chorobliwie zazdrosny mąż/monitoring

Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.

anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.

anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Zwrot podatku a masa upadłościowa.
Czy po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej syndyk zabiera też zwrot z podatku ? Czy od podatku można odliczyć koszty paliwa związane z dojazdem do pracy?...
Podział majątku po latach.
Witam. Mam pytanie, w trakcie trwania małżeństwa kupiłem mieszkanie z żoną 30 tys. za nie daliśmy. Przy rozwodzie nie załatwiliśmy z mieszkaniem nic, ona teraz po 5ciu latach od rozwodu chce 60 tys. za nie. Czy ma rację?...
Ile mam czasu na dostarczenie zwolnienia lekarskiego ?
Mam pytanie odnośnie zwolnienia lekarskiego. Jak długo mam czas na dostarczenie czy powiadomienie o zwolnieniu lekarskim? Czy moim obowiązkiem jest koniecznie poinformowanie? Czy nie ma takiej konieczności? Jak długo ma się czas na dostarczenie tego L4?...
Co grozi za nie poinformowanie pracodawcy o ciąży?
Jestem w dosyć trudnej sytuacji, aktualnie poszukuje pracy, jednocześnie dowiedziałam się ze jestem w ciąży. Potrzebuje pracy, aktywności zawodowej, zdaje sobie sprawę z tego ze jestem zdolna do pracy i nie chce się bawić z zatrudnienie dla zwolnienia lekarskiego tylko normalnie pracować. Czy wobec tego mogę normalnie podjąć zatrudnienie na jakakolwiek umowę? Zdaje sobie sprawę ze jeśli podczas rozmowy rekrutacyjnej powiem o ciąży to tej pracy ni...

Wyszukiwarka