Problem z wypłatą

Witam wszystkich!.Otóż moja sytuacja wygląda tak.Pracuje w firmie,gdzie zatrudniają na kontrakt b2b.Ja nie mam własnej działalności gospodarczej,ale jest taka możliwość, aby inny pracownik który ma działalność wziął mnie pod siebie.No i tak zrobiłem,tamten pracownik dał mi umowe o prace na pół etatu,i problem pojawia się przy wypłacie.Pracuje jako kurier i tam rozliczają za adres,pod koniec wystawiają fakture,no i wiadomo składka zus i podatek dochodowy.I pytanie czy w tej sytuacji on powinnien mi odliczyć podatek dochodowy od kwoty podanej na umowie czy od kwoty wystawionej na fakturze?
anonim cytuj
23-03-2025

Sugerowane Tematy

zerwanie umowy o wynajem
Kolega wynajał mieszkanie ma umowie do sierpnia natomiast znalazł tańsze mieszkanie dzień po podpisaniu umowy za 300 zł a tam mam umowe za 800 miesiecznie właściciel twierdzi że nie ma prawa zerwać umowy i musi mu płacić za wynajete mieszkanie do sierpnia... czy Kolega ma prawo zerwać umowę?...
Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.
Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę? Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)...
Koszty pochówku (umiera ojciec alkoholik, od lat bez kontaktu)
Dzień dobry , Chciałam zapytać jak to wygląda w sytuacji gdy umiera ojciec , alkoholik, od lat zero kontaktu z dziećmi. Zły człowiek. Kto pokrywa koszty pochówku. Będę wdzięczna za odpowiedź....
Odszkodowanie za uszkodzenie elewacji
Witam, może ktoś coś poradzi. Sąsiad zarzucił mojemu tacie, że niby podczas koszenia trawy,(traktorem) uszkodził mu elewacje domu, na elewacji jest rysa ok 3 cm z czego nie można było jej obejrzeć bo nie wpuścił na poseje. Dodam że sąsiad miał już wyrok za nękanie moich rodzicow.Co chwila wzywa na nich policję. Rodzice początkowo nie podali numeru polisy bo nie zgadzają się z zaistniałą sytuacją, bo nie mógł tego zrobić z odległości ok 100 metrów...

Wyszukiwarka