Kara za brak ważnego ubezpieczenia OC.

Dzień dobry, czy miał ktoś taką sytuację, że otrzymał wezwanie do zapłaty karę za brak OC?
Zawsze wszystko płacimy w terminie, ten jeden raz nie otrzymaliśmy listu z przedłużeniem polisy i po miesiącu zorientowaliśmy się, że musimy sami udać się do ubezpieczyciela. No i trzeba było na nowo zawrzeć polisę a dzisiaj otrzymaliśmy bardzo wysoką karę do zapłaty. Czy można tej kary uniknąć lub ją umorzyć?
anonim cytuj
10-04-2024
OC faktycznie nie było? Jeżeli tak to kara zasadna.
Co do automatycznego wznowienia czy był to samochód nowo zakupiony na OC zbywcy, czy polisa była wykupiona przez ciebie ?

anonim cytuj
10-04-2024
Bez znania szczegółów trudno ocenić czy da się tej kary uniknąć. Znajdź moją stronę o karach z UFG i napisz tam do mnie wiadomość. Jeśli będzie się dało to ogarniemy tak, by fundusz odstąpił od tej kary.

anonim cytuj
10-04-2024
Z UFG się nie wygra. Trzeba zapłacić bo to wasz obowiązek, by w terminie było oc. Przykro mi. Proszę napisać wniosek o rozłożenie na raty.

anonim cytuj
10-04-2024
Można tylko wnieść o rozłożenie na raty.

anonim cytuj
10-04-2024

Sugerowane Tematy

Sprzedaż odzieży używanej
Mam takie pytanie, Niedawno urodziłam dziecko, a jak wiadomo, noworodki szybko wyrastają ze swoich ubranek. Kupuję tylko markowe ubranka wysokiej jakości. Zrobiłam sety po 5-6 ubranek i sprzedawałam na olx po 200zl i nie bo tylko (sprzedawałam też zabawki itp.) Dzisiaj podliczyłam, że od początku roku sprzedałam około 45 takich setów co daje łączna wartość około 9000zl. Czy urząd skarbowy może się przyczepić do czegoś takiego, a jeżeli tak to ...
Spłata kredytu hipotecznego po rozwodzie.
Od roku jestem po rozwodzie, wyprowadziłem się ze wspólnego mieszkania, które cały czas jest w wspólnym kredycie, obecnie ten kredyt spłaca była małżonka, która tam mieszka z dziećmi i nowym partnerem. Moja ex żąda ode mnie spłaty połowy tego co zapłaciła po rozwodzie, grożąc sądem i komornikiem. Z racji obecnej słabej sytuacji finansowej, zaproponowałem że spłacę jej to gdy sprzedamy mieszkanie bo jest taki wspólny plan ale ona nie chce czekać. ...
Żona pracuje od 5 lat w jednym zakładzie pracy, umowa na czas nieokreślony. Okazało się że jest w ciąży, czy może dostać wypowiedzenie i zostać zwolniona?
Dzień dobry. Żona pracuje od 5 lat w jednym zakładzie pracy, umowa na czas nieokreślony. Okazało się że jest w ciąży (test pozytywny robiony ok 2 tyg temu). Czy jeżeli powie o tym przełożonemu a nie była jeszcze u lekarza może dostać wypowiedzenie i zostać zwolniona? Chciałaby pracodawcę poinformować jak najszybciej lecz boi się jak zareaguje. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam...
Uznanie ojcostwa i alimenty
Dzień dobry, jestem w ciąży z facetem który przepadł.. Mam wszystkie jego dane. Założę sprawę o uznanie ojcostwa i alimenty ale co w przypadku, gdy ten nie będzie się stawiał na sprawę? przedstawiał zwolnienia lekarskie bądź w ogóle nie odbierał awiza z poczty?? Czy jest sens zakładać sprawę, o zabezpieczenie alimentów ma moje utrzymanie w okresie porodu czy w sytuacji kiedy ojciec nie jest mężem i nie jest póki co uznany to jest szansa na takie ...

Wyszukiwarka