podpis osoby trzeciej

Dobry wieczór. Jestem byłym doradcą klienta Provident . 3 lata temu za klientkę podpisała się jej mama wyszło z tego zadłużenie ok 800 zł bo pożyczka nie została spłacona . Teraz po moim samoistnym zwolnieniu wydzło że to nie ta osoba się podpisała tylko jej mama ( nagonka z strony pozyskiwania klienta) Teraz mi każą spłacać to zadłużenie . Pieniądze wypłaciłam i z nich nie korzystałam . Mam kilka nagrań telefonicznych z powiedzmy takim naciskiem na pozyskiwanie klienta z kierownika strony. Czy ja jako osoba zatrudniona na umowę zlecenie po 3 latach mam spłacać nie swoją pożyczkę? Dodam że na tą chwilę jestem utrzymanką męża z którym mam rozdzielność majątkową.
anonim cytuj
07-09-2020
odpisując z pożyczkobiorcą umowę kredytową masz obowiązek zweryfikować tożsamość osoby zaciągającej pożyczkę. Wiedząc o tym że umowę podpisuje w imieniu pożyczkobiorcy osoba trzecia poświadczyłas nieprawdę, współuczestniczylas w wyludzeniu kredytu i sfałszowaniu dokumentu. Taka umowa w świetle prawa jest nieważna, jak zacznie śmierdzieć to na zapłacie 800 się nie skończy a będą wobec Ciebie zarzuty z KK. Jeśli możesz to polubownie załatwić to to zrób. P. S. To że dopuściłas się przestępstwa pod wpływem nacisku szefa nie zwalnia Cię z odpowiedzialności karnej.

anonim cytuj
07-09-2020
Niestety, uczestniczyłaś w przestępstwie. Poświadczyłaś, że kredytobiorca złożył własnoręczny podpis, a kredytobiorcą był kto inny niż podpisujący. Działanie na szkodę firmy i na szkodę osoby, na której dane zaciągnięto pożyczkę. I jeszcze teraz szukanie wyjścia z, sytuacji...Poczekaj na wezwanie z prokuratury w sprawie oszustwa. I pomyśl, co by było, gdyby ktoś podpisał się za Ciebie pod umową pożyczki, której nie zaciągałaś i nie spłacał jej...

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Podwójne zajęcie należności z tego samego tytułu.
Miesiąc temu, na moim koncie bankowym pojawiła się blokada na kwotę 860 zł, tytułem egzekucji komorniczej. Kilka dni później bank zrealizował to zajęcie i przelał na konto komornika całą kwotę, a ja uznałem sprawę za zamkniętą. Tymczasem pierwszego tego miesiąca, na moim koncie ponownie pojawiła się blokada na 860 zł tytułem egzekucji komorniczej o tej samej sygnaturze i od tego samego komornika. Skontaktowałem się z kancelarią komorniczą i dowi...
Pracodawca spóźnia się z wynagrodzeniem. Co zrobić
Witam. Mój pracodawca od kwietnia tego roku zaczął spóźniać się z wypłacaniem wynagrodzenia. Termin wypłaty w umowie o pracę wyznaczony jest na 10 dzień miesiąca, a wynagrodzenie na koncie pojawia się dzień, dwa lub trzy dni po tym terminie. Dzisiaj mamy 10 dzień miesiąca, wynagrodzenie znowu na konto nie wpłynęło, czyli będzie najszybciej w poniedziałek. Pracodawca zarzeka się, że przelewy robi w terminie. I teraz pytanie, jak go skutecznie &q...
Jak liczyć miesięczny okres wypowiedzenia?
Dzień dobry, Proszę o podpowiedź bo już się pogubiłem. W umowie na czas określony jako najemca mam możliwość wypowiedzenia umowy "Wynajmującemu przysługuje prawo do wypowiadania umowy najmu , jednak nie później niż na miesiąc naprzód w następujacych przypadkach:..." Mam podstawę by wypowiedzieć umowę i moje pytanie jak liczyć ten termin. Chce wypowiedzieć umowę dnia 1 września czyli najemca musi się wyprowadzić do 30 października? C...
Pożyczka od brata.
Mój problem jest taki ze jakiś czas temu pożyczyłam od brata pieniądze . Umowa była taka ze oddam jak będę miała , jestem po rozwodzie od Listopada 2022 nie mamy jeszcze podziału majątku . Brat zna moją sytuacje i wie ze oddam jak będę miała . Ale pojawił się problem , otóż mój brat przygarnął była żonę jest e ciąży i nagle Uwaga ! Kupił mieszkanie wpłacił zaliczkę i zadzwonił do mnie i powiedział ze do końca miesiąca Mam oddać pieniądze bo on mu...

Wyszukiwarka