Czy można pracować na urlopie wychowawczym?

Dzień dobry, chciałam zapytać czy w czasie przebywania na urlopie wychowawczym mogę podjąć pracę zdalną? Jestem na wychowawczym od września zeszłego roku i mam możliwość podjęcia pracy zdalnej na umowę zlecenie. Prawie pełny etat jednak praca na tyle nie zajmująca, że mogę w jej czasie być w córką normalnie w domu.
anonim cytuj
25-03-2024
Ja podjęłam na wychowawczym pracę na 3/4 etatu.

anonim cytuj
25-03-2024
A to trzeba gdzieś zgłaszać, do pracodawcy?

anonim cytuj
25-03-2024
Pracodawcy powiedz, że jesteś na wychowawczym i tyle.

anonim cytuj
25-03-2024
Nie wprowadzaj w błąd. Taką pracę trzeba zgłosić pracodawcy, u którego masz urlop wychowawczy bo teraz kto inny będzie płacił składki za Ciebie. I to jest obowiązek.

anonim cytuj
25-03-2024

Sugerowane Tematy

Rozwiązanie umowy za wypowiedzeniem
Witam mam pytanie. Pracuje w firmie np. KFC w Bochni już 1,5 roku na umowie o pracę. Tydzień temu pracodawca chce rozwiązać umowę za wypowiedzeniem bez ujawniania czy przyczyny. Okres trwania umowy miesiąc czasu czyli do końca Maja. Podpisałem bo atmosfera mi już nie odpowiada jestem załamany. Ale mam do was jedno pytanie czy po rozwiązaniu umowy za wypowiedzeniem przez pracodawcę, jest możliwość żebym mógł wrócić pracować ale już na innym obi...
Badania okresowe.
Jestem zatrudniona na umowę o pracę u ajenta stacji benzynowej. Obecnie musiałam przedłużyć książeczkę zdrowia co wiązało się z kosztem 70 zł na które wzięłam fakturę. Po dostarczeniu faktury okazało się, że pracodawcą nie zwraca kosztów z czym po raz pierwszy spotkałam się w ciągu mojej wieloletniej pracy w handlu. Czy faktycznie może być tak że to pracownik pokrywa koszty związane z wykonywaniem pracy?...
Postępowanie spadkowe.
Witam serdecznie. Mam pytanie. Moja 16- to letnia córka od prababci otrzymała w spadku mieszkanie. Nikt nie ma tutaj meldunku, ponieważ babcia nie zdążyła przed śmiercią dokończyć kilku spraw min. zameldować prawnuczkę albo kogokolwiek chociaż tymczasowo dopóki córka nie ukończy 18 - tu lat. Znajoma babci była upoważniona do babci konta, opiekowania się nią, płacenia rachunków i do samego pochowania jej. Mnie i córki nie wiedzieć czemu nie upoważ...
Jakie prawa ma pracownik na zwolnieniu lekarskim?
Witam. Mam kilka pytań do prawników, proszę o szybką odpowiedź. 1. Czy pracodawca ma prawo do kontaktowania się ze mną podczas mojego zwolnienia lekarskiego? 2. Jakie są moje prawa w zakresie ochrony miejsca pracy podczas zwolnienia lekarskiego? Czy pracodawca może mnie zwolnić podczas mojego zwolnienia lekarskiego? 3. Jakie obowiązki mam jako pracownik na zwolnieniu lekarskim? Czy muszę na przykład informować pracodawcę o swoim stanie zdrow...

Wyszukiwarka