Ubezpieczenie kredytu gotówkowego.

Witam. Posiadam dwie pożyczki gotówkowe w banku. Od stycznia przebywam na zwolnieniu lekarskim z powodu iż jestem w ciąży i występują komplikacje. Mam wykupione ubezpieczenia do tych pożyczek. Orientuje się ktoś czy ubezpieczalnia przejmie raty? Oczywiście jutro zadzwonię do banku i zapytam u senda ale takie pytanie w mojej głowie się zrodziło
anonim cytuj
22-03-2024
Ale przecież masz dochód bo L4 jest płatne 100 % przecież możesz spłacać raty.

anonim cytuj
22-03-2024
Tak dostaje 80% i wychodzi 1800zł. Wcześniej dostawałam zawsze ,,premię,, I pracowałam więcej. Szczególnie, że mam umowę 1/2 etatu i miałam dodatkowo płatne za dodatkowe 4h pracy bo pracowałam po 8h.

anonim cytuj
22-03-2024
to pracodawca cię oszukuje bo L4 ciążowe jest płatne 100 %.

anonim cytuj
22-03-2024
Jesteś już pod ZUS-em więc masz 100 % z 12 miesięcy średniego dochodu a nie płatne od etatu.

anonim cytuj
22-03-2024
Jest coś takiego jak „ zawieszenie raty kredytu „ na dany miesiąc ale potem trzeba normalnie w danym miesiącu zapłacić za tą ratę co się nie zapłaciło. Ubezpieczenie kredytu jest tylko wtedy kiedy ,nagle się straci pracę ale to też jak potem się dostanie pracę to trzeba oddawać.
Zależy jeszcze jakie jest ubezpieczenie , bo jest tylko np. Na wypadek śmierci albo przebywania w szpitalu.

anonim cytuj
22-03-2024

Sugerowane Tematy

Jak przebiega otwarcie testamentu u notariusza?
Witam. Mój ojciec zmarł 7 lat temu, mama zmarła teraz zostawiając testament w którym obdarowuje mnie i moją bratanicę, brat pominięty w testamencie. Czy testament powinnam złożyć w sądzie?...
PIT-11 od byłego pracodawcy.
Proszę o informację co w sytuacji gdy moja mama otrzymała PIT-11 od pracodawcy u którego nie pracuje od 2 lat. Jest to pracodawca prowadzący działalność gastronomiczną. Mama na wiosnę 2020 przeszła na emeryturę, po czym podpisała z tym pracodawcą kolejną umowę, tym razem na 1/4 etatu z terminem obowiązywania do czerwca 2021. W momencie gdy wybuchła pandemia na wiosnę 2020 mama dostała informację, żeby już nie przychodziła do pracy bo obiekt gastr...
Złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia.
Dzień dobry, złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia, napisałem zażalenie do prokuratury i sąd na posiedzeniu podtrzymuje decyzję prokuratora, a ja jestem pewien że osoba wiedziała o tym że jest na coś chora ale mi o tym nie powiedziała, co w tej sytuacji powinienem zrobić? pozdrawiam...
Co ma zrobić gdy osoba została potrącona przez samochód? Była w szoku nie zgłosiła tego od razu
Dzień dobry, dwa tygodnie temu moją mamę na chodniku potrącił samochód, z całego stresu nie wezwała pogotowia bo była w szoku wezwała tylko policję. Policja która przyjechała na miejsce chciała kierowcy dać mandat wysokości 500 zł bo jak się okazało on nie ma w ogóle uprawnień do prowadzenia pojazdu. Tego samego dnia mama cała poobijana pojechała na ostry dyżur gdzie lekarz stwierdził silne obicia i dał mamie zwolnienie niestety cały czasu nie pr...

Wyszukiwarka