chorobliwie zazdrosny mąż/monitoring

Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.

anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.

anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Wniosek do sądu za odmowę przyjęcia mandatu.
Ile czasu ma policja na skierowanie wniosku do sądu za odmowę przyjęcia mandatu odmówiłem przyjęcia mandatu i mija ponad miesiąc i cisza nawet dzwoniłem do sądu nie wniesiono żadnej sprawy...
Przedsądowe wezwanie do zwrotu zadatku.
13.08.2023 zawarłem jako sprzedający umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. Kupujący wpłacił 10tys zadatku. Po kilku dniach ustalilismy telefonicznie że odstępujemy od umowy. Kupujący zgodził się i poprosił o zwrot zadatku na konto, co uczyniłem i o sprawie zapomniałem. Lokalu nie sprzedałem. Dziś dostałem od prawnika przedsądowe wezwanie do zwrotu jeszcze raz zadatku (jako ze się nie wywiązałem z umowy). Co mogę zrobić w tej sytuacji? U...
Umowa dożywocia
Chciałam zapytać czy dobrze rozumiem jedną rzecz. Mniej więcej nakreślę sytuacje- mój brat zmarł, jednak ma córkę (nieletnią) która w zeszłym roku w spadku nabyła część mojego rodzinnego domu z części mojego ojca, w skrócie ja i ona mamy po 1/6 domu moja mama ma 4/6. Jej matka jest złą kobietą i chce abyśmy my we dwie miały po połowie (strasznie się sądziła z nami po śmierci brata, podła baba, nie chcemy do tego dopuścić, zwłaszcza że ja nie mam ...
Ciąża po ciąży - wysokość L4.
Cześć, Wysokość L4 wylicza się ze średniej z 12 ostatnich pensji. Co w przypadku, gdy żona skończyła urlop macierzyński i pracuje od 2 miesięcy. Gdyby teraz zaszła w ciążę i poszła na L4, to ZUS wyliczy podstawę zasiłku chorobowego z 12 miesięcy czyli z 2 miesięcy pracy i 10 miesięcy zasiłku macierzyńskiego? Różnica jest bardzo duża jeżeli tak to się odbywa? Jeżeli nie jest inaczej to państwo nieco zniechęca do szybkiego urodzenia kolejnego dz...

Wyszukiwarka