Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awanture. Czuję się niekomfortowo wiedząc że przez większą część dnia jestem podglądana i nagrywana. Czy on ma prawo bez mojej zgody mnie podglądać i nagrywać. Monitoring rejestruje zarówno obraz jak i dźwięk.
anonim cytuj
07-09-2020
Nie, narzeczony nie ma prawa nagrywać Cię i podglądać bez Twojej zgody. Jest to przemoc psychiczna. Masz prawo wymontować kamery.
anonim cytuj
07-09-2020
Montować może sobie co chce tak samo jak Ty masz prawo to zdemontować skoro tam mieszkasz.
Porozmawiaj z nim niech idzie na terapie jakąś to nie jest normalne.
anonim cytuj
07-09-2020
Jako właściciel domu czy mieszkania może robić takie rzeczy,proszę się jednak zastanowić czy Pani chce nadal być w takim związku bez zaufania z ciągłą kontrolą i awanturami,na dzień dzisiejszy nie wróży to nic dobrego na przyszłość dla Was,,,jak żyć?Zamknięta w klatce pod ciągłą kontrolą,trochę chore,ale to Pani musi podjąć decyzję co dalej i czy Pani chce w tym uczestniczyć.Od miłości do nienawiści jeden krok,proszę się poważnie zastanowić.
Złożyłam pozew o rozwód razem z alimentami i ograniczeniem praw ojcu.(napisany przez radcę prawnego, powiedziała żeby wszystko, za jednym razem złożyć). Mąż nie odebrał pozwu, wynajęłam komornika, który nie dostarczył również pisma, pod wskazany adres, ponieważ teściowa ukrywa mojego męża, twierdzi że tam nie mieszka, a mieszka i to cały czas, ponieważ nie pracuje.... mam dowody, że tam przebywa oraz inna korespondencja polecona do niego zostaje...
Witam.
Pracowałem jako kierowca ciężarówki, mój pracodawca wpadł w problemy finansowe, z tego co mówi to urząd skarbowy zablokował mu konto firmowe. Pracodawca ogłosił nam że będzie ogłaszać upadłość, ale nie chciał nas zwolnić ze swojej winy tylko przymusił pracowników do rozwiązania umowy za porozumieniem stron (każdy chciał iść gdzie indziej do pracy żeby zarabiać, niż być fikcyjne zatrudnionym w firmie która nie wypłaci wynagrodzenia)
W chw...
Proszę o informację na temat możliwości uzyskania odszkodowania od zarządcy drogi za kolizję z dzikim zwierzęciem:
- droga w mieście której otoczenie to tereny leśne (na jej przebiegu znajduje się park uroczysko), stan pasa drogowego również pozostawia wiele do życzenia
- brak oznakowania o dzikich zwierzętach
- zarząd dróg posiada informację o zdarzeniach ze zwierzętami w bieżącym roku oraz latach ubiegłych (w piśmie zobowiązuje się do postaw...
Chciałbym się upewnić, czy dobrze myślę, mianowicie teść wraz ze swoją siostrą odziedziczyli dom po rodzicach (po połowie). Miało to miejsce w czasie, gdy teść był w związku małżeńskim z teściową (która wcześniej wyrzuciła teścia z ich wspólnego domu, ale bez żadnego postępowania sądowego, po prostu miała taki kaprys, do rozwodu nie doszło). Obecnie teść umiera i zastanawia się, czy po jego śmierci jakaś część odziedziczonego po rodzicach domu pr...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: