Ubezpieczenie kredytu gotówkowego.

Witam. Posiadam dwie pożyczki gotówkowe w banku. Od stycznia przebywam na zwolnieniu lekarskim z powodu iż jestem w ciąży i występują komplikacje. Mam wykupione ubezpieczenia do tych pożyczek. Orientuje się ktoś czy ubezpieczalnia przejmie raty? Oczywiście jutro zadzwonię do banku i zapytam u senda ale takie pytanie w mojej głowie się zrodziło
anonim cytuj
22-03-2024
Ale przecież masz dochód bo L4 jest płatne 100 % przecież możesz spłacać raty.

anonim cytuj
22-03-2024
Tak dostaje 80% i wychodzi 1800zł. Wcześniej dostawałam zawsze ,,premię,, I pracowałam więcej. Szczególnie, że mam umowę 1/2 etatu i miałam dodatkowo płatne za dodatkowe 4h pracy bo pracowałam po 8h.

anonim cytuj
22-03-2024
to pracodawca cię oszukuje bo L4 ciążowe jest płatne 100 %.

anonim cytuj
22-03-2024
Jesteś już pod ZUS-em więc masz 100 % z 12 miesięcy średniego dochodu a nie płatne od etatu.

anonim cytuj
22-03-2024
Jest coś takiego jak „ zawieszenie raty kredytu „ na dany miesiąc ale potem trzeba normalnie w danym miesiącu zapłacić za tą ratę co się nie zapłaciło. Ubezpieczenie kredytu jest tylko wtedy kiedy ,nagle się straci pracę ale to też jak potem się dostanie pracę to trzeba oddawać.
Zależy jeszcze jakie jest ubezpieczenie , bo jest tylko np. Na wypadek śmierci albo przebywania w szpitalu.

anonim cytuj
22-03-2024

Sugerowane Tematy

Łączenie urlopu rodzicielskiego i wychowawczego
Dzień dobry, czy jest możliwe łączenie urlopu rodzicielskiego i wychowawczego? Przebywam obecnie na urlopie rodzicielskim (1/2 etatu), który łączę z wykonywaniem pracy (1/2 etatu), ale na tę drugą połowę wzięłam urlop wypoczynkowy (zaległy). Czy jest możliwe po wykorzystaniu całego zaległego urlopu i części bieżącego urlopu z tego roku, zawnioskowanie o urlop wychowawczy do końca okresu urlopu rodzicielskiego w wymiarze 1/2 etatu? A następnie po ...
Spadek a zachowek.
Sprawa jest następująca. Babcia umarła w styczniu zostawiając testament. Miała 4 dzieci(3synow, gdzie dwóch nie żyje i 1 córkę, całość przepisała na córkę). Wiadomo o zachowek w tym przypadku należy się synom pominiętym w testamencie. I tu pojawia się pytanie. Jeden z nieżyjących synów miał długu. Jego dzieci notarialnie zrzekły się spadku po nim. Czy w tym przypadku należy im się zachowek po zmarłej babci?...
Co w sytuacji, jeżeli pracodawca nie będzie chciał rozwiązać umowy?
Aktualnie kończę długie zwolnienie lekarskie, prowadzone w poradni zdrowia psychicznego. Nie chcę wracać do obecnego pracodawcy. Wysłałam informacje mailową i z informacją o dacie zakończenia leczenia i chęci wypowiedzenia umowy o pracę na mocy porozumienia stron z dniem następnym. Otrzymałam odpowiedź od pracodawcy o nie wyrażeniu zgody jednej ze stron na takie rozwiązanie umowy. Jak mogę rozwiązać umowę szybko. Nie chcę pracodawcy robić pod gór...
Konflikt między dziećmi w szkole
Między moją 10-letnią córką a jej koleżankami doszło do konfliktu (nic poważnego, sprawa rozwiązana) od tamtego czasu 4 dziewczynki używają wobec niej obelżywych słów. W wiadomościach i na forum klasowym. Pojawiają się słowa, że A... To dzi#ka, ku#wa, szmata. Zareagowałam i zgłosiłam do szkoły, domagałam się interwencji dyrekcji u rodziców. Nie przyniosło to skutku, moje dziecko nadal jest wyzywane od konfidentów oraz padają pod jej adresem słowa...

Wyszukiwarka