podpis osoby trzeciej

Dobry wieczór. Jestem byłym doradcą klienta Provident . 3 lata temu za klientkę podpisała się jej mama wyszło z tego zadłużenie ok 800 zł bo pożyczka nie została spłacona . Teraz po moim samoistnym zwolnieniu wydzło że to nie ta osoba się podpisała tylko jej mama ( nagonka z strony pozyskiwania klienta) Teraz mi każą spłacać to zadłużenie . Pieniądze wypłaciłam i z nich nie korzystałam . Mam kilka nagrań telefonicznych z powiedzmy takim naciskiem na pozyskiwanie klienta z kierownika strony. Czy ja jako osoba zatrudniona na umowę zlecenie po 3 latach mam spłacać nie swoją pożyczkę? Dodam że na tą chwilę jestem utrzymanką męża z którym mam rozdzielność majątkową.
anonim cytuj
07-09-2020
odpisując z pożyczkobiorcą umowę kredytową masz obowiązek zweryfikować tożsamość osoby zaciągającej pożyczkę. Wiedząc o tym że umowę podpisuje w imieniu pożyczkobiorcy osoba trzecia poświadczyłas nieprawdę, współuczestniczylas w wyludzeniu kredytu i sfałszowaniu dokumentu. Taka umowa w świetle prawa jest nieważna, jak zacznie śmierdzieć to na zapłacie 800 się nie skończy a będą wobec Ciebie zarzuty z KK. Jeśli możesz to polubownie załatwić to to zrób. P. S. To że dopuściłas się przestępstwa pod wpływem nacisku szefa nie zwalnia Cię z odpowiedzialności karnej.

anonim cytuj
07-09-2020
Niestety, uczestniczyłaś w przestępstwie. Poświadczyłaś, że kredytobiorca złożył własnoręczny podpis, a kredytobiorcą był kto inny niż podpisujący. Działanie na szkodę firmy i na szkodę osoby, na której dane zaciągnięto pożyczkę. I jeszcze teraz szukanie wyjścia z, sytuacji...Poczekaj na wezwanie z prokuratury w sprawie oszustwa. I pomyśl, co by było, gdyby ktoś podpisał się za Ciebie pod umową pożyczki, której nie zaciągałaś i nie spłacał jej...

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Środki z OFE.
Proszę o pomoc w sprawie, która postaram się krótko opisać bo nie wiem co zrobić. Po śmierci mojej matki jej mąż ( nie mój ojciec ani ojczym) poszedł ze mną do Otwartego Funduszu Emerytalnego po wypłatę środków po zmarłej żonie (był uposażony). W funduszu zdeklarował mój nr konta bankowego do wypłaty świadczenia z moim imieniem i nazwiskiem. Rozmawiał ze mną i powiedział, że to pieniądze są dla mnie. Po jakimś czasie powiedział, że się rozmyśl...
czy istnieje sposób, aby na wypadek rozwodu, wykluczyć spłatę tego mieszkania ze wspólnoty majątkowej?
Posiadam mieszkanie zakupione na kredyt przed ślubem. Obecnie jestem w związku małżeńskim bez rozdzielności małżeńskiej/intercyzy. Prowadzę działalność gospodarczą, z zarobionych pieniędzy "sam" spłacam raty tego kredytu. Nabyty w ten sposób majątek staje się wspólny. Mamy pytanie, czy istnieje sposób, aby na wypadek rozwodu, wykluczyć spłatę tego mieszkania ze wspólnoty majątkowej?...
wniosek o naniesienie korekty
Dobry wieczór, W listopadzie 2019 otrzymaliśmy postanowienie sądu, które dotyczy podziału spadku na 10 spadkobierców. W marcu 2020 jedna ze spadkobierczyń, zorientowała się że jej część jest źle policzona- wkradł się błąd matematyczny. Został złożony wniosek o naniesienie korekty. Zaczęła się pandemia i lockdown, wiec tą sprawą nikt się nie zajął. We wrześniu skontaktowaliśmy się z sądem i okazało się, że nadal nikt nie zainteresował się tym wn...
Czy szpital może obciążyć mnie kosztami leczenia?
Mój partner jest chory, będzie miał operację kręgosłupa. Rentę mu odebrali, odwołanie nic nie dało. Złożyliśmy nowy wniosek o rentę, który jest w toku..... I teraz pytanie, czyy jeśli dostanie decyzję odmowną, a będzie akurat w szpitalu na operacji, to na drugi dzień nie będzie podlegał darmowej opiece medycznej i obciąża nas kosztami leczenie. Co w takiej sytuacji zrobić ? Mama jego na emeryturze. My nie mamy ślubu, dzieci nie mamy. Mops nie...

Wyszukiwarka