Odprawa i ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

Jestem na L4 od końca grudnia. Pod koniec stycznia poroniłam. Do 20 kwietnia jestem na L4. Mój pracodawca ma mnie na celowniku ( chce mnie zwolnić). Wiem że nie może tego zrobić jak przebywam na L4. Jak wrócę do pracy jestem świadoma że mnie zwolnią ( specyficzna firma ). Należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop ? ( Z tamtego roku zostały mi 3 dni a z tego nie wiem ) Czy jeśli mnie zwolnią należy mi się odprawa ??
anonim cytuj
03-04-2024
A jaki miałby być powód zwolnienia?

anonim cytuj
03-04-2024
Jest Pani na zwolnieniu lekarskim, czy na skróconym urlopie macierzyńskim po poronieniu? Bo w tym drugim przypadku może Pani wykorzystać bezpośrednio po nim cały urlop wypoczynkowy zarówno zaległy, jak i przysługujący na cały 2024 rok. I w tym czasie również pracodawca nie może wypowiedzieć umowy.

anonim cytuj
03-04-2024
Jestem na zwolnieniu lekarskim. Poronienie było w 10 tygodniu ciąży.

anonim cytuj
03-04-2024
Jeżeli chodzi o urlop z tego roku to powinnaś dostać za 8 dni jak do końca kwietnia będziesz miała zwolnienie . Po 2 dni za każdy miesiąc. Jak dla mnie po czymś takim jak pójdziesz do psychiatry możesz te zwolnienie ciągnąć jeszcze długo.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Urlop na żądanie na dzień wolny
Witam, pracuje w dużym zakładzie produkcyjnym. Jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony. Wymiar czasu pracy to 40h tygodniowo (pon-pt). Wynagrodzenie to podstawa plus premie. Ostatnio w zakładzie praktykowane jest zabieranie premii i wbijanie urlopu na żądanie za nie przyjście do pracy w sobotę. Czy jest to zgodne z prawem? Czy kierownik może zabrać mi urlop na żądanie nawet jak żadnej karty urlopowej nie podpisałam i nie została mi przed...
Czy korzystniej jest odrzucić spadek?
Witam. Otóż mamy problem z mężem w takiej kwestii. Rodzice męża po rozwodzie, każde z nową rodziną, dziećmi. Umiera ojciec męża (2tyg temu). Brak testamentu, śmierć nagła, niespodziewana i zdecydowanie przedwcześnie (50lat). Spadek przypada drugiej żonie, prawdopodobnie 2 synom macochy* (14 i 2 lata), mojemu mężowi oraz jego biologicznej siostrze. *(młodszy syn na pewno jest synem teścia, starszy nosi jego nazwisko, ale nie wiemy czy jest syn...
Rezygnacja z płacenia alimentów.
Mam zasądzone alimenty na rzecz mojej córki. Córka jest już dorosła, nie uczy się nigdzie, pracuje na etacie. Chciałbym uwolnić się od płacenia córce tych alimentów. Jakie są inne możliwości oprócz pozwu o wygaśnięcie obowiązku alimentacyjnego aby załatwić tą sprawę. Z góry dziękuję za pomoc....
Zdarzenie drogowe z dzikim zwierzęciem.
Proszę o informację na temat możliwości uzyskania odszkodowania od zarządcy drogi za kolizję z dzikim zwierzęciem: - droga w mieście której otoczenie to tereny leśne (na jej przebiegu znajduje się park uroczysko), stan pasa drogowego również pozostawia wiele do życzenia - brak oznakowania o dzikich zwierzętach - zarząd dróg posiada informację o zdarzeniach ze zwierzętami w bieżącym roku oraz latach ubiegłych (w piśmie zobowiązuje się do postaw...

Wyszukiwarka