Odprawa i ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

Jestem na L4 od końca grudnia. Pod koniec stycznia poroniłam. Do 20 kwietnia jestem na L4. Mój pracodawca ma mnie na celowniku ( chce mnie zwolnić). Wiem że nie może tego zrobić jak przebywam na L4. Jak wrócę do pracy jestem świadoma że mnie zwolnią ( specyficzna firma ). Należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop ? ( Z tamtego roku zostały mi 3 dni a z tego nie wiem ) Czy jeśli mnie zwolnią należy mi się odprawa ??
anonim cytuj
03-04-2024
A jaki miałby być powód zwolnienia?

anonim cytuj
03-04-2024
Jest Pani na zwolnieniu lekarskim, czy na skróconym urlopie macierzyńskim po poronieniu? Bo w tym drugim przypadku może Pani wykorzystać bezpośrednio po nim cały urlop wypoczynkowy zarówno zaległy, jak i przysługujący na cały 2024 rok. I w tym czasie również pracodawca nie może wypowiedzieć umowy.

anonim cytuj
03-04-2024
Jestem na zwolnieniu lekarskim. Poronienie było w 10 tygodniu ciąży.

anonim cytuj
03-04-2024
Jeżeli chodzi o urlop z tego roku to powinnaś dostać za 8 dni jak do końca kwietnia będziesz miała zwolnienie . Po 2 dni za każdy miesiąc. Jak dla mnie po czymś takim jak pójdziesz do psychiatry możesz te zwolnienie ciągnąć jeszcze długo.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Czy można dopisać kogoś do aktu notarialnego jeżeli nie jest się małżeństwem?
Witam. Sytuacja wygląda tak: chcieliśmy kupić wspólnie z partnerem mieszkanie skorzystaliśmy z pomocy doradcy kredytowego. Przeanalizował naszą sytuację i stwierdził że najkorzystniej będzie dla nas jeśli kredyt będzie tylko na mojego partnera. Teraz mieszkanie jest już kupione w akcie notarialnym widnieje tylko mój partner. Chciałabym jednak być dopisana do tego aktu notarialnego. Będę w końcu razem z partnerem remontować urządzać mieszkanie i s...
Ograniczenie praw rodzicielskich obojgu rodzicom.
Dzień dobry. W dniu dzisiejszym odbyła się sprawa sądowa o ograniczenie mi i ojcu dziecka praw rodzicielskich oraz nadanie kurateli sądowej i asystentury rodziny. Chciałabym wnieść do sądu o wydanie uzasadnienia oraz odwołać się od podjętej przez sąd decyzji. W jaki sposób powinnam przygotować pisma i czy muszę dodać do tych pism jakieś dodatkowe dokumenty (jeśli tak to jakie)?...
Czy można mieszkać na działce ROD?
Witajcie, mam pytanie, 3 lata temu partner wziął kredyt na kupno działki ROD. Mamy wspólne pieniądze więc jakby nie patrząc oboje wspólnie ją spłacamy. Ja nie jestem na umowie kupna, wszystko jest na niego. Dziś rozmawiałam z zarządem ROD i spytałam się czy partner może mnie dopisać do działki, dowiedziałam się, że nie może, ponieważ przepisy się zmieniły w 2013 roku. Czy na zwykłej kartce mogę z nim podpisać umowę, w której on dopisuje mnie bą...
Zmiana miejsca zamieszkania dziecka po rozwodzie.
Jestem po rozwodzie, ojciec ma nieograniczona władze rodzicielska, mamy dwójkę dzieci. Ojciec ma widzenia dwa razu w tyg. i co drugi weekend wedle porozumienia rodzicielskiego zawartego w pozwie. Mam partnera i planujemy założyć rodzinę, ze względu na jego dobrze zarobkowa prace wolelibyśmy przeprowadzić się 50 km od obecnego miasta. Były mąż wciąż się mną interesuje, często wypytuje o mnie dzieci i opowiada różne rzeczy na mojego partnera, nie m...

Wyszukiwarka