Witam. Posiadam dwie pożyczki gotówkowe w banku. Od stycznia przebywam na zwolnieniu lekarskim z powodu iż jestem w ciąży i występują komplikacje. Mam wykupione ubezpieczenia do tych pożyczek. Orientuje się ktoś czy ubezpieczalnia przejmie raty? Oczywiście jutro zadzwonię do banku i zapytam u senda ale takie pytanie w mojej głowie się zrodziło
Ale przecież masz dochód bo L4 jest płatne 100 % przecież możesz spłacać raty.
anonim cytuj
22-03-2024
Tak dostaje 80% i wychodzi 1800zł. Wcześniej dostawałam zawsze ,,premię,, I pracowałam więcej. Szczególnie, że mam umowę 1/2 etatu i miałam dodatkowo płatne za dodatkowe 4h pracy bo pracowałam po 8h.
anonim cytuj
22-03-2024
to pracodawca cię oszukuje bo L4 ciążowe jest płatne 100 %.
anonim cytuj
22-03-2024
Jesteś już pod ZUS-em więc masz 100 % z 12 miesięcy średniego dochodu a nie płatne od etatu.
anonim cytuj
22-03-2024
Jest coś takiego jak „ zawieszenie raty kredytu „ na dany miesiąc ale potem trzeba normalnie w danym miesiącu zapłacić za tą ratę co się nie zapłaciło. Ubezpieczenie kredytu jest tylko wtedy kiedy ,nagle się straci pracę ale to też jak potem się dostanie pracę to trzeba oddawać.
Zależy jeszcze jakie jest ubezpieczenie , bo jest tylko np. Na wypadek śmierci albo przebywania w szpitalu.
Dzień dobry. Mamy z byłym mężem ustalone kontakty z dzieckiem ale syn nie chce jeździć do ojca , co przyjedzie po niego to dziecko płacze i mówi że chce zostać w domu. Najchętniej bym go wtedy nie dawała ponieważ bardzo mi go szkoda i wiadomo , wiem też że ojciec będzie delikatnie na niego krzyczał że mówi mi takie rzeczy że tam się go wiecznie czepiają że wszytko jest na niego i on za nim nie stanie . Czy mogę coś z tym zrobić czy już niestety n...
Mam złożony wniosek do Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków. Według przepisów ma miesiąc na odpowiedz chyba, że uzna, że potrzebuję więcej czasu to powinien przysłać list, że potrzebuję jeszcze miesiąc. Niestety urząd ten jest dla petentów niedostępny, setki telefonów i nikt nie odbiera, nikt nie odpisuje. Czy jest określone że jeżeli urząd ten nie odzywa się przez dłuższy czas to uznaje się domniemaną zgodę. Urzędnicy w innych urzędach mówią, że...
Mam takie pytanie, odnośnie przekazania pieniędzy (dział spadku ze zniesieniem współwłasności) pytania są takie:
1. Jeśli znam tylko konto współmałżonka strony to czy można dokonać przelewu na takie konto?
2. Jeśli tak, to czy rodzi to jakieś skutki np. podatkowe?
3. Czy współmałżonek może odesłać nadawcy pieniądze przeznaczone dla drugiego współmałżonka? Co wtedy zrobić jak odeśle zwrotnie taki przelew?...
W styczniu tego roku zmarła moja mama. Spadek został podzielony między mnie i siostrę (jedyne dzieci a mąż babci zmarł już wcześniej). Wiem że mama miała 100 tyś zł (sama mnie o tym informowała w 2019 roku po śmierci ojca). Siostra poinformowała mnie żebym tych pieniędzy nie szukał bo mama przekazała te pieniądze jej córce na święta w 2020 roku (nie było żadnego przelewu itp. po prostu rzekomo spakowała gotówkę do torby i wręczyła jej w podarku)....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: