Urząd pracy a zameldowanie.

Witam. Chciałabym zarejestrować się w urzędzie pracy, ale sytuacja wygląda tak, że właściciele mieszkania nie chce mi dać tymczasowego meldunku. Da się coś z tym zrobić?
anonim cytuj
03-04-2024
Normalnie cię zarejestrują podajesz adres do korespondencji.

anonim cytuj
03-04-2024
Chyba, że jest zameldowana w innym miejscu. Wówczas jest obowiązek korzystania z UP w miejscu zameldowania.

anonim cytuj
03-04-2024
To prawda tak właśnie jest.

anonim cytuj
03-04-2024
Jeżeli jest się gdzieś zameldowanym, to jest obowiązek korzystania z Urzędu Pracy w miejscu zameldowania. Jeśli natomiast nie jest się nigdzie zameldowanym, to korzysta się w miejscu zamieszkania.

anonim cytuj
03-04-2024
Jeśli nie chce, można napisać podanie o meldunek z urzędu, tylko trzeba dostarczyć umowę najmu, bądź opisać sytuację że się tam zamieszkuje.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Ustalenie kontaktów dziadków z dzieckiem
Rok temu zmarł ojciec dziecka. Przez ten czas nie blokowałam ani nie utrudniałam kontaktów rodziców męża z synem. Byłam wyrozumiała przez ten czas, mając na uwadze sytuację, w której się znaleźliśmy. Natomiast Zaczynają pojawiać się zgrzyty jeśli chodzi o spotkania, wymuszanie kilkudniowych nocowań, na co ja się nie chce zgodzić, ciągły płacz dziadków przy dziecku co nie poprawia zupełnie sytuacji. Po kilku ostatnich spotkaniach dziecko jest zden...
Zaplata za źle wykonany remont.
Witam , Zleciłam firmie budowlanej wykończenie mieszkania, podpisaliśmy umowę i chłopaki zaczęli prace. Pobrali opłatę za I etap prac i dwie zaliczki, wszystko zapisane w umowie i podpisane. Teraz uważają, ze remont zakończyli a ja teraz widzę, ze wszystko jest do poprawy. Czy jeśli oni uważają, że remont zakończony musze im zapłacić teraz mimo , ze robota spartaczona? Czy mogę najpierw pisemnie żądać usunięcia wad z wyznaczonym terminem i dopie...
Czy sąd może zniec mi tego komornika?
Witam mam prośbę o pomoc w takiej sytuacji. Jestem po rozwodzie mamy 2 dzieci pelnoletnie i nie pelnoletnie. Niepełnoletnie wyprowadziło się do ojca z tego tytułu mam przysądzone alimety. Pełnoletnie nie uczące się i nie pracujące zostało że mną na moim utrzymaniu. W trudnej sytuacji zdążyło się że nie zapłaciłam 1 alimetow. Z tego tytułu mam egzekucję komornicza zadłużenie zostało spłacone i regularnie przez 1 roku mój pracodawca płaci komornik...
Wycofanie zawiadomienia.
Złożyłam zawiadomienie o znęcaniu się nade mną i dziecku, groźbach karalnych, gwałtach przez męża. Zostałam przesłuchana. Chciałabym wycofać zawiadomienie. Nie udźwignę tego psychicznie. Jak napisać taki wniosek, by był skuteczny? Dziecko nie pamięta złych wydarzeń, kontakty ojca z dzieckiem zabezpieczone są w obecności kuratora, a sprawozdania są dobre, jesteśmy w czasie rozwodu i mieszkamy osobno, niedługo będą badania w OZSS w celu oceny kompe...

Wyszukiwarka