Wysłałem poprzez emaila prośbę o rozwiazanie umowy za porozumieniem stron, jak rozumieć brak odpowiedzi na tego maila. Czy moja prośba została zaakceptowana, czy tez nie ?
anonim cytuj
01-10-2020
Skoro nie porozumiałeś się z pracodawcą odnośnie rozwiązania unowy - pracodawca nie zgodził się na zaproponowane warunki - to stosunek pracy nie został rozwiązany.
anonim cytuj
01-10-2020
Być może mail nawet nie został przeczytany.
anonim cytuj
01-10-2020
tak, ale został wysłany, gdyby mail nie doszedł, otrzymał bym emaila informującego o problemie z dostarczeniem do adresata
anonim cytuj
01-10-2020
Nie mówię, że nie doszedł, tylko, że mógł nie zostać przeczytany.
"Kodeks pracy nie dopuszcza takiej formy rozwiązania umowy wprost. Kwestie nieuregulowane w ww. ustawie reguluje jednakże Kodeks cywilny. Zgodnie z jego art. 78 § 1 do zachowania pisemnej formy czynności prawnej wystarcza złożenie własnoręcznego podpisu na dokumencie obejmującym treść oświadczenia woli. Nie jest natomiast zastrzeżone, że oświadczenie musi być sporządzone przez stronę własnoręcznie. Ważny jest natomiast własnoręczny podpis. W przypadku przesłanego skanu, faksu etc. nie ma mowy o własnoręcznym podpisie, jest to jedynie jego kopia. Zatem możliwe jest złożenie oświadczenia woli drogą elektroniczną pod warunkiem opieczętowania takiego oświadczenia bezpiecznym elektronicznym podpisem, czyli takim, który posiada potwierdzenie ważnego kwalifikowanego certyfikatu"
anonim cytuj
01-10-2020
Brak informacji zwrotnej dla bezpieczeństwa należy traktować jako brak zgody
Dziś podpisałam umowę o prąd budowlany przez niestety moją nie uwagę i wprowadzenie mnie w błąd
niestety nie mam jak tego udowodnić brak świadków.
Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy?
Umowa podpisana w siedzibie PGE.
Czy PGE może wymagać ode mnie żebym miała prąd budowlany czyli taryfę C11 która jest dla firm jeśli na działce stoi budynek stan surowy otwarty ale ze względu na sytuację z inflacja budowa na razie je...
Mąż przepisał na syna 4 lata temu mieszkanie w darowiźnie na syna z poprzedniego małżeństwa (2020 r.) W 2022 r. wzięliśmy ślub nic o tym przepisaniu nie wiedziałam, aż przypadkiem odnalazłam dokument. Syn przestał się ojcem interesować poblokował telefon, wszystkie kontakty zerwał i mąż jest teraz w kropce, pytanie brzmi czy można to cofnąć? Wspólnych dzieci nie mamy.....
Witam! Pracodawca już któryś raz z kolei chce przymusić mnie do delegacji, ale między innymi z powodu sytuacji w domu jechać nie mogę. Czy mogę odmówić delegacji powołując się na art. 42 par 4? (jestem maszynista i na umowie mam wpisane "moja miejscowość", a oni chcą mnie do "innej miejscowości" oddelegować na to samo stanowisko)....
Znajoma po ślubie zmieniła nazwisko, wymieniła dowód osobisty, zgłosiła wszędzie, ale zapomniała wymienić prawo jazdy. Od tego czasu minęło prawie 3 lata. Czy idąc do urzędu i składając wniosek może otworzyć karę? Czy mandat może nałożyć tylko policja? Znajoma teraz boi się iść i składać wniosek....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: