Podział majątku.

Bierzemy rozwód za porozumieniem stron mieszkanie jest wspólne. Mamy trójkę dzieci. Żona na okres 3 lat zostaje w mieszkaniu z dziećmi, ja się wyprowadzam. Czy po czasie mieszkanie też zostaję pół na pół w razie sprzedania mieszkania.
Czy żonie przypadnie większy procent za to że tam mieszka.
anonim cytuj
03-04-2024
Proponuje przed rozwodem zrobić rozdzielność majątkowa, bo nawet ten rozwód za porozumieniem może trochę potrwać. A w terminie późniejszym możecie dokonać podziału majątku.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Kupno mieszkania z rynku wtórnego.
Chcę zakupić w pełni umeblowane mieszkanie z rynku wtórnego i mam pytania odnośnie rekojmi. Czy rekojmia obejmuje także wady/niezgodność z umową mebli? (Np. Zarysowania) Jak to jest z tymi wadami ukrytymi/ jawnymi, istotnymi/ nieistotnymi (co obejmuje rękojmia)?...
Dziedziczenie po ojczymie.
Witam serdecznie, jeżeli był gdzieś taki temat to najmocniej przepraszam i proszę o skierowanie. Sprawa jest moim potencjalnym zmartwieniem gdyż ojczym żyje i pewnie pożyje(mam taką nadzieję). A więc, moja mama i ojczym wzięli ślub gdy miałem jakieś 6 miesięcy, oboje byli po rozwodach i maja dzieci z poprzednich małżeństw. Ja wychowałem się od dziecka z moim ojczymem w relacji ojciec-syn. O tyle o ile mam dobrą relacje z jego dziećmi z poprz...
Jak wziąć urlop z powodu siły wyższej?
Mam pytanie odnośnie urlopu z tytułu siły wyższej. Wiem, że można go wziąć w godzinach i jest ich wtedy 16. Czy mogę zatem deklarując wybranie go właśnie w godzinach brać go 16 razy po jednej godzinie? Mój pracodawca twierdzi, że taki urlop mogę zgłosić tylko 2 razy w roku i jeżeli jednorazowo wezmę np. 3 godziny to za drugim razem jak nie wezmę reszty to przepadają pozostałe godziny.. w necie nie znalazłam info na ten temat....
Zasiedzenie nieruchomości rolnej.
Potrzebuje pomocy dotyczącej zasiedzenie nieruchomości rolnej. Moja teściowa ponad 25 lat użytkuje pole po zmarłej ciotce. Płaciła ona podatek przez ponad 22 lata. Natomiast przez 3 ostatnie według nowych przepisów nie musiała tego robić bo był on znikomy (słaba klasa ziemi). Posiada większość nakazów podatków. Teraz zastanawia się czy nie uregulować tego prawnie. Wiemy, że trzeba złożyć do sądu wniosek o zasiedlenie. Ale co dalej? Czy są jakieś ...

Wyszukiwarka