszkanie po ich zmarłej matce i sama kilka dni temu zmarła. Mieszkanie było własnościowe lokatorskie na ich zmarłą matkę. Po śmierci matki siostra teściowej nie przepisała notarialnie własności i zamieszkiwała w nim płacąc media. Teraz o śmierci siostry, dwie żyjące siostry, w tym moja teściowa, chcą uporządkować sprawy mieszkaniowe, wystawić je ma sprzedaż i podzielić pieniądze ...
odmowa reklamacji (zakup przez internet)
Witam, Kupiłem przedmiot na allegro, w trakcie normalnego użytkowania zepsuł się przycisk (prawdopodobnie tandetnie wykonany egzemplarz), sprzedawca odmawia reklamacji argumentując "nieprawidłowym użytkowaniem". Jakie są w tej sytuacji możliwości zwrotu pieniędzy / reklamacji?...

Wyszukiwarka