Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.
anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.
anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.
Zmarła moja mama. Okazało się że spłacała karty kredytowe. Generalnie dużo rzeczy zatajała. Ciężko teraz powiedzieć czy miała jakieś ubezpieczenie prywatne. Czy my jakoś dzieci możemy się dowiedzieć gdzieś co mama posiadała? Czy bank może nam udzielić jakieś informacji ?...
Partnerka zakończyła 2 letnią batalię o podział majątku z ex mężem. Sprawę wygrała ma wpis do księgi wieczystej że jej jest już mieszkanie , ma wyrok i poszła do gminy żeby wymeldować ex a pani jej powiedziała że on musi się sam wymeldować. I moje pytanie czy muszą go wymeldować jak ma wyrok i wpis do księgi że mieszkanie jest już tylko jej czy faktycznie on musi się wymeldować osobiście?...
Witam
Sprawa spadkowa. Moja babcia zostawiła testament notarialny w którym wszystko zapisuje mi .
Ustawowymi spadkobiercami są córki czyli moja mama i ciotka . Założyłam sprawę w sądzie o nabycie spadku gdzie podałam adres zameldowania ciotki w Polsce pod którym nie przebywa na stale bo pracuje w Anglii ,przyjeżdża na urlopy .
Pod tym adresem mieszka jej córka . Dziś na sprawie dowiedziałam się od Sędziny że żaden papier z sądu nie został o...
Dzień dobry. W sierpniu zakupiłam auto. Niedawno dowiedziałam się o podatku. W umowie jest zawarty punkt dotyczący urzędu skarbowego i podatku, ale jest on przekreślony. Sprzedający zapewnił, że mam się nie martwić podatkami, wtedy nie wiedziałam o co mu chodzi. Nie mam jednak takiego potwierdzenia na piśmie. Sprzedający to osoba prywatna. Czy jest jakiś sposób żeby dowiedzieć się czy sprzedający zapłacił podatek? Czy grozi mi jakaśc kara finanso...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: