Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.
anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.
anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.
Dzień dobry. Rodzice mojej żony mają działkę budowlaną , którą chcieliby nam przekazać . Jednak żona ma również siostrę , która jest bardzo konfliktowa. W jaki sposób możemy nabyć działkę od rodziców mojej żony, aby jej siostra nie mogła wnosić żadnych roszczeń nawet po śmierci ich rodziców ?...
Dałem zadatek na zakup działki w kwocie 20 tys. złotych, w międzyczasie dowiedziałem się że dom można postawić 12m od granicy sąsiadującego lasu. Pani, z którą podpisałem umowę przedwstępną udzieliła mi błędnej informacji, że można się budować 4m od granic. Niestety w tym przypadku nie mam możliwości postawienia budynku wg. swojej koncepcji. Zwracam się z prośbą do państwa, czy jest możliwość odzyskania zadatku? Pani, od której chciałem kupić dzi...
Między moją 10-letnią córką a jej koleżankami doszło do konfliktu (nic poważnego, sprawa rozwiązana) od tamtego czasu 4 dziewczynki używają wobec niej obelżywych słów. W wiadomościach i na forum klasowym. Pojawiają się słowa, że A... To dzi#ka, ku#wa, szmata. Zareagowałam i zgłosiłam do szkoły, domagałam się interwencji dyrekcji u rodziców. Nie przyniosło to skutku, moje dziecko nadal jest wyzywane od konfidentów oraz padają pod jej adresem słowa...
Zakupiłem spółdzielcze prawo do lokalu. W akcie notarialnym jest zapis, że sprzedający oświadcza, iż przysługuje mu prawo do lokalu składającego się z X pokoi o łącznej powierzchni użytkowej 62m2. Lokal ten sprzedaje za cenę X Kupującemu. Metraż mieszkania przed sprzedażą został potwierdzony poprzez oświadczenie ze spółdzielni mieszkaniowej. Po dokonanych pomiarach na potrzeby remontu okazało się że brakuje 3m2. W spółdzielni powiedzieli, że tak ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: