rozwiazanie umowy za porozumieniem stron

Wysłałem poprzez emaila prośbę o rozwiazanie umowy za porozumieniem stron, jak rozumieć brak odpowiedzi na tego maila. Czy moja prośba została zaakceptowana, czy tez nie ?
anonim cytuj
01-10-2020
Skoro nie porozumiałeś się z pracodawcą odnośnie rozwiązania unowy - pracodawca nie zgodził się na zaproponowane warunki - to stosunek pracy nie został rozwiązany.

anonim cytuj
01-10-2020
Być może mail nawet nie został przeczytany.

anonim cytuj
01-10-2020
tak, ale został wysłany, gdyby mail nie doszedł, otrzymał bym emaila informującego o problemie z dostarczeniem do adresata

anonim cytuj
01-10-2020
Nie mówię, że nie doszedł, tylko, że mógł nie zostać przeczytany.
"Kodeks pracy nie dopuszcza takiej formy rozwiązania umowy wprost. Kwestie nieuregulowane w ww. ustawie reguluje jednakże Kodeks cywilny. Zgodnie z jego art. 78 § 1 do zachowania pisemnej formy czynności prawnej wystarcza złożenie własnoręcznego podpisu na dokumencie obejmującym treść oświadczenia woli. Nie jest natomiast zastrzeżone, że oświadczenie musi być sporządzone przez stronę własnoręcznie. Ważny jest natomiast własnoręczny podpis. W przypadku przesłanego skanu, faksu etc. nie ma mowy o własnoręcznym podpisie, jest to jedynie jego kopia. Zatem możliwe jest złożenie oświadczenia woli drogą elektroniczną pod warunkiem opieczętowania takiego oświadczenia bezpiecznym elektronicznym podpisem, czyli takim, który posiada potwierdzenie ważnego kwalifikowanego certyfikatu"

anonim cytuj
01-10-2020
Brak informacji zwrotnej dla bezpieczeństwa należy traktować jako brak zgody

anonim cytuj
01-10-2020

Sugerowane Tematy

Jak najlepiej sprzedać/odstąpić sklep żeby były jak najmniejszy koszta podatków i innych opat
Od czego trzeba zacząć jeśli ktoś prowadzi sklep spożywczy i chciałby go odstąpić lub sprzedać innej osobie? wiadomo ze nowa osoba potrzebuje otworzyć swoją działalność i załatwić na siebie koncesje, ale jak ja mam odsprzedać jej ten cały towar który jest na sklepie żebyśmy obie poniosły jak najmniejszy koszta podatków i innych opat ,chcieliśmy zrobić tak żeby sklep nie musiał być zamykany tylko zaczął działać na ta druga osobę od razu po zawarci...
Jak zgodnie z prawem pozbyć się rzeczy pozostawionych przez najemcę?
Mam taką sprawę najemca nie płaci za 5 czynsz i rachunek za prąd . Wiec 31 lipca 2023 roku skończyła mu się umowa najmu . Wiec zmieniłam zamki w mieszkaniu. Tam zostało trochę jego rzeczy. Napisał mi ze nie mam prawa przetrzymywać jego rzeczy. Czy jest jakaś ustawa lub Kodeks mówiący o tym ? Z góry dziękuję za odpowiedź....
Upadłość konsumencka a egzekucja komornicza.
Dziś odebrałem 2 listy. Jeden z 21.11.23 - postanowienie upadłości konsumenckiej o którą się staram. Drugi z 29.11.23 z urzędu skarbowego który poszedł również do agencji pracy która zatrudnia mnie na umowę zlecenie. Jest tam napisane aby pracodawca nie uiszczał wynagrodzenia do wysokości tam 3500 z groszami zobowiązanemu. Raz że to jedyne moje źródło dochodu. Prace rozpocząłem od 2 listopada za 24zł brutto po 5 h dziennie. Ja około 2000 zarobię....
Czy w tej sytuacji należy mi się zachowek?
W styczniu tego roku zmarła moja mama. Spadek został podzielony między mnie i siostrę (jedyne dzieci a mąż babci zmarł już wcześniej). Wiem że mama miała 100 tyś zł (sama mnie o tym informowała w 2019 roku po śmierci ojca). Siostra poinformowała mnie żebym tych pieniędzy nie szukał bo mama przekazała te pieniądze jej córce na święta w 2020 roku (nie było żadnego przelewu itp. po prostu rzekomo spakowała gotówkę do torby i wręczyła jej w podarku)....

Wyszukiwarka