Wypowiedzenie za porozumieniem stron.

W mojej firmie są zwolnienia. Mam umowę na czas nie określony. Gdybym dostała wypowiedzenie to co mam zrobić? Nie podpisywać go? Czy gdy podpisze wypowiedzenie za porozumieniem stron to mam jeszcze 3 miesiące pracujące? Czy przysługuje mi odprawa? Mam stanowisko specjalisty do spraw transportu więc chyba zostanie ono zlikwidowane więc odprawa się należy?
anonim cytuj
26-03-2024
Wypowiedzenia nie podpisujesz - jak się z nim zapoznasz to jest w mocy. Wypowiedzenie za porozumieniem stron - nie ma takiego tworu. Jeżeli rozwiążecie umowę za porozumieniem stron, to wszystko zależy od tego na co się umówicie.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Oszustwo internetowe.
Partner zamówił łóżko na stronie internetowej . Minęły już 3 tygodnie ,firma raz opowiedziała że mają jeszcze czas po czym nie ma z nimi żadnego kontaktu . Nie odbierają telefonów i nie odpisują na maile . Łóżko zostało w całości opłacone. Po głębszym przeszukaniu okazuje się ,że niektórzy dostają zamówienia a większość jednak ani łóżka ani pieniędzy. Czy możemy jakoś odzyskać pieniądze?...
Rozwód a alimenty na dzieci.
Otóż byłam do ubiegłej soboty w szczęśliwym 13 letnim małżeństwie z którego mamy 2 dzieci (4 i 10 lat). Mąż pod koniec sierpnia poszedł na szkolenie miesięczne do wojska . Po powrocie widziałam że coś jest nie tak i zgadzało się. Stwierdził że poznał tam kobietę w której się zakochał. W ciągu tygodnia kazałam mu się wyprowadzić z domu a on nagle stwierdził że przestał mnie kochać. Chciałam dogadać się z nim w kwestiach finansowych , do 10 oboj...
Zrzeknięcie się nieswojego mieszkania.
Witam, zacznę od tego, że mieszkałem ( nie będąc tam nigdy zameldowany) z niepełnosprawnym ojcem, ponieważ się nim opiekowałem. Ojciec zmarł, ja zrzekłem się spadku a teraz dostaje telefony z gminy żeby się zrzec mieszkania po ojcu ( nie przebywam w tym mieszkaniu i zaznaczę jeszcze raz że nigdy nie byłem tam zameldowany). Gmina mówi, że dług mi rośnie. Jakim sposobem? Czy to legalne ze strony gminy? Mieszkanie było socjalne i nie było własnością...
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki?
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki? Niezgłoszenie wynikało z niewiedzy... Osoba myślała że miasto ma tą informacje z ksiąg wieczystych i sami zgłoszą się w sprawie podatków (czyli potocznie przyjdzie pismo od miasta w sprawie zapłaty podatku)...

Wyszukiwarka