Wysłałem poprzez emaila prośbę o rozwiazanie umowy za porozumieniem stron, jak rozumieć brak odpowiedzi na tego maila. Czy moja prośba została zaakceptowana, czy tez nie ?
anonim cytuj
01-10-2020
Skoro nie porozumiałeś się z pracodawcą odnośnie rozwiązania unowy - pracodawca nie zgodził się na zaproponowane warunki - to stosunek pracy nie został rozwiązany.
anonim cytuj
01-10-2020
Być może mail nawet nie został przeczytany.
anonim cytuj
01-10-2020
tak, ale został wysłany, gdyby mail nie doszedł, otrzymał bym emaila informującego o problemie z dostarczeniem do adresata
anonim cytuj
01-10-2020
Nie mówię, że nie doszedł, tylko, że mógł nie zostać przeczytany.
"Kodeks pracy nie dopuszcza takiej formy rozwiązania umowy wprost. Kwestie nieuregulowane w ww. ustawie reguluje jednakże Kodeks cywilny. Zgodnie z jego art. 78 § 1 do zachowania pisemnej formy czynności prawnej wystarcza złożenie własnoręcznego podpisu na dokumencie obejmującym treść oświadczenia woli. Nie jest natomiast zastrzeżone, że oświadczenie musi być sporządzone przez stronę własnoręcznie. Ważny jest natomiast własnoręczny podpis. W przypadku przesłanego skanu, faksu etc. nie ma mowy o własnoręcznym podpisie, jest to jedynie jego kopia. Zatem możliwe jest złożenie oświadczenia woli drogą elektroniczną pod warunkiem opieczętowania takiego oświadczenia bezpiecznym elektronicznym podpisem, czyli takim, który posiada potwierdzenie ważnego kwalifikowanego certyfikatu"
anonim cytuj
01-10-2020
Brak informacji zwrotnej dla bezpieczeństwa należy traktować jako brak zgody
Witam, pracuje w dużym zakładzie produkcyjnym. Jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony. Wymiar czasu pracy to 40h tygodniowo (pon-pt). Wynagrodzenie to podstawa plus premie. Ostatnio w zakładzie praktykowane jest zabieranie premii i wbijanie urlopu na żądanie za nie przyjście do pracy w sobotę. Czy jest to zgodne z prawem? Czy kierownik może zabrać mi urlop na żądanie nawet jak żadnej karty urlopowej nie podpisałam i nie została mi przed...
Witam
w ubiegłym tygodniu odbyła się rozprawa odnośnie zniesienia obowiązku alimentacyjnego. Sprawę założył ojciec. Alimenty przestał płacić w listopadzie, mimo że byłam uczennicą szkoły policealnej do końca stycznia.
Na rozprawie zaległe alimenty zostały umorzone, obowiązek alimentacyjny zniesiony (tu ok ponieważ na tą chwilę nie uczę się) a dodatkowo zostałam obciążona kosztami sądowymi. Gdzie podkreślam na dzień rozprawy nie miałam jeszcze s...
Pracodawca od kilkunastu lat nie odprowadza składek za pracowników do ZUS. Pracownicy są zgłoszeni do ubezpieczenia. Jakie będą tego konsekwencje dla pracowników?...
Witam. Proszę o poradę.
Przed sądem pracy procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze (zasiłek chorobowy, urlop itd). Sporządzono ugodę, którą podpisaliśmy (ja i adwokat pracodawcy) w obecności Sądu. Pracodawca sam zaproponował 7 dni.
7 dni już minęło... Więc myślę że jednak mi nie zapłaci tych pieniędzy.
Nie odpisuje na SMS
Nie odbiera telefonu
Jeżeli moje obawy się potwierdzą, to co mogę/muszę/powinnam zrobić:
1. Zwrócić się o pomoc d...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: