Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.
anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.
anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.
Pozwany nie odbiera z sądu pisma - wniosku o podwyższenie alimentów.
Minął ponad miesiąc odkąd złożyłam pozew i nie mam żadnej informacji z sądu.
Dowiedziałam się że Pozwany świadomie nie odbiera awizo.
Co w takiej sytuacji można zrobić?...
Rozdzielność majątkowa.
Własność kredytu/mieszkania na męża.
Posiadamy dziecko-8 letnie.
Jakie dokumenty i gdzie mamy złożyć abym również była właścicielem mieszkania i żeby w razie w, życie bywa przewrotne - nie chodzi o rozwód. Normalnie była spadkobierczynią wraz z synem mieszkania. Proszę o porady....
Sytuacja rodzinna- spadkowa.
Są 2 siostry i ciężko chorujący brat.
Jedna z sióstr jest z wizyta u brata z początkiem września do 15 września, widzi ze sytuacja zdrowotna jest trudna…nie ma zbytnio kontaktu z bratem, aby chciał cokolwiek zakomunikować.
Osoba z zewnątrz rodziny - konkubina 2 tyg po wizycie siostry zwołuje notariusza do domu i spisuje na siebie testament.
W testamęcie zapisuje dom rodzinny na siebie. 6 października
Brat um...
Dzień dobry. Proszę pomóc co robić dalej. Jestem na wypowidzeniu do końca kwietnia. I zaszła w ciąże. Wypowiedzenie za prozuniemiem stron, decyzją była że strony pracodawcy....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: