Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.
anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.
anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.
Dzień dobry,
na okres wakacji postanowiłam zatrudnić się w tzw. call center. Wczoraj przeszłam szkolenie, na moim komputerze zostało zainstalowane mi odpowiednie oprogramowanie i dzisiaj był mój pierwszy dzień pracy. Czuję, że to nie dla mnie i będzie mi ciężko wytrzymać, ale nie wiem jak podejść do rezygnacji.
Umowę teoretycznie zawieram od dzisiaj, jednak dopiero dzisiaj dostałam maila z nią i jak się okazało muszę ją wydrukować, wypełnić i o...
Dostałem od sąsiadów list do skrzynki (oczywiście anonimowy, bo nikogo nie staś na to by podejść i powiedzieć), że zbyt głośno robię jedzenie w nocy i zostanie powiadomiona straż miejska, czy jest się czego obawiać? Piszą, że zakłócam ciszę nocną, chociaż inni sąsiedzi regularnie odpalają muzyke na full i nie mam z tym najmniejszego problemu, a ktoś mi grozi strażą miejską, bo jest mu za głośno. Co w przypadku, gdy straz miejska przyjedzie? Czy m...
Sytuacja następująca: wujek 1grupa inwalidzka, niezdolny do samodzielnej egzystencji. Jest na emeryturze. Ciocia, która się nim opiekuje również ma emeryturę. Nigdy nie prosiła o pomoc, zawsze dawali sobie jakoś radę, ale wszystko coraz droższe i chciałabym im jakoś pomóc. Czy i gdzie ciocia może ubiegać się o jakiś zasiłek na wujka? Proszę o rady....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: