chorobliwie zazdrosny mąż/monitoring

Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.

anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.

anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Jak mogę złożyć załącznik do protokołu nie mając pełnomocnika?
Jeśli nie mam pełnomocnika, czekamy na wyrok w rozwodzie, to jak teraz mogę złożyć załącznik do protokołu?...
generalny remont w bloku
Witam. Mieszkam w bloku 35 letnim, sąsiedzi piętro niżej rozpoczęli generalny remont mieszkania używając ciężkiego sprzętu usuwając ściany nośne i działowe(zawęzili ściany, część zbrojenia również usunęli) w wyniku czego u mnie popękały ściany w 4 pokojach. Spółdzielnia umywa ręce. Gdzie mogę się udać i co zrobić? Z góry dziękuję za pomoc....
Nagranie z dyktafonu jako dowód w sprawie.
Witam czy mogę wykorzystać do sprawy nagranie rozmowy z dyktafonu jeśli osoba, która nagrywałam nie wie o tym a przyznała się do winy? Chodzi o sprawę odszkodowania za uszkodzenie mienia....
Kontrola ZUS.
Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę poręczyć w banku zdolność kredytową. Czy ZUS może się doczepić? Będę wdzięczny za informację....

Wyszukiwarka