Urlop na umowie o pracę.

Hej, umowa zlecenie kończy mi się w czerwcu. Od 1 lipca przechodzę na umowę o pracę u tego samego pracodawcy. Czy w lipcu mogę wziąć tydzień urlopu? Czy trzeba przepracować ileś czasu? W firmie pracuję dwa lata i mam dobra relację z szefową.
anonim cytuj
03-04-2024
Dodam, że to będzie moja druga praca na umowie o pracę.

anonim cytuj
03-04-2024
Najpierw musi sobie ten urlop wypracować żeby dostać. Umowa zlecenie nic do tego nie ma.

anonim cytuj
03-04-2024
Ty w tej firmie nie pracowałaś, tylko świadczyłaś jakieś zlecenie.
Pracę zaczniesz dopiero 1 lipca. I pierwsze 2 dni urlopu będą ci przysługiwały dopiero po przepracowaniu pierwszego miesiąca.

anonim cytuj
03-04-2024
Pewnie, że możesz wziąć tydzień urlopu... ale bezpłatnego.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Czy będąc współwłaścicielem nieruchomości mogę wynająć mieszkanie?
Witam serdecznie, Mam pytanie. Czy będąc współwłaścicielem nieruchomości mogę wynająć mieszkanie będąc jedyną osobą wynajmującą na umowie ? Czy umowa między mną a drugim współwłaścicielem musi zostać sporządzona ? ...
Umowa o pracę na okres próbny.
Witam, mam następujące pytanie. Pierwsza umowa o pracę jaką moja mama zawarła z pracodawcą była na okres 3 miesięcy. Czy to automatycznie czyni ją umową na okres próbny? W umowie nie ma żadnej wzmianki że jest na okres próbny. Jest napisana identycznie jak kolejne umowy na czas określony. Chodzi o stwierdzenie kiedy mama powinna dostać umowę na czas nieokreślony, a więc czy ta pierwsza umowa wlicza się do limitu 3 umów na czas określony, czy jes...
działka rekreacyjna
Witam, w sierpniu podpisaliśmy umowę wstępną na kupno działki rekreacyjnej za 5700zł. Wpłaciliśmy zadatek w wysokości 1000zł. Dzisiaj dowiedziałam się, że właściciele nie chcą nam tego za tą cenę sprzedać gdyż sąsiedzi powiedzieli że stanowczo za mało. Chcą od nas 9000zł. Czy mogą tak zrobić? Jakie my mamy prawa w tej sytuacji a jakie oni? Z góry dziękuję za poradę...
Jak złożyć wniosek do sądu o niewypłacone pieniądze przez pracodawcę?
Potrzebuję złożyć wniosek do sądu o niewypłacone pieniądze przez pracodawcę. Podobno trzeba to zrobić poprzez stronę ministerstwa sprawiedliwości. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę znaleźć żadnego formularza, może ktoś miał z tym styczność i zechciałby mi pomóc? Sprawa jest dużo bardziej skomplikowana, pierwsza sprawa to sprawa pieniędzy które mi wisi (prawie 11 tys), przez nie płacenie czynszu lokal został zamknięty w połowie lipca i t...

Wyszukiwarka