Właściciele firmy kilka dni temu poinformowali pracowników, że 31.03 zamykają działalność. Chcieli rozwiązać umowy za porozumieniem stron, jednak większość się nie zgodziła ze względu na fakt, że mają umowy na czas nieokreślony, zgodnie z którym przysługuje im miesięczne wypowiedzenie, które powinno rozpocząć się 1.04, kiedy firma nie będzie już istniała. Czy pracownikom należy się wypłata za miesięczny okres wypowiedzenia nawet wtedy, gdy w praktyce nie będą już świadczyli usług dla tego pracodawcy?
Witam serdecznie mam pytanie założono sprawę spadkową już rok temu. Czy ktoś wie ile można czekać? Wiem ze jest pandemia ale czy jest na taka sprawę jakieś termin ze 2 lata czy 3? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Dobry wieczór, jestem osobą chora na nowotwór. Mam stopień niepełnosprawności w stopniu znacznym, całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji.Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.). Ma on komornika (z tego co się orientuje za alimenty i kredyt). Czy komornik może zająć całą kwotę czy tylko jakiś % takiego świadczenia? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Proszę o radę jak rozwiązać problem ze zwrotem prezentu. Kilka lat temu spotykałam się z pewnym mężczyzną, były związek dla mnie bardziej koleżeński niż partnerski a jak zorientowałam się ,że postrzega to inaczej to zakończyłam tą znajomość. W czasie kiedy się spotykaliśmy dostałam od niego na imieniny pierścionek ,którego kiedy ostatni raz się widzieliśmy nie zwróciłam bo go nie miałam przy sobie. Minęło 7 lat i teraz zażądał zwrotu, oczywiście ...
Witam. W dniu 29.02.2024 miałem odebrać klucze do mieszkania deweloperskiego. Ok 1,5 tygodnia przed terminem zadzwoniłem dopytać jak sytuacja i dowiedziałem się, że czekają na pozwolenie na użytkowanie i termin odbioru będzie w ostatnim tygodniu marca tego roku. Na dzień dzisiejszy, tj. 05.04.2024 wciąż nic nie wiem. Dzwoniłem dwa razy do dewelopera, nie odbierają, więc wysłałem maila i czekam na odpowiedź. W umowie deweloperskiej był wpisany szt...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: