Odrzucenie spadku.

Dziś rano dowiedzieliśmy się, że żony wujek zmarł zostawiając długi, żona zgubiła dowód. Co robić by zrzec się spadku? Zostało niewiele czasu.
Czy da się to zrobić u notariusza bez dowodu bądź jakoś inaczej? Nie ma innego dokumentu ze zdjęciem.
anonim cytuj
10-04-2024
Żona jest w ogóle powołana do spadku? Bo jak nie, to nie ma co odrzucać.

anonim cytuj
10-04-2024
Dziś wszyscy spadkobiercy mieli to zrobić.

anonim cytuj
10-04-2024
To dopiero teraz ją powiadomili?
To też ma na to pół roku. Zdąży wyrobić dowód osobisty, a nawet złożyć wniosek do sądu lub odrzucić spadek u notariusza.

anonim cytuj
10-04-2024
1.Upewnić się, że jest się powołanym do spadku. KOLEJNOSC ODRZUCENIA MA ZNACZENIE. 2.Zgubiony dowód zastrzec w banku. 3.Wyrobić nowy. 4.Od chwili gdy ZOSTANIE SIĘ POWOŁANYM DO SPADKU jest 6 miesięcy na jego odrzucenie.

anonim cytuj
10-04-2024

Sugerowane Tematy

Zwolnienie po ustaniu pracy
Dzień dobry. Byłam zatrudniona od 9 sierpnia do 18 sierpnia na umowę zlecenie i była mi odprowadzana na mój wniosek składka chorobowa. Od 21 sierpnia do 7 września byłam na umowie zastępstwo i że względu na mój stan psychiczny lekarz wystawił od dzisiaj l4 czyli od 8 września to czy ono będzie płatne? Czyli miałam odprowadzane 30 dni składkę chorobową? Czy okresy odprowadzania składki chorobowej w tej sytuacji się sumują z umowy zlecenie i um...
Kable energetyczne na działce.
Zakupiłem dom w zabudowie szeregowej od dewelopera. Zauważyłem, że przez całą moją działkę przebiega pod ziemią kabel energetyczny, który również w jej obrysie rozgałęzia się w dwóch miejscach i zasila kolejne 4 domy. Projekt spowodował, iż w szerokości 3m biegną równolegle 2 nitki kabli. Czy w przypadku takiego rozwiązania, gdzie wszystkie rozgałęzienia leżą w obrębie mojej działki przysługuje mi jakiekolwiek odszkodowanie? Czy przy zakupie od d...
Nie może naliczać mi stawki wg nowych wyliczeń bo nie podpisałam aneksu, Jestem na L4
Zrezygnowałam z urlopu wychowawczego ponieważ jestem w ciąży. Z dniem powrotu do pracy mam wystawione L4, od dziś do 30 grudnia. Księgowa najpierw mówiła, że nie muszę składać wniosku o rezygnację z urlopu.. a kiedy już ten wniosek złożyłam zadzwoniła do mnie z pretensjami, że nie może naliczać mi stawki wg nowych wyliczeń bo nie podpisałam aneksu (nie było mnie ani jeden dzień w pracy, z dniem powrotu l4) Czy jeśli po tych 30 dniach grudnia wr...
Jak mogę być współwłaścicielem samochodu, aby liczyły mi się już zniżki
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie dopisania mnie jako współwłaściciela samochodu. Auto w tej chwili jest zarejestrowane na mamę, chciałabym dopisać siebie jako współwłaściciel, aby liczyły mi się już zniżki. W takiej sytuacji musiałaby być spisana umowa darowizny, a następnie zgłoszenie tej umowy do wydziału komunikacji i wydanie nowego dowodu rejestracyjnego? Czy muszę zgłaszać darowiznę do skarbówki, gdzie wartość auta wynosi ok 4/5 tyś z...

Wyszukiwarka