Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.
anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.
anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.
Chciałem zapytać czy istnieje jakaś możliwość aby pracodawca (firma państwowa) wypłaciła pracownikowi mniejszą niż 80% pensji za dni spędzone na l4. Mianowicie osoba dostała wypłatę za listopad. Która wygląda na pasku następująco.
14 dni pracy wynagrodzenie 2699zl brutto (daje to 192zl)
8 dni l4 wynagrodzenie 606zl brutto (daje to 75zl)
Wychodzi że za dni na l4 pracownik dostał jakieś 40% wynagrodzenia.
Umowa o pracę na pełny etat, płacone za...
Witam, WM powstają w określonych ustawą okolicznościach i z mocy prawa. Muszą wtedy dokonać pewnych czynności (NIP, konto, zarząd, etc.). Czy, wzgl. kto może/ma prawo kontrolować czy te czynności zostały dokonane ?...
Witam, potrzebuję porady jak napisac wniosek,jakiś wzór o wypłatę wielu wynagrodzeń,których nie otrzymałem od swojego byłego pracodawcy i gdzie te pisma kierować?...
Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są obowiązki stron w przypadku zawarcia umowy przedwstępnej. Kto odpowiada za zorganizowanie spotkania w kancelarii notarialnej w celu podpisania notarialnego ? Wydaje mi się ze kupujący, ale mogę się mylić. Czy kupujący może żądać np.: aneksu do umowy przedwstępnej celem sprostowania, gdyż brak części zapisów dot. nieruchomości uniemożliwia uzyskanie kredytu ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: