Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.
anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.
anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.
Proszę o pomoc.
Poproszono mnie abym został żyrantem osoby, która ubiega się o dofinansowanie na rozpoczęcie działalności gospodarczej z UP. Moje wynagrodzenie spełnia wymogi, natomiast nie do końca wiem co wiąże się z tym, że zostanę poręczycielem, do kiedy i za co odpowiadam itd.
Będę wdzięczny za rozjaśnienie mi tematu....
Dwa lata temu przekazałem bratu pieniądze w formie pożyczki (przelewem ponad 50 tys.). Zdecydowaliśmy, że te pieniądze bratu daruje. Proszę o radę jak mógłbym tego dokonać? Najchętniej zmieniłbym tą pożyczkę na darowiznę. Czy w takim wypadku wystarczyłaby zwykła umowa między nami i jakby musiała ona wyglądać?...
Właściciel gospodarstwa umarł dzisiaj, miał zapisany dom i ziemię po rodzicach (ojciec zmarł 16 lat temu, matka 3 lata temu), na koncie osoby zmarłej są duże pieniądze za sprzedaż ziemi, nikt do konta nie był upoważniony, zmarły ma 6 sióstr, czy siostry mogą się jakoś ubiegać o pieniądze na koncie? Siostry nie domagały się nigdy od brata żadnej spłaty. Chciały, aby to on wszystko dostał od rodziców, ponieważ z nimi mieszkał. Co dalej z domem?...
Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: