Właściciele firmy kilka dni temu poinformowali pracowników, że 31.03 zamykają działalność. Chcieli rozwiązać umowy za porozumieniem stron, jednak większość się nie zgodziła ze względu na fakt, że mają umowy na czas nieokreślony, zgodnie z którym przysługuje im miesięczne wypowiedzenie, które powinno rozpocząć się 1.04, kiedy firma nie będzie już istniała. Czy pracownikom należy się wypłata za miesięczny okres wypowiedzenia nawet wtedy, gdy w praktyce nie będą już świadczyli usług dla tego pracodawcy?
Zostało mi odmówione wydanie polskiego prawa jazdy na podstawie prawa jazdy angielskiego które zdałem mieszkając w uk w roku 2017.
W roku 2011 zostało mi zabrane prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem na okres 2 lat .
W 2013 przeprowadziłem się do Anglii gdzie w roku 2017 zdałem prawo jazdy.
W zeszłym roku przeprowadziłem się z powrotem do Polski i złożyłem wniosek o wymianę prawa jazdy.
Zostałem poinformowany iż prawo jazdy muszę zdawać o...
Witam,
znajoma otrzymała od ojca darowiznę nieruchomości 12.06.2018r.
Teraz otrzymała informację z firmy windykacyjnej KRUK o zadłużeniu ojca w kwocie ponad 200 tyś zł oraz, że został złożony pozew do sądu w dniu 07.06.2023r. ze skargą pauliańską. Czy zwrot darowizny uchroni ją przed spłatą ?
jeszcze zapytanie: nieruchomość nie jest warta tej kwoty zadłużenia, a sąd wyda nakaz to czy pozostałą różnicę będzie musiała spłacać ?...
Witam serdecznie.Mam pytanie odnośnie odszkodowania rodzinie z powodu wypadku drogowego matki,która niestety z tego powodu zmarła po przebywaniu 1,5 msca w szpitalu. Czyli wypadek drogowy ze skutkiem śmiertelnym.Dziś odbyła się druga sprawa w sądzie i zapadł wyrok zawieszenia sprawy na rok. Sprawczyni wypadku poczuła się do winy. Czy rodzina może ubiegać się o odszkodowanie z polisy osoby winnej,która jest osobą oskarżoną na tym etapie ?.Przepras...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: