Odprawa i ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

Jestem na L4 od końca grudnia. Pod koniec stycznia poroniłam. Do 20 kwietnia jestem na L4. Mój pracodawca ma mnie na celowniku ( chce mnie zwolnić). Wiem że nie może tego zrobić jak przebywam na L4. Jak wrócę do pracy jestem świadoma że mnie zwolnią ( specyficzna firma ). Należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop ? ( Z tamtego roku zostały mi 3 dni a z tego nie wiem ) Czy jeśli mnie zwolnią należy mi się odprawa ??
anonim cytuj
03-04-2024
A jaki miałby być powód zwolnienia?

anonim cytuj
03-04-2024
Jest Pani na zwolnieniu lekarskim, czy na skróconym urlopie macierzyńskim po poronieniu? Bo w tym drugim przypadku może Pani wykorzystać bezpośrednio po nim cały urlop wypoczynkowy zarówno zaległy, jak i przysługujący na cały 2024 rok. I w tym czasie również pracodawca nie może wypowiedzieć umowy.

anonim cytuj
03-04-2024
Jestem na zwolnieniu lekarskim. Poronienie było w 10 tygodniu ciąży.

anonim cytuj
03-04-2024
Jeżeli chodzi o urlop z tego roku to powinnaś dostać za 8 dni jak do końca kwietnia będziesz miała zwolnienie . Po 2 dni za każdy miesiąc. Jak dla mnie po czymś takim jak pójdziesz do psychiatry możesz te zwolnienie ciągnąć jeszcze długo.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Czy można wynajmować mieszkanie bez umowy?
Witam czy można wynajmować mieszkanie bez umowy (umowa ustna/słowna) Co grozi właścicielowi lokalu, a co wynajmującym? Co wynajmujący mogą zrobić w tej sytuacji gdy od dłuższego czasu proszą właściciela o umowę pisemną najmu mieszkania, a on mówi że nie chce. Rodzina z 2 latkiem....
Emerytura z KRUS.
Siostra była ubezpieczona w KRUS jako domownik od 01.01.1983 do14.09. 1985. Później ciężko chorowała i przeszła na rentę. W latach 17.01 1989 do 31.12. 1991 pracowała w Spółdzielni Inwalidów będąc jednocześnie na rencie w KRUS. Za ten okres ZUS przyznał jej 370 zł emerytury. Jednak KRUS poinformował że siostra nie ma prawa do wypłaty dwóch świadczeń tj. emerytury dla domownika z KRUS i emerytury z ZUS. Czy gdyby była ubezpieczona w KRUS jako właś...
Sprzedaż mieszkania po rozwodzie.
Jeden z współmałżonków posiada mieszkanie które jest tylko jego własnością - otrzymał je w spadku przed zawarciem małżeństwa. Strony ustaliły, że w ramach podziału majątku w trakcie rozwodu mieszkanie ma być przekazane temu drugiemu małżonkowi - mimo że tak naprawdę nie jest to majątek wspólny. Pytanie: jak to zrobić najprościej zgodnie z prawem (jeśli w ogóle taka możliwość istnieje) zakładając że ta druga strona chce potem to mieszkanie szybko...
Czy najemca powinien płacić podatek od nieruchomości?
Witam, prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, wynajmuję lokal od kilku lat, współpraca z właścicielem lokalu układa się w porządku, wszystkie opłaty realizuje terminowo. Kilka dni temu zadzwonił do mnie właściciel lokalu z informacją, że jest niezapłacony podatek od nieruchomości (od kilku lat), nazbierało się tego ok 15 tys., i że ja mam zapłacić i że jest to normalna praktyka. Z tym że to nie jest mój lokal, czy to jest zgodne z prawem...

Wyszukiwarka