Dziur elektroniczny wyjazd służbowy

Witam wszystkich czy miał ktoś wyjazd służbowy na kilka dni po za miejsce zamieszkania ?? Jak to wygląda oprucz wniosku ( chodzi mi o czas czy trzeba na komendę się zgłaszać czy inaczej itp)
anonim cytuj
21-07-2025
W przypadku funkcjonariusza Policji wyjazd służbowy poza stałe miejsce pełnienia służby (niekoniecznie poza miejsce zamieszkania) odbywa się na podstawie polecenia przełożonego. Sam wniosek nie wystarczy – niezbędne jest pisemne polecenie wyjazdu służbowego.

Nie ma obowiązku codziennego zgłaszania się na komendę, o ile z treści polecenia służbowego wynika jasno miejsce i okres wykonywania zadań. Podstawa prawna: art. 33 ust. 2 ustawy z dnia 6 kwietnia 1990 r. o Policji – funkcjonariusz w czasie delegowania wykonuje zadania służbowe poza jednostką organizacyjną, w której na co dzień pełni służbę, i podlega organizacyjnie innemu przełożonemu, jeżeli tak stanowi polecenie.

Rozliczenie wyjazdu (dieta, zwrot kosztów) następuje na podstawie rozporządzenia MSWiA z 5 listopada 2020 r. w sprawie należności z tytułu podróży służbowych funkcjonariuszy Policji.

Czas służby w delegacji liczony jest zgodnie z przepisami o czasie służby – typowo 8 godzin na dobę, pozostały czas to dyspozycyjność (a nie czas wolny).

anonim cytuj
31-07-2025

Sugerowane Tematy

Wystawiłam fakturę z czasem do zapłaty 14 dni. Dzisiaj mija te 14 dni i przelewu brak. Co mogę teraz zrobić?
Działalność nierejestrowana i faktury. Wystawiłam swoją pierwsza fakturę na działalności nierejestrowanej - moje pierwsze kroki w tym temacie. Wystawiłam fakturę z czasem do zapłaty 14 dni. Dzisiaj mija te 14 dni i przelewu brak. Faktura na 300 zł. Co mogę teraz zrobić?...
Bezterminowe prawo jazdy.
Witam wymieniłem prawo jazdy bo zgubiłem. Z bezterminowego zrobiło się terminowe. Czy mogę złożyć sprawę do sądu? Gdyż prawo chyba nie działa wstecz i nie można zabrać bezterminowego....
Wypowiedzenie umowy.
Dzień dobry. W bardzo dużym skrócie wyjaśnię z czym mam problem. Rozwiązałem umowę o pracę na czas nieokreślony w trybie art. 55§ 11 KP 14.08.2023. Dostałem pozew o zapłatę odszkodowania za okres wypowiedzenia 61.1 Kp . Chcę napisać odpowiedź na pozew, moim zdaniem istnieją okoliczności, które mogłyby mnie trochę usprawiedliwić gdybym się na nie powołał... 1/ informowałem pracodawcę, w grudniu 22" i maju br, o tym, że leczę Fobie społeczn...
Mieszkanie nabyte w spadku.
Po bardzo burzliwej sprawie o nabycie spadku po mojej zmarłej siostrze sąd po niemal 2 latach wydał postanowienie wedle, którego jestem jednym ze spadkobierców. W skład spadku wchodzi m.in. mieszkanie. Osoba, która według mojej wiedzy do tej pory dysponowała kluczami, a także pobierała korzyści z tego tytułu (czynsz od lokatorów zamieszkujących mieszkanie) wypiera się tego. Lokatorzy nie otwierają mi drzwi. Co mogę zrobić? Czy mogę wezwać ślusarz...

Wyszukiwarka