Prawo jazdy.

Zostało mi odmówione wydanie polskiego prawa jazdy na podstawie prawa jazdy angielskiego które zdałem mieszkając w uk w roku 2017.
W roku 2011 zostało mi zabrane prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem na okres 2 lat .
W 2013 przeprowadziłem się do Anglii gdzie w roku 2017 zdałem prawo jazdy.
W zeszłym roku przeprowadziłem się z powrotem do Polski i złożyłem wniosek o wymianę prawa jazdy.
Zostałem poinformowany iż prawo jazdy muszę zdawać od nowa.
Pytanie co z tym można zrobić gdyż jest to sytuacja abstrakcyjna.
anonim cytuj
26-03-2024
Zdać prawo jazdy - zgodnie z przepisami polskimi, po utracie prawa jazdy na okres dłuższy niż 1 rok, należy ponownie zdać egzamin. Tego pan nie przeskoczy.

anonim cytuj
26-03-2024
Ale egzamin zdałem w kraju w którym mieszkałem i którego jestem obywatelem. Czy istnieje jakaś opcja żeby się od tego w jakiś sposób odwołać ?
Prawo jazdy jest mi potrzebne do pracy więc jestem użytkownikiem dróg co więcej mam nawet punkty karne.
Jest to dla mnie mega nielogiczne.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Sprzęty w wynajmowanym mieszkaniu uległy zniszczeniu. Wyrzuciłam je nie informując właściciela. Sprawa trafiła do Sądu, jak to się może skończyć?
Witam serdecznie Dostałam dzisiaj pismo z Prokuratury rejonowej o przesłaniu aktu oskarżenia do sądu z artykułu 248 par 1 kk. Sprawa wygląda tak że wyprowadziłam się z wynajmowanego mieszkania Właściciel zgłosił kradzież na policji żelazka i mikrofalówki Niestety te sprzęty uległy zniszczeniu wiec je wyrzuciłam nie informując o tym właściciela Żelazko zostawiłam zastępcze Na policji zeznałam zgodnie z prawdą że sprzęty uległy zniszczeniu i je w...
umowa słowna o alimenty
Jeśli matka dziecka umówi się z ojcem dziecka na daną wysokość alimentów słownie - czy wezmą to pod uwagę w sądzie na sprawie o alimenty, jeśli ojciec dziecka się nie zjawi? (Weźmy też pod uwagę, że matka ma nagranie) Czy po takim umówieniu się trzeba przedstawiać paragony itd (ile wydaje się na dziecko)?...
Czy jest możliwość zawnioskowania o większą ilość telefonów dla osób osadzonych oraz na dzieci jedno widzenie więcej?
Witam. Kobieta z którą żyje w konkubinacie została osadzona w ZK. Zanim poznałem swoją konkubinę byłem w związku małżeńskim gdzie mam córkę która ma 3 lata. Do dnia dzisiejszego nie mam rozwodu ani ja ani matka mojej córki nie złożyliśmy pozwu o rozwód. Moja córka bardzo jest przywiązana do mojej obecnej partnerki która niestety przebywa obecnie w zakładzie karnym. W związku z tym iż bohaterka postu ma do odsiedzenia 3 lata i została zakwalifikow...
OC po szkodzie całkowitej.
Mam pytanie dotyczące OC. Pojazd w ramach szkody całkowitej z OC sprawcy idzie do ubezpieczyciela. Ubezpieczyciel sprzedaje wrak. Co z polisą? Nowy właściciel korzysta z dotychczasowej polisy? Wrak jest sprzedany za kwotę niewiele wyższą od ceny polisy (innymi słowy kupujący wrak dostaje polisę za free). Czy może można wypowiedzieć polisę i odzyskać wydane na nią pieniądze? (proporcjonalnie do pozostałego okresu)....

Wyszukiwarka