Poręczenie pożyczki koleżance z pracy.

Była koleżanka, z którą pracowałam zaciągnęła pożyczkę u nas w firmie (jestem 1 z 2 żyrantów) odeszła na emeryturę i drugi miesiąc nie spłaca pożyczki, dostałam dzisiaj informacje, że pieniążki będą odciągane z mojej wypłaty.
Proszę, powiedzcie co mogę zrobić w tej sytuacji ?
anonim cytuj
26-03-2024
Dziwna ta firma, zazwyczaj jest tak że osoba zwalniająca się lub odchodząca na emeryturę musi rozliczyć pożyczkę w zakładzie chyba że żyranci się dogadają z pożyczkobiorcą i podpiszą że zgadzają się.

anonim cytuj
26-03-2024
Spłacić pożyczkę - na tym polega bycie żyrantem właśnie, potem może Pani pozwać koleżankę o zwrot.

anonim cytuj
26-03-2024
Spłacić za koleżankę pożyczkę, bo do tego się Pani zobowiązała. Potem można próbować odzyskać zwrot od koleżanki. Jeśli nie odda, na podstawie sądowego nakazu zapłaty. Komornik ściągnie dług, albo nie.

anonim cytuj
26-03-2024
A czy jak będę spłacać tą pożyczkę to mogę od pracodawcy żądać jakiegoś pokwitowania, że takie pieniążki zostały potrącone z wypłaty ??

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Cena przy produkcie nie zgadza sie z cena przy kasie
Czesc Jest problem z Media Markt w Lodzi Znalazlem dyski, ktore lezaly na polce z widoczna pod nimi cena, ale sprzedawca i kierownik odmawia sprzedazy. Tlumacza, ze ktorys klient zapewne przesunal i stad ta pomylka. Kierownik mowi ze mozna skierowac sprawe do sadu. Mam zdjecie produktow i ceny pod nimi. Ich prawidlowe miejsce powinno byc zaraz po prawo, ale lezaly na innej pozycji. Czy to cos zmienia?...
Wyrok w sprawie zadłużenia.
Chciałbym zapytać na jakiej podstawie i kierując się jakimi dowodami, lub dodatkowymi informacjami mogę odwołać się od wyroku zasądzajacego mi zadłużenie?...
Długi spadkowe.
Witam, potrzebuje porady mój wujek zmarł rok teraz dowiedziałem się ze przed śmiercią nabrał pożyczki i teraz długi przechodzą na jego dzieci i rodzeństwo. Moja mama była jego siostrą lecz nie żyje już 30lat i owe długi przechodzą na nas czyli jej dzieci podobno wystarczy się zrzec i tyle ale czy to wystarczy żebym ja i moje dzieci nie miały długów po nim?...
Zarejestrowanie auta.
Mój ojciec w 2020 roku zarejestrował na mnie samochód. On to zrobił, ja niczego nie podpisywałam. Przez krótki okres użytkowałam ten samochód. Teraz dostałam pismo o zajęciu rachunku na 8k. Jest to kara za niespełnienie obowiązku ubezpieczeniowego owego samochodu. Samochód został przez mojego tatę sprzedany w 2020/21. Co teraz robić? Ojciec ma umowę kupna sprzedaż, ale jeżeli odwołam się to tak jakby przyznam się, że to ja podpisałam dokumenty, a...

Wyszukiwarka