Art. 12. 1. Przy wyrobie miodu pitnego dopuszcza się zastąpienie najwyżej
20% wagowo miodu sacharozą, przyjmując, że 1 kilogram miodu odpowiada
0,7 kilograma sacharozy.
2. W ramach dozwolonego dodatku sacharozy, o którym mowa w ust. 1,
dopuszcza się dodanie alkoholu rektyfikowanego lub destylatu miodowego do
półtoraka i dwójniaka, przy czym 1 litr tego alkoholu lub destylatu w przeliczeniu
na alkohol 100% odpowiada 1,7 kilograma sacharozy.
3. Przy wyrobie miodu pitnego markowego dopuszcza się zastąpienie
najwyżej 20% wagowo miodu destylatem miodowym, przyjmując, że 1 litr
destylatu miodowego w przeliczeniu na alkohol 100% odpowiada 2,5 kilograma
miodu.
Art. 11. Przy wyrobie napoju winnego miodowego otrzymanego w wyniku fermentacji alkoholowej nastawu na miód pitny udział miodu nie może być niższy niż 150 kilogramów miodu na 1000 litrów nastawu na ...
Art. 13. Do fermentowanego napoju winiarskiego nie dodaje się pozostałości odwarowej stanowiącej odpad przy produkcji destylatów.
Szczegóły
Wyszukiwarka
- Kodeks Karny dostęp do ustawy
- 22 Kodeks Karny konkretny artykuł ustawy
- Sąd Okręgowy w Ełku informacje o sądzie
- Pełnomocnictwo ogólne dostęp do wzorców