rozwiazanie umowy za porozumieniem stron

Wysłałem poprzez emaila prośbę o rozwiazanie umowy za porozumieniem stron, jak rozumieć brak odpowiedzi na tego maila. Czy moja prośba została zaakceptowana, czy tez nie ?
anonim cytuj
01-10-2020
Skoro nie porozumiałeś się z pracodawcą odnośnie rozwiązania unowy - pracodawca nie zgodził się na zaproponowane warunki - to stosunek pracy nie został rozwiązany.

anonim cytuj
01-10-2020
Być może mail nawet nie został przeczytany.

anonim cytuj
01-10-2020
tak, ale został wysłany, gdyby mail nie doszedł, otrzymał bym emaila informującego o problemie z dostarczeniem do adresata

anonim cytuj
01-10-2020
Nie mówię, że nie doszedł, tylko, że mógł nie zostać przeczytany.
"Kodeks pracy nie dopuszcza takiej formy rozwiązania umowy wprost. Kwestie nieuregulowane w ww. ustawie reguluje jednakże Kodeks cywilny. Zgodnie z jego art. 78 § 1 do zachowania pisemnej formy czynności prawnej wystarcza złożenie własnoręcznego podpisu na dokumencie obejmującym treść oświadczenia woli. Nie jest natomiast zastrzeżone, że oświadczenie musi być sporządzone przez stronę własnoręcznie. Ważny jest natomiast własnoręczny podpis. W przypadku przesłanego skanu, faksu etc. nie ma mowy o własnoręcznym podpisie, jest to jedynie jego kopia. Zatem możliwe jest złożenie oświadczenia woli drogą elektroniczną pod warunkiem opieczętowania takiego oświadczenia bezpiecznym elektronicznym podpisem, czyli takim, który posiada potwierdzenie ważnego kwalifikowanego certyfikatu"

anonim cytuj
01-10-2020
Brak informacji zwrotnej dla bezpieczeństwa należy traktować jako brak zgody

anonim cytuj
01-10-2020

Sugerowane Tematy

Grobowiec rodzinny.
Dzień dobry. Moja mama jest właścicielem grobu w którym obecnie od 2008 spoczywa mój św. pamięci tata. Przedwczoraj zmarł mąż mojej siostry i mama chce wraz z siostra pochować męża właśnie w tym grobie( 2 kondygnacje ). Pytanie: Czy mama może pochować zięcia w tym grobie mimo iż moje rodzeństwo się na to nie zgadza? Dodam że tata jest pochowany w trumnie a mama chce być skremowana i zięć też będzie....
Niezwrócone pieniądze za faktury opłacane z własnych pieniędzy.
Dzień dobry, Chciałabym prosić o rade do kogo i do jakiej instytucji można się zwrócić o niezwrócone pieniądze za faktury. Już tłumacze: latem w 2022 kolega pracował w restauracji nad Wisłą, przeprowadzał prace konserwatorskie i remontowe. Kolega kupował niezbędne materiały i narzędzia z własnych pieniędzy umawiając się z przełożonym, ze wszystko zostanie mu zwrócone. Kolega brał faktury na firmę. Do dziś księgowość nie zwróciła wszystkich pieni...
Czy jest jakaś podstawa prawna, która nakazuje wziąć mi L4 z powodu złamanej ręki?
Mam takie pytanie: czy jest jakaś podstawa prawna, która nakazuje wziąć mi L4 z powodu złamanej ręki? Czy mogę chodzić do pracy z ręką w gipsie? Praca biurowa i chce chodzić, a nie siedzieć w domu ...
Zwolnienie z pracy w trakckie ciąży
Dzień dobry, to mój pierwszy post tutaj bardzo proszę o pomoc i bez hejtu. Jestem zatrudniona już od prawie 3 lat na umowę o pracę. 2 umowy były po roku teraz trzecia na 10 miesięcy. Umowa kończy mi się w sierpniu. Pracodawca stwierdził że mi jej nie przedłuży już i żebym szukała innej pracy. A ja się właśnie dowiedziałam że jestem w ciąży. 6 tydzień. Czy ma prawo mnie zwolnic w tej sytuacji?...

Wyszukiwarka