Bierzemy rozwód za porozumieniem stron mieszkanie jest wspólne. Mamy trójkę dzieci. Żona na okres 3 lat zostaje w mieszkaniu z dziećmi, ja się wyprowadzam. Czy po czasie mieszkanie też zostaję pół na pół w razie sprzedania mieszkania.
Czy żonie przypadnie większy procent za to że tam mieszka.
Proponuje przed rozwodem zrobić rozdzielność majątkowa, bo nawet ten rozwód za porozumieniem może trochę potrwać. A w terminie późniejszym możecie dokonać podziału majątku.
Dzień dobry. Dostaliśmy z mężem wezwanie na policję jako świadkowie. Poszkodowanym jest nasz sąsiad a oskarżonym drugi sąsiad. Czy mamy prawo odmówić obecności poszkodowanego przy przesłuchaniu? Ten człowiek jest nieobliczalny, prowokuje, wzywa policję i wytacza procesy o bzdury....
Sprzedałem samochód ponad miesiąc temu. Nowy właściciel jeszcze nie zdążył przerejestrować samochodu, a minęło wymagane 30 dni. Jakie kroki można podjąć by go zmusić do tego? Niestety nie mam z nim żadnej formy kontaktu poza danymi z umowy....
Dzień dobry, mamy pewne wątpliwości jako członkowie wspólnoty co do podjęcia decyzji zarządu odnośnie zatrudnienia firmy zarządzającej wspólnotą. Zarząd podpisał w niepełnym składzie, gdyż nie wszyscy jego członkowie się zgodzili, bez poinformowania mieszkańców umowę. Czy to działanie wykracza poza zakres zarządu zwykłego?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: