Odprawa i ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

Jestem na L4 od końca grudnia. Pod koniec stycznia poroniłam. Do 20 kwietnia jestem na L4. Mój pracodawca ma mnie na celowniku ( chce mnie zwolnić). Wiem że nie może tego zrobić jak przebywam na L4. Jak wrócę do pracy jestem świadoma że mnie zwolnią ( specyficzna firma ). Należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop ? ( Z tamtego roku zostały mi 3 dni a z tego nie wiem ) Czy jeśli mnie zwolnią należy mi się odprawa ??
anonim cytuj
03-04-2024
A jaki miałby być powód zwolnienia?

anonim cytuj
03-04-2024
Jest Pani na zwolnieniu lekarskim, czy na skróconym urlopie macierzyńskim po poronieniu? Bo w tym drugim przypadku może Pani wykorzystać bezpośrednio po nim cały urlop wypoczynkowy zarówno zaległy, jak i przysługujący na cały 2024 rok. I w tym czasie również pracodawca nie może wypowiedzieć umowy.

anonim cytuj
03-04-2024
Jestem na zwolnieniu lekarskim. Poronienie było w 10 tygodniu ciąży.

anonim cytuj
03-04-2024
Jeżeli chodzi o urlop z tego roku to powinnaś dostać za 8 dni jak do końca kwietnia będziesz miała zwolnienie . Po 2 dni za każdy miesiąc. Jak dla mnie po czymś takim jak pójdziesz do psychiatry możesz te zwolnienie ciągnąć jeszcze długo.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Witam, czy mogę zgodnie z prawem mogę zabrać swoj samochód od mechanika?
Witam, czy mogę zgodnie z prawem mogę zabrać swój samochód od mechanika? Sytuacja wygląda tak że oddałem samochód do warsztatu, na serwis skrzyni biegów (rutynowa wymiana sprzęgła/olej/filtry) Podczas jazdy próbnej/ testowej pojawiły się problemy. Nie odebrałem wtedy auta i od 3 tygodni samochód stoi w krzakach a ja jestem zbywany. Kontakt został praktycznie znikomy Chce zabrać auto do innego serwisu. Jednak jak wygląda to z perspektywy prawne...
Najem okazjonalny.
Umowa najmu czas określony do 31.08 Właściciel w lipcu poinformowany o chęci zdania mieszkania na koniec lipca. Z racji jego urlopu protokół zdawczo odbiorczy podpisany z dniem 05.08. Czy ma prawo żądać opłaty za czynsz najmu i administracyjny za cały sierpień? Dodam, że z dniem 06.08 wszedł z pracami remontowymi na rzecz swojego mieszkania, ja od dnia podpisania protokołu nie mam już do lokalu żadnych praw. Zdałam komplet kluczy, opróżniłam lo...
monitoring przy domu
Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie ...
Pierwsza sprawa rozwodowa.
Jak to wygląda? Z mojej strony: Pozew bez orzekania o winie\ zabezpieczenie alimentów na czas trwania procesu (już przyznane) /kontakty z dzieckiem /piecza Druga strona nie wypowiedziała się co do pozwu, nie podjęła nawet pisma, 2 krotnie awizowanego... Ale, nagle komornik zadziałał (zabezpieczenie alimentacyjne na czas trwania procesu) i strona być może pojawi się w Sądzie. Moje pytanie: Jeżeli strona się stawi na pierwszej rozprawie, oczyw...

Wyszukiwarka