rozwiazanie umowy za porozumieniem stron

Wysłałem poprzez emaila prośbę o rozwiazanie umowy za porozumieniem stron, jak rozumieć brak odpowiedzi na tego maila. Czy moja prośba została zaakceptowana, czy tez nie ?
anonim cytuj
01-10-2020
Skoro nie porozumiałeś się z pracodawcą odnośnie rozwiązania unowy - pracodawca nie zgodził się na zaproponowane warunki - to stosunek pracy nie został rozwiązany.

anonim cytuj
01-10-2020
Być może mail nawet nie został przeczytany.

anonim cytuj
01-10-2020
tak, ale został wysłany, gdyby mail nie doszedł, otrzymał bym emaila informującego o problemie z dostarczeniem do adresata

anonim cytuj
01-10-2020
Nie mówię, że nie doszedł, tylko, że mógł nie zostać przeczytany.
"Kodeks pracy nie dopuszcza takiej formy rozwiązania umowy wprost. Kwestie nieuregulowane w ww. ustawie reguluje jednakże Kodeks cywilny. Zgodnie z jego art. 78 § 1 do zachowania pisemnej formy czynności prawnej wystarcza złożenie własnoręcznego podpisu na dokumencie obejmującym treść oświadczenia woli. Nie jest natomiast zastrzeżone, że oświadczenie musi być sporządzone przez stronę własnoręcznie. Ważny jest natomiast własnoręczny podpis. W przypadku przesłanego skanu, faksu etc. nie ma mowy o własnoręcznym podpisie, jest to jedynie jego kopia. Zatem możliwe jest złożenie oświadczenia woli drogą elektroniczną pod warunkiem opieczętowania takiego oświadczenia bezpiecznym elektronicznym podpisem, czyli takim, który posiada potwierdzenie ważnego kwalifikowanego certyfikatu"

anonim cytuj
01-10-2020
Brak informacji zwrotnej dla bezpieczeństwa należy traktować jako brak zgody

anonim cytuj
01-10-2020

Sugerowane Tematy

Spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu.
Nadszedł taki etap w życiu, że człowiek zaczął się rozglądać za własnym kątem, którego zakup będzie musiał wspomóc kredytem hipotecznym. W ogłoszeniach często można spotkać stwierdzenie 'spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu z założoną KW'. Czytając kilka artykułów, chciałbym się upewnić w następujących kwestiach: Docelowo chciałbym to zmienić w prawo własności. Zgodnie z prawem trzeba spełnić następujące kwestie: "Działka pod budynk...
Ustanie L4 a podpisanie nowej umowy
Dzień dobry, 31.10. 2023 r. W ostatnim dniu pracy zostało mi wystawione L4 do dnia 29.11.2023r. Nowa pracę zaczynam od grudnia. Czy na czas od 29.11 do dnia podpisania umowy przysługuje mi jakieś ubezpieczenie? Dziękuję za odpowiedź ...
urlop - siła wyższa
Czy pracownik, który w pierwszym wniosku o urlop z powodu siły wyższej wybrał na przykład 2 godziny może w kolejnym wniosku wybrać w całości 1 dzień roboczy (8 godzin)....
Termin rozprawy sądowej.
Po zaparkowaniu w niewłaściwym miejscu miałem bardzo nie miłą sytuację z policją. Zostałem zabrany na badania krwi a sprawa trafiła do sądu. Wyniki krwi przyszły z dużym opóźnieniem a cała sprawa ciągnie się w czasie jakby nikogo nie obchodziło to jak cała sytuacja wpływa na moje życie. Czy mogę jakoś przyśpieszyć to kiedy w końcu dostanę list z terminem rozprawy ? Chciałbym żeby sprawa już się zakończyła a jej status to oczekuje na posiedzenie....

Wyszukiwarka