Pracę społeczne z zamianą na areszt.

Witam, mam orzeczony wyrok roku ograniczenia wolności konkretniej 30 godz. miesięcznie. Odrobiłem już 10 miesięcy ten jest jedenasty, mam masę spraw na głowie i może być tak że nie zdążę wyrobić 7,5 h w tym miesiącu . Wcześniej w grudniu nie odrobiłem 14h, o tamto konsultowałem się z kuratorem i będę to mógł odrobić w kwietniu, pytanie co by było gdyby mi ostatecznie chcieli zamienić to na pozbawienie wolności? Byłaby to połowa z całego wyroku czyli 6 miesięcy? Czy z tej części która mi została?
anonim cytuj
06-04-2024
Lepiej na forum gdybać niż z kuratorem porozmawiać. Ja też mam wyrok ale nie cuduje w coś tam.

anonim cytuj
06-04-2024

Sugerowane Tematy

Spłata OC po zmarłej osobie.
Witam wszystkich. Znalazłem dzisiaj w skrzynce pocztowej pismo z firmy windykacyjnej w sprawie spłaty długu wynikającego z nieopłacenia składki OC przez mojego dziadka który zmarł w 2014 roku. Przez wiele lat nie było żadnego kontaktu w tej sprawie, sprawdziłem więc sobie skrzynkę mailową i ostatni kontakt miał miejsce 5 lat temu w 2017 roku, sprawa stanęła wtedy na tym iż przesłałem akt zgonu dziadka i więcej żadnego kontaktu w tej sprawie nie b...
Czy na umowe zlecenie mozna sie ubezpieczyc skladka chorobowa jesli nie ukonczyłam 26 lat
Witam prracuje od 8 mc na umowe zlecenie ,nie mam ukonczone 26 lat złozyłam taka deklaracjie pracodawcy przy zatrudnieniu .Teraz okazuje sie ze zycie mnie zakoczyło i jestem w ciazy ,w ZUS powiedziano mi ze nie mam takowych sładek odprowadzanych prosze o rade co moge w tej sytuacji zrobic ,bo przaktycznie zostaje bez srodkow do zycia bez pracy bo pracodawca nie chce kobiety w ciazy zasilek dla bezrobotnych tez nie przysłiuguje nie wiem co robic ,...
Pozew o nakaz zapłaty.
Witam. Złożyłem pozew o nakaz zapłaty. Po jakimś czasie otrzymałem ze sądu zobowiązanie na dostarczenie korespondencji powodowi przez komornika. Złożyłem wniosek do komornika i po jakimś czasie otrzymałem zawiadomienie od komornika o ustaleniu adresu ale braku możliwości dostarczenia korespondencji. Komornik powiadomił mnie o przekroczeniu czasu na zobowiązanie, dlatego napisałem wniosek o przedłużenie terminu zobowiązania, po dwóch tygodniach ...
Skarga na adwokata.
Chcialbym zlozyc skarge na adwokata za nieuzasadnione wypowiedzenie pelnomocnictwa. Zaplacilem za calosc ponad 11 lat temu za sprawe o podzial czesci wspolnych to jest suteren i poddasza w budynku. Posiadam emaile w ktorych adwokat domaga sie oplaty w calosci bo inaczej nie podejmie sie tej sprawy. Na dzien dzisiejszy sprawa poszla do Sadu Okregowego poniewaz zlozylem pismo odwolawcze od postanowienia wstepnego a moj adwokat zlozyl wypowiedzenie...

Wyszukiwarka