podpis osoby trzeciej

Dobry wieczór. Jestem byłym doradcą klienta Provident . 3 lata temu za klientkę podpisała się jej mama wyszło z tego zadłużenie ok 800 zł bo pożyczka nie została spłacona . Teraz po moim samoistnym zwolnieniu wydzło że to nie ta osoba się podpisała tylko jej mama ( nagonka z strony pozyskiwania klienta) Teraz mi każą spłacać to zadłużenie . Pieniądze wypłaciłam i z nich nie korzystałam . Mam kilka nagrań telefonicznych z powiedzmy takim naciskiem na pozyskiwanie klienta z kierownika strony. Czy ja jako osoba zatrudniona na umowę zlecenie po 3 latach mam spłacać nie swoją pożyczkę? Dodam że na tą chwilę jestem utrzymanką męża z którym mam rozdzielność majątkową.
anonim cytuj
07-09-2020
odpisując z pożyczkobiorcą umowę kredytową masz obowiązek zweryfikować tożsamość osoby zaciągającej pożyczkę. Wiedząc o tym że umowę podpisuje w imieniu pożyczkobiorcy osoba trzecia poświadczyłas nieprawdę, współuczestniczylas w wyludzeniu kredytu i sfałszowaniu dokumentu. Taka umowa w świetle prawa jest nieważna, jak zacznie śmierdzieć to na zapłacie 800 się nie skończy a będą wobec Ciebie zarzuty z KK. Jeśli możesz to polubownie załatwić to to zrób. P. S. To że dopuściłas się przestępstwa pod wpływem nacisku szefa nie zwalnia Cię z odpowiedzialności karnej.

anonim cytuj
07-09-2020
Niestety, uczestniczyłaś w przestępstwie. Poświadczyłaś, że kredytobiorca złożył własnoręczny podpis, a kredytobiorcą był kto inny niż podpisujący. Działanie na szkodę firmy i na szkodę osoby, na której dane zaciągnięto pożyczkę. I jeszcze teraz szukanie wyjścia z, sytuacji...Poczekaj na wezwanie z prokuratury w sprawie oszustwa. I pomyśl, co by było, gdyby ktoś podpisał się za Ciebie pod umową pożyczki, której nie zaciągałaś i nie spłacał jej...

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Towar niezgodny z opisem.
Zakupiłem telefon na Allegro, nie była to aukcja tylko zwykłe kup teraz. Poniżej wklejam dokładny opis aukcji: "Mam do sprzedania świetny telefon jakim jest LG G2. Telefon użytkowałem przez 10 miesięcy. Zakupiony został przeze mnie w polskim sklepie. Posiadam fakturę VAT oraz 13 miesięczną gwarancję. Telefon sprzedaję z racji zakupu innego modelu. Urządzenie chodzi płynnie, nie zawiesza się, ogólnie jest sprawne w 100%. Jego stan oceniam na...
Problem z głośnym sąsiadem
Witam. Przeprowadziłam się do nowego mieszkania (4 piętro) i mam problem z sąsiadami piętro niżej. Jest to małżeństwo po 80, niestety przygłuchawe dość mocno. Na tyle mocno, że ich radio zagłusza nawet telewizor w moim mieszkaniu, a gdy w domu mam wszystko wyłączone, dokładnie co do słowa słyszę to, czego słucha sąsiad. Mam nawet bagrania, gdzie słychać wyraźnie co u sąsiada akurat leci. Nie przeszkadzało by mi to, gdyby nie to, że sąsiad akurat ...
"Bezpieczny kredyt 2%"
Może uda mi się uzyskać odpowiedzi na pytanie dot. kupna mieszkania z narzeczonym. Rozeznajemy się właśnie w temacie programu "bezpieczny kredyt 2%". Narzeczony chciałby wziąć kredyt na siebie za który kupilibyśmy mieszkanie, spłacalibyśmy go wspólnie. W związku z tym, że nie musimy pokrywać kosztów wkładu własnego i nie podzielimy tego 50/50, to jak to uregulować prawnie, tak aby mieszkanie było przepisane również na mnie?...
"zmuszenie" do urlopu
Dzień dobry, Podczas lockdownu nasz sklep został zamknięty i przebywaliśmy wtedy w domu oprócz kilku dni, w których przyjechaliśmy przyjąć dostawę. W dniu wczorajszym pracodawca oznajmił nam, że mamy wszystkie nasze dni urlopowe wpisać właśnie w ten okres kiedy byliśmy zamknięci (czyli wstecz). Wszyscy w pracy nie wyraziliśmy na to zgody, chcemy ten urlop faktycznie wykorzystać w przyszłości. Dzisiaj zadzwonił do mnie regionalny z informacją, że...

Wyszukiwarka