chorobliwie zazdrosny mąż/monitoring

Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.

anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.

anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Podatek od nieruchomości.
Nie złożyłam informacji o nieruchomości in-1 o której istnieniu nie miałam pojęcia i przyszło mi wezwanie z wydziału podatków i opłat żeby złożyć formularz in-1 w ciągu 7 dni. Czy złożenie tego formularza będzie równoznaczne z nałożeniem horrendalnej kary o jakiej czytam w internecie (do 720 stawek dziennych)?...
Zostałam oszukana
Witam! Jakiś czas temu zostałam oszukana. Pan przedstawiając się za kogoś kim nie był wyłudził ode mnie towar za który nie zamierzał zapłacić. Faktura na przelew. Odbyło się dochodzenia i sprawa karna. Pan został złapany i ustalono jego prawdziwą tożsamość. Mam od Sądu wyrok z klauzulą wykonalności. Oczywiście Sąd zobligował Pana do zwrotu pieniędzy i poniesionych przeze mnie kosztów. I co ja dalej z tym pismem powinnam zrobić. Zgłosić się do k...
Czy nowy pracodawca może widzieć terminy zwolnień lekarskich od poprzedniego pracodawcy?
Witam Sytuacja jest taka, że potencjalny nowy pracodawca nie zatrudnia osób, które przekroczyły pewny procent zwolnień lekarskich w poprzednich firmach, niezależnie od powodu. Mają jakieś wewnętrzne ustalenia z racji tego, że często na takich pracownikach się "przejechali". Czy przyszły pracodawca może zweryfikować okresy niezdolności do pracy w poprzedniej formie, poprzez np konto PUE ZUS? Wiem, że na świadectwie pracy wszystkie okr...
problem z mechanikiem
Witam. Wczoraj rano o 9:00 oddałam auto do mechanika z informacją, że wycieraczki do naprawy i auto gaśnie na niskich obrotach. Przyjechałam autem sama i zostawiłam mu jeżdżące auto. Mechanik dzisiaj zadzwonił, że gdy odpalał auto strzelił mu pasek rozrządu. Że prawdopodobnie cały silnik jest do wymiany. Auto nie odpala. I odrazu zaznaczył, że nie ponosi za to odpowiedzialność. Dodał, że nie ma żadnej propozycji dla mnie i najlepiej, to jak bym...

Wyszukiwarka