chorobliwie zazdrosny mąż/monitoring

Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.

anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.

anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

prawo do pełnego urlopu
Witam! Jestem zatrudniona od 13.01 na umowę na czas nieokreślony. Mam prawo do 26 dni urlopu. I teraz moje pytanie: czy już w tej chwili nabyłam prawo do pełnych 26 dni czy nabede dopiero po nowym roku, a teraz liczy się proporcjonalnie. Dodam że przed podjęciem teraźniejszego zatrudnienia byłam zatrudniona w innej firmie do 12.01....
Jak odzyskać prawo jazdy wcześniej ?
Po dziwnej sytuacji z policją mimo że nie kierowałem autem w momencie zatrzymania, zatrzymano mi prawo jazdy. Zabrano na badania krwi, z których wyszło, że w krwi w miałem środki odurzające podobno do alkoholu. Posiadam adwokata z Urzędu, który na rozprawie wniósł wniosek o powołanie biegłego toksykologa, który najprawdopodobniej przechyliłby sprawę na moją korzyść. Wniosek został odrzucony z ja prawo jazdy zostało mi zatrzymane na jeszcze kilka...
Mieszkanie z licytacji komorniczej.
Witam, jakiś czas temu wylicytowałam mieszkanie na licytacji komorniczej. Po wygranej licytacji dłużnicy zapytali się mnie czy mogli by to mieszkanie wynajmować (są to starsze, schorowane osoby, a ja aktualnie mieszkam za granicą, więc mieszkanie jest zakupione póki co jako inwestycja). Zgodziłam się na to i zostało to zapisane w protokole. Aktualnie 2 tygodnie temu zapłaciłam za mieszkanie i czekam na pismo w sprawie przysądzenia własności, aby...
Wyznaczenie pieczy zastępczej.
Sąd wyznaczył opiekuna prawnego (wychowawcę z placówki, brak pokrewieństwa) dla dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej pomimo braku zgody tej osoby. Czy od wyroku sądu rejonowego można się odwołać? Czy wnioskodawca musi wnieść z tego tytułu opłatę (jaką)?...

Wyszukiwarka