Art. 11. Przy wyrobie napoju winnego miodowego otrzymanego w wyniku
fermentacji alkoholowej nastawu na miód pitny udział miodu nie może być niższy
niż 150 kilogramów miodu na 1000 litrów nastawu na miód pitny.
Art. 10. 1. Udział soku owocowego lub zagęszczonego soku owocowego, w przeliczeniu na moszcz owocowy, lub moszczu owocowego, w nastawie na wino owocowe stosowanym przy wyrobie napoju winnego owocowe...
Art. 12. 1. Przy wyrobie miodu pitnego dopuszcza się zastąpienie najwyżej 20% wagowo miodu sacharozą, przyjmując, że 1 kilogram miodu odpowiada 0,7 kilograma sacharozy. 2. W ramach dozwolonego doda...
Szczegóły
Wyszukiwarka
- Kodeks Karny dostęp do ustawy
- 22 Kodeks Karny konkretny artykuł ustawy
- Sąd Okręgowy w Ełku informacje o sądzie
- Pełnomocnictwo ogólne dostęp do wzorców