podpis osoby trzeciej

Dobry wieczór. Jestem byłym doradcą klienta Provident . 3 lata temu za klientkę podpisała się jej mama wyszło z tego zadłużenie ok 800 zł bo pożyczka nie została spłacona . Teraz po moim samoistnym zwolnieniu wydzło że to nie ta osoba się podpisała tylko jej mama ( nagonka z strony pozyskiwania klienta) Teraz mi każą spłacać to zadłużenie . Pieniądze wypłaciłam i z nich nie korzystałam . Mam kilka nagrań telefonicznych z powiedzmy takim naciskiem na pozyskiwanie klienta z kierownika strony. Czy ja jako osoba zatrudniona na umowę zlecenie po 3 latach mam spłacać nie swoją pożyczkę? Dodam że na tą chwilę jestem utrzymanką męża z którym mam rozdzielność majątkową.
anonim cytuj
07-09-2020
odpisując z pożyczkobiorcą umowę kredytową masz obowiązek zweryfikować tożsamość osoby zaciągającej pożyczkę. Wiedząc o tym że umowę podpisuje w imieniu pożyczkobiorcy osoba trzecia poświadczyłas nieprawdę, współuczestniczylas w wyludzeniu kredytu i sfałszowaniu dokumentu. Taka umowa w świetle prawa jest nieważna, jak zacznie śmierdzieć to na zapłacie 800 się nie skończy a będą wobec Ciebie zarzuty z KK. Jeśli możesz to polubownie załatwić to to zrób. P. S. To że dopuściłas się przestępstwa pod wpływem nacisku szefa nie zwalnia Cię z odpowiedzialności karnej.

anonim cytuj
07-09-2020
Niestety, uczestniczyłaś w przestępstwie. Poświadczyłaś, że kredytobiorca złożył własnoręczny podpis, a kredytobiorcą był kto inny niż podpisujący. Działanie na szkodę firmy i na szkodę osoby, na której dane zaciągnięto pożyczkę. I jeszcze teraz szukanie wyjścia z, sytuacji...Poczekaj na wezwanie z prokuratury w sprawie oszustwa. I pomyśl, co by było, gdyby ktoś podpisał się za Ciebie pod umową pożyczki, której nie zaciągałaś i nie spłacał jej...

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Obniżenie czynszu.
Od 3 lat wynajmuję mieszkanie na parterze w domu prywatnym. Oficjalna umowa najmu, w której mam zapis, że co roku mam zapewnić 2 tony węgla (bez określonego terminu zakupu) i drewno. Wywiązuję się z tego zapisu corocznie, jednak kupuję tonę, a potem kolejną po zakupie przez pozostałych mieszkańców (właściciel i jeszcze jeden lokator). Od początku co jesień wychodzi mi na ścianie grzyb. Walczę z nim, co roku używając preparatów grzybobójczych i m...
Łączenie urlopu rodzicielskiego i wychowawczego
Dzień dobry, czy jest możliwe łączenie urlopu rodzicielskiego i wychowawczego? Przebywam obecnie na urlopie rodzicielskim (1/2 etatu), który łączę z wykonywaniem pracy (1/2 etatu), ale na tę drugą połowę wzięłam urlop wypoczynkowy (zaległy). Czy jest możliwe po wykorzystaniu całego zaległego urlopu i części bieżącego urlopu z tego roku, zawnioskowanie o urlop wychowawczy do końca okresu urlopu rodzicielskiego w wymiarze 1/2 etatu? A następnie po ...
Postępowanie spadkowe.
Chciałbym się dowiedzieć czy postępowanie spadkowe jest potrzebne czy zbędne. Moi rodzice byli właścicielami dwóch mieszkań, jednego spółdzielczego w Sopocie w bloku, które z czasem wykupili na własność oraz drugiego zakupionego bezpośrednio od developera w Gdyni. W obu przypadkach własność potwierdzona jest aktami notarialnymi. Niestety prawie 3 lata temu mój Tata zmarł a Mama żyje i zastanawia się czy zachodzi potrzeba uregulowania prawa własno...
Jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje?
Jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje? Dotychczasowy pracodawca twierdzi, że 3 miesiące, a ten u którego chce się zatrudnić twierdzi że miesiąc. Od maja 2007 r. do końca 2009 r. byłam zatrudniona w firmie w ramach umowy o pracę. W między czasie w styczniu 2009 r. firma przekształciła się w spółkę z.o.o . Potem świadczyłam usługi w ramach działalności gospodarczej. Od maja 2021 r. ponownie zostałam zatrudniona w ramach umowy o pracę. W tym...

Wyszukiwarka