Witam. Brat otrzymał 1\2 udziału w nieruchomości od rodziców. W zamian za dożywotnią służebność. Niestety brat zmarł. Następnie bratowa wraz z dziećmi odziedziczyli to po bracie. Czy rodzice mogą cofnąć darowiznę? Darowizna z 2017 roku
Obdarowany nie żyje, więc jak chcą cofnąć darowiznę?
anonim cytuj
24-01-2024
np . Jeśli bratowa kogoś poznać to nie będzie to powód?
anonim cytuj
24-01-2024
A jaki to powód? Przecież jest wdową i ma prawo ułożyć sobie życie. Ponadto dziedziczą jeszcze dzieci brata. Nie ma podstaw.
anonim cytuj
24-01-2024
Cofnąć można tylko w ciągu roku. A teraz to nic do tego.. a co to za powód poznanie kogoś... Na miejscu tej bratowej to bym zapisała wszystko na dzieci i nic nikomu do tego.
anonim cytuj
24-01-2024
Jej dwóch synów i bratowa widnieją jako właściciele 1/2 nieruchomości w akcie notarialnym.
anonim cytuj
24-01-2024
No i prawidłowo, tak wygląda dziedziczenie. Rozumiem, że rodzice by chcieli odebrać synowej i wnukom te połowę nieruchomości?
anonim cytuj
24-01-2024
W ciągu roku od wystąpienia rażącej niewdzięczności. Ale to dotyczyło obdarowanego a nie jego spadkobierców.
anonim cytuj
24-01-2024
Cofnąć nie można skoro obdarowany nie żyje.
Ale jego żona i dzieci dziedziczą wraz ze służebnością.
Mam z była partnerka roczną córkę.
Pod koniec miesiąca mam wyznaczony termin rozprawy o ustalenie kontaktów z córka wraz z miejscem pobytu ponieważ była partnerka po pozwie o alimenty zaczęła mi utrudniać kontakty mimo ze rozstaliśmy się w zgodzie dopiero po 3 tygodnia udało się jakoś porozumieć do 1 dnia w tygodniu(4h) co uważam za bardzo mały czas żeby utrzymać chociaż normalna relacje z córka.
Złożyłem wniosek o kontakty w sposób taki ze 1-3...
Dzień dobry,
Po rozwodzie rodziców, sąd zasądził alimenty na mnie i braci. Od kilku lat utrzymuje się sam, podobnie bracia. Alimenty są dalej przelewane na konto matki, jeżeli się nie mylę, poprzez zajęcie emerytury ojca.
Jesteśmy w dobrym stosunkach z rodzicami i braćmi. Jak polubownie zakończyć alimenty?
Z tego co czytałem, ojciec (płacący alimenty) mógłby wystąpić z takim wnioskiem, ale wiąże się to z opłatą w wysokości 5% wartości sporu ro...
Zastała mnie niemiła niespodzianka - dowiedziałem się, że wynajmuję mieszkanie od osoby, która nie jest jego właścicielem.
W zeszłym roku wynająłem mieszkanie od osoby A. Osoba ta poinformowała mnie podczas wynajmu, że jest właścicielem mieszkania i podpisaliśmy umowę, która zawiera taką właśnie informację.
Niedawno zgłosiła się do mnie osoba B, która twierdzi, że jest właścicielem mieszkania. Ku mojemu zdziwieniu, okazało się, że to prawda. Pr...
W pracy mamy tabelkę z wolnymi dniami urlopowymi. Wg tej tabelki przez najbliższe 4 miesiące nie można wziąć ani jednego dnia urlopu a do końca roku jest łącznie około 20 wolnych dni. Czy pracodawca ma prawo zablokować urlopy przez tak długi okres czasu? Mam do wykorzystania jeszcze ponad 20 dni a w najbliższym czasie nie mam możliwości wzięcia nawet 1 dnia wolnego na wizytę u lekarza....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: