chorobliwie zazdrosny mąż/monitoring

Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.

anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.

anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Służebność
Witam, bardzo proszę o wytłumaczenie mi co może a co nie. Ciocia ma ustanowioną służebność mieszkalną w domu murowanym bez wyszczególnionych pomieszczeń. Co w takim razie jeśli upiera się przy prowadzeniu ogródka warzywnego i we wszystkich pomieszczeniach gospodarczych chce wprowadzać swoje rządy. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam...
Jak uzyskać odszkodowanie za linie energetyczną nad działką?
Jestem właścicielem działki na której znajdują się dwa słupy energetyczne wraz z liną energetyczną niskiego napięcia. Linia energetyczna znajduje się w tym miejscu minimum 50lat. W księdze wieczystej brak jakichkolwiek informacji na ten temat. Da się to jakoś ruszyć? Jeśli tak prosiłbym o informację jak się za to zabrać i na co się powoływać przy ewentualnej wymianie korespondencji z Tauronem. Z góry dziękuję za odpowiedzi....
Treści decyzji po wyroku SKO.
Czy są podstawy aby domagać się ujednolicenia treści decyzji po wyroku SKO ? W skrócie : 1. Urząd gminy wydał decyzję o warunkach zabudowy. 2. Odwołałem się od jej ustaleń do SKO 3. SKO uznało moje argumenty i uchyliło punkt nr 3 decyzji o warunkach zabudowy. Na decyzji SKO jest pouczenie że decyzja jest ostateczna i że mogę się odwołać do Sądu w terminie 30 dni. Oczywiście nie odwołałem się, ale nie bardzo rozumiem jak mam posługiwać się zm...
Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. ?
Dzień dobry. Potrzebuje porady. Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. Dokładnie sytuacja wygląda tak, że mój mąż ma dzieci z pierwszego małżeństwa, posiadamy mieszkanie zakupione przez nas i chciałabym je zabezpieczyć w razie czego żeby nie mieć problemów później. ...

Wyszukiwarka