Podział majątku po latach.

Witam. Mam pytanie, w trakcie trwania małżeństwa kupiłem mieszkanie z żoną 30 tys. za nie daliśmy. Przy rozwodzie nie załatwiliśmy z mieszkaniem nic, ona teraz po 5ciu latach od rozwodu chce 60 tys. za nie. Czy ma rację?
anonim cytuj
19-03-2024
Połowa wartości mieszkania i całego majątku, chyba że Pan udowodni, że środki na zakup pochodziły z Pana majątku osobistego.

anonim cytuj
19-03-2024
Podział majątku co do zasady jest po połowie, według cen rynkowych składników tego majątku. Nie ma znaczenia ile Państwo kiedyś zapłacili.

anonim cytuj
19-03-2024

Sugerowane Tematy

Uchylanie się od płacenia alimentów.
Witajcie. Właśnie za uchylanie się od płacenia alimentów otrzymałem wyrok karny, który tworzy problem i pytanie. A mianowicie problem w tym, że wyroku otrzymałem nakaz płacenia bieżących alimentów ale do spłacenia mam też 2 lata zaległych alimentów dla byłej żony a także dwa lata zaległych alimentów z MOPS. Żona mówi, że jak zacznę jej płacić bieżące alimenty to ona i tak musi je przekazywać do MOPSU, według niej na poczet zaległości wobec fund...
Ile czeka się na rozpatrzenie wniosku o warunkowe umorzenie postępowania?
Witam, czy ktoś może się orientuje ile czasu czeka się na rozpatrzenie wniosku o warunkowe umorzenie postępowania, i czy tj. rozprawa sądowa czy posiedzenie Sądu?...
Samochód zastępczy z OC sprawcy.
Dzień dobry, 03.01.2024 r. miałem kolizję nie z mojej winy, od 05.01.2024r miałem samochód zastępczy z OC sprawcy, do dnia 22.01.2024r. Uznano szkodę całkowitą mojego auta i wypłacono mi odszkodowanie pomniejszone o wartość wraku, pieniądze wpłynęły na konto po południu 15.01.2024r. Dziś przyszło pismo od likwidatora szkody PZU w którym stwierdzają że samochód zastępczy z OC sprawcy należał mi się tylko do 16.01.2024r (czyli dzień po wypłaceniu ...
Wycena wartości auta po kolizji.
Cześć, mam pytanie ostatnio miałam stłuczkę nie z mojej winy - dostałam takiego maila od rzeczoznawcy, ale na infolinii nikt nie potrafi odpowiedzieć i mówią, że oddzwonią jednak nikt nie dzwoni. Czy dobrze rozumiem, że kalkulacja którą zrobili mimo, że jest niższa niż koszt naprawy przysługuje mi w 100% plus samochód zostaje u mnie? Czy mam to interpretować w inny sposób? "Informujemy, iż w powyższej sprawie sporządzona kalkulacja kosztó...

Wyszukiwarka